Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Real Politic

Πώς είναι δυνατό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μια χώρα που κατέχει παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, να γίνεται μέλος αυτού του Σώματος; Η Τουρκία λοιπόν, έγινε. Και η Ελλάδα δεν αντέδρασε στην υποψηφιότητα αυτή επειδή και η Τουρκία έπραξε το ίδιο για την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διετία 2005-2006.
Για να το καταλάβουμε λοιπόν, όλοι μας: έτσι «παίζεται» η πολιτική στην σύγχρονη σκακέρια. Η πολιτική και οι ασχολούμενοι με αυτήν την... τέχνη, δεν πρέπει να λειτουργούν με το συναίσθημα, αλλά με την ψυχρή λογική, ορθολογιστικά, ή απλά …λογιστικά. Η πολιτική του δούναι και λαβείν. Η real politic.

6 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Η πολιτική περιλαμβάνει πολλές ισορροπίες και πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε, καθώς είμαστε απέξω.
Δυστυχώς...

jf είπε...

Στη σύγχρονη μόνο σκακιέρα;;

maxforeigner είπε...

Μα αγαπητέ μου, σχετικά με τη Κύπρο και το πρόβλημα, η Ελληνική πλευρά έχει δεχθεί και αποδεχθεί τόσα και τόσα, που η αποδοχή της Τουρκίας ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. να φαντάζει ως ... παρονυχίδα!

phlou...flis είπε...

@kitsoMitso: μπορούμε όμως να κρίνουμε και να κατακρίνουμε

@jamanfou: πανταχόθεν

@mike: δεν αναφέρομαι στην μόνο Ελλάδα. Πήρε τις ψήφους ισλαμικών αλλά και δυστικοευρωπαικών χωρών. Αγγλία και Γαλλία ...χαίρονται

maxforeigner είπε...

Μα οι άλλοι και ειδικά οι Αγγλοαμερικάνοι πάντα - ΠΑΝΤΑ - στηρίζουν, υποστηρίζουν και (πολλές φορές) εξυμνούν την Τουρκίαν! Πού το παράξενο για την ακόμα μια φορά εκδήλωση της "αγάπης" τους προς τη γείτονα?

phlou...flis είπε...

@mike: μια άλλη διαπίστωση έκανα

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...