Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Τζυπριώτικα ανέκδοτα

O Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, εβρισκόμενος στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη, δήλωσε στα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, «Αγαπώ τη Μόσχα, όπως τη Λευκωσία». Αμέσως, ο Ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Ανατόλιεβιτς Μεντβέντεφ (Дмитрий Анатольевич Медведев) έδωσε εντολή για την …απαγωγή του και την απαγόρευση εξόδου του από τη Ρωσία. «Τέτοιους αγνούς πατριώτες και φίλους της Ρωσίας, δεν τους αφήνουμε να πάνε χαμένοι», φέρεται να δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από την απαγωγή του κου Χριστόφια. Διακρίνεται ευκρινώς το βλοσερό βλέμμα των απαγωγέων του, σε αντίθεση με το στενάχωρο ύφος του Προέδρου. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και η αντιπολίτευση της Κύπρου, κάλεσαν τον πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο, για να διαμαρτυρηθούν και να του επιδώσουν εγγράφως τις αντιρρήσεις τους, για την απαγωγή και κράτηση του κου Χριστόφια. Για ευνόητους λόγους!



Εν τω μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ (Mehmet Ali Talat) και η ...ανεπίσημη σκιά του (δε θέλω ουουου…), ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan), τον αναζητούν, προκειμένου να συνεχίσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες. «Τέτοιον αξιόπιστο και καλοπροαίρετο συνομιλητή, πού θα τον ξαναβρούμε», φαίνεται να δήλωσε ο Ταλάτ, ενώ η …σκιά του συμφώνησε κουνώντας το κεφάλι καταφατικά!

Στη φωτογραφία, το πλαστό χαμόγελο στα χείλη του κου Ταλάτ, είναι δείγμα της απόγνωσης και της αμηχανίας που κατέχει την τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία. Αντίθετα η ...σκιά του, χαμηλοβλεπούσα, δείχνει προβληματισμένη και δηλώνει "πού θα πάει, θα πιεστεί η Ρωσία και θα τον απελευθερώσει. Ελπίζουμε σύντομα. Θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε". Πληροφορίες αναφέρουν πως θα καταφύγουν στα Ηνωμένα 'Εθνη.


3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Μάθαμε και κάτι χρήσιμο σήμερα.
Καλημέρα

Λουκάς είπε...

Άραγε οι απαγωγείς να οδηγήσουν τον Πρόεδρο σε στρατόπεδο Γκουλάγκ για πλύση εγκεφάλου;
Απ' ότι ξέρω η Μόσχα άλλαξε, το ΑΚΕΛ;

phlou...flis είπε...

@kitsomitso: θα μάθεις κι άλλα, παρακολουθώντας με

@loukis: θα περιμένουμε τις δηλώσεις Χριστόφια

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...