Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

ΜΚΟ αναλαμβάνουν ρόλους της …ΜΚΠ (Μη Κυβέρνηση Πλειοψηφίας)

Διάβασα, Είδα, Άκουσα και Έγραψα: από τον ημερήσιο τύπο



Ο υπουργός Υγείας, πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Νηφάλιος Οδηγός», που στοχεύει στη μείωση των οδικών ατυχημάτων εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς, με τη συνεργασία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Οι Νηφάλιοι» και με χορηγούς τηλεοπτικά κανάλια, διαφημιστικές εταιρείες κ.ά.
Ο Ιαβέρηςο γνωστός οδηγός αγώνων- ανέφερε, στην ίδια συνέντευξη, ότι εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα είχαμε 100.000 νεκρούς (δηλ. 2.000 άτομα χάνονται κάθε χρόνο εκ των οποίων το 1/3 περίπου είναι παιδιά), 300.000 μόνιμα ανάπηρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες, με το 30% περίπου των ατυχημάτων να οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ.



Όπως φαίνεται από τους αριθμούς, είναι προφανές ότι μιλάμε για ένα θέμα δημόσιας υγείας. Αντί λοιπόν μοιρολατρικά να αναφερόμαστε στην “κακιά ώρα”, στα «σαραβαλάκια» που κυκλοφορούν, στους «αφρόντιστους» δρόμους και το «κακό» οδικό δίκτυο, φρονιμότερο είναι να εξετάζουμε την αμέλεια, την επιπολαιότητα, την άγνοιά μας, και φυσικά, να παρέχουμε την απαραίτητη διαπαιδαγώγηση στα παιδιά μας.



Έτσι κι αλλιώς, το θέμα αυτό είναι τόσο σοβαρό που δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές καμπάνιες και με την ανάθεση σε ΜΚΟ (τη δράση των οποίων είδαμε και στο σήριαλ που παρακολουθήσαμε πρόσφατα), αλλά χρειάζεται ουσιαστική πρόληψη που θα γινόταν με την αγωγή υγείας. Αν είναι τέτοια θέματα να τα αναλαμβάνουν οι ΜΚΟ τότε θα πρέπει οι Κυβερνήσεις να αναλαμβάνουν έργα τύπου, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί παραλιών, σεμινάρια παντός θέματος κ.ά. κοινωνικά …έργα. Έτσι, για να ξέρουμε ...ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα, σε ποιους να επιρρίπτουμε ευθύνες και σε ποιους να αποδίδουμε τα εύσημα! Για να μη βλέπουμε στους δρόμους εικόνες σαν κι αυτές!


Καταπληκτικό το video που προβάλλεται στην τηλεόραση με τον μεθυσμένο σκύλο-οδηγό τυφλών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...