Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Τι είναι ένα Βατοπέδιο μπρος τα πολλά άλλα ...βατοπέδια;

1, 2, 3, πολλά Βατοπέδια… διατείνεται το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ και θέλοντας να ενισχύσω την άποψή του καταθέτω κι εγώ 4 …βατοπέδια που δεν έχουν να κάνουν ούτε με Μονές και με μοναχούς (μονάχους), ούτε με τα Ιερά ...Νερά, ούτε με real estates. Έχουν να κάνουν με κάτι πιο ιερό, κάτι πιο αγνό, κάτι πιο τρυφερό. Έχουν να κάνουν με τη νεολαία μας, με νεανικές ψυχές, με την ελπίδα και το μέλλον...


Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παραθυράτοι, δικαστικοί και τα …συναφή επαγγέλματα ασχολούνται με υποψίες σκανδάλων, ενδείξεις σκάνδαλων, σκανδαλάκια και σκανδαλάρες, παρεπιπτόντως και με τις καταλήψεις των …αφρόνων νέων, προσπαθώντας να πείσουν πως κάτι …παλιόπαιδα που βαριούνται να κάνουν μαθήματα, κατασπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους μα και τα λεφτά του ελληνικού λαού, επιδιδόμενοι σε καταλήψεις και καταστροφές περιουσιών. Ξέχασαν, ξεχάσαμε, τις ευθύνες μας απέναντι σ’ αυτούς τους …άφρονες 15ρηδες, πως εμείς τους εξωθούμε σε τέτοιες πράξεις μιας και δεν έχουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις να τους προσφέρουμε. Και είτε καταφεύγουν και εθίζονται σε ουσίες και οινοπνεύματα, είτε καταλαμβάνουν και κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια. Και δεν ντρεπόμαστε και τους λοιδορούμε.
Τα στοιχεία που συνέλλεξα από το διαδίκτυο, είναι τραγικά. Και πρέπει να αφυπνίσουν εμάς, τους γονείς, τους δασκάλους, την κοινωνία. Γιατί είναι μια υπόθεση δύσκολη –ευτυχώς ανατρέψιμη- για να την αφήσουμε στους πολιτικούς. Αφύπνιση και εγρήγορση χρειάζεται.


Μία κωμόπολη χάνεται κάθε χρόνο στην άσφαλτο, ο τίτλος
δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδας. Ολέθριες είναι οι συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα, καθώς τουλάχιστον 5 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε 24ωρο σε τροχαία ατυχήματα Μία κωμόπολη χάνεται κάθε χρόνο στην άσφαλτο Τα τροχαία ατυχήματα συνιστούν την 3η αιτία θανάτων παγκοσμίως προσθέτοντας ότι οι θάνατοι από τροχαία είναι περισσότερο οδυνηροί γιατί τα θύματα τροχαίων είναι άτομα υγιή και παραγωγικά.


Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 1997-1999 σε 6.207 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, έδειξε πως καπνίζει το 36% των μαθητών Λυκείου και το 25% των μαθητών Γυμνασίου ενώ το 66% των ερωτηθέντων καπνιστών μαθητών θα ήθελε να μην είχε αρχίσει ποτέ το κάπνισμα. Οι μισοί από τους μαθητές καπνίζουν περισσότερα από 7-10 τσιγάρα ημερησίως. Κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν 3.000.000 άνθρωποι από ασθένειες που έχουν σχέση με το τσιγάρο.


Διαβάζω σε άλλη ιστοσελίδα πως το Τμήμα Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους από ναρκωτικά και σύμφωνα με αυτά (μέχρι 12.9.2007), το έτος 2006 αναφέρθηκαν 273 θάνατοι από ναρκωτικά. Η πλειοψηφία των θανόντων ήταν άνδρες (89,6%), ελληνικής καταγωγής (96,0%), άγαμοι (90,8%) και άνεργοι (83,2%). Το 50,9% των θανόντων ήταν ηλικίας 21-30 ετών, το 46,8% μεγαλύτεροι των 30 ετών και το 2,3% μικρότεροι των 21 ετών.


Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Περιορισμό των Βλαπτικών Συνεπειών του Αλκοόλ στην Υγεία έδωσε στοιχεία για την εξάπλωση του αλκοόλ στις μικρές ηλικίες, αναφέρεται σε άλλη
δ/νση στο διαδίκτυο. Η κατάσταση κρίνεται από τους ειδικούς επιστήμονες ανησυχητική, καθώς ένα στα δέκα αγόρια ηλικίας 11 ετών και το 3,2% των κοριτσιών της ίδιας ηλικίας βρίσκονται με ένα ποτήρι στο χέρι συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα. Χειρότερη είναι η εικόνα στους 15χρονους. Περίπου οι τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι καταναλώνουν, συχνά μέσα στην εβδομάδα, οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό. Μάλιστα δύο στα δέκα αγόρια και ένα στα δέκα κορίτσια προτιμούν τα βαριά ποτά, όπως το ουίσκι και τη βότκα.


Συμπέρασμα: Τα ελληνόπουλα πίνουν πολύ αλκοόλ, καπνίζουν αρκετά, ενίοτε δοκιμάζουν και ναρκωτικές ουσίες και τέλος σκοτώνονται στο τιμόνι..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου έχεις μεγάλο δίκαιο..
έχουμε βάλει το μέλλον μας σε μόνιμη κατάστασης καταστολής με κάθε τρόπο. Δεν βλέπω να βγαίνουμε εύκολα από τον αναπνευστήρα...
Γιαυτό και εγώ θα συνεχίσω με τα πολλά βατοπέδια συντόμως

phlou...flis είπε...

@καπιταλιστικό κουμμούνι: καλή συνέχεια και προσοχή στους ...βάλτους

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...