Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Η οικονομική κρίση και ο Σκρούτζ Μακ Ντακ

  • Το καλό με τη διεθνή κρίση είναι ότι κινδυνεύουν και οι ποδοσφαιρικοί κολοσσοί της Ευρώπης. Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι έχουν τσουβάλια χρέη. Άντε και βλέπω από του χρόνου γαύροι και βάζελοι στους τελικούς των διοργανώσεων.
  • Οι σοφοί Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν την αύξηση του εγγυημένου ορίου καταθέσεων στις 50.000 ευρώ ενώ ο δικός μας ο χουβαρντάς Αλογοσκούφης στις 100.000 ευρώ. Τετραπέρατοι οι άτιμοι! Αν είχα 100.000 ευρώ κατάθεση, ζεστό ρευστό, θα φοβόμουν την κρίση; Άρα καταλάβατε σε ποιους μπαίνουν εγγυητές οι υπουργοί!
  • Αν στις οικονομικές ...αναποδιές των τραπεζών συν-τρέχουν οι κυβερνήσεις προς αδρά οικονομική βοήθειάν τους, γιατί να μην επαναληφθεί το σκηνικό σε κάποιο επόμενο ΒραχυΜεσοΜακροόθεσμο χρονικό διάστημα;
  • "Ιδιωτικοποίηση στα κέρδη, κρατικοποίηση στα χρέη": η σχετική -με τη σημερινή διεθνή οικονομική κρίση- παράγραφος από ανέκδοτο θεωρητικό έργο του Καρλ Μαρξ, με τίτλο "Τραπεζικό Κεφάλαιο"’, ο πρώτος τόμος του οποίου εκδόθηκε το 1868 και ανακαλύφθηκε τυχαία σε εκσκαφές που προορίζονταν για την ανέγερση τραπεζικού κολοσσού στις ΗΠΑ. Η συγγραφή του βιβλίου δεν ολοκληρώθηκε, λόγω του θανάτου του συγγραφέως του, έτσι δε θα μάθουμε το τέλος του!
  • Και αυτοί που τρέχουν για αναλήψεις ή αγοράζουν λίρες, μήπως κάτι ξέρουν; Μπας και είχε δίκιο ο Σκρούτζ Μακ Ντακ που μετέτρεπε το ρευστό του σε χρυσό και κολύμπαγε σ' αυτό;

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Το ζητούμενο είναι πάντα τι επηρεάζει από όλα αυτά την τσέπη μας. Εκεί είναι τα ζόρια.

phlou...flis είπε...

@kitsomitso: εμείς κουτσά στραβά τα κατεφέρνουμε

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...