Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Στην εκδήλωση παρευρίσκονται και οι....


Η φωτογραφία που παραθέτω (από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ) είναι παρμένη από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μεγάλων Φραγμάτων που οργάνωσε το ΤΕΕ στη Λάρισα και στο οποίο παρευρέθησαν πλήθος τοπικών παραγόντων αλλά και ειδικών επιστημόνων από ολόκληρη τη χώρα, το εξωτερικό και φυσικά από τη Λάρισα (γ. γ. ΠΕΧΩΔΕ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ο νομάρχης, ο δήμαρχος, ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων), ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεγάλων Φραγμάτων (ICOLD), η εκδότρια του Διεθνούς Περιοδικού Hydro Power Alison Bartlle και άλλοι πολλοί και ειδικοί).

Στην 1η σειρά, όπως θα διακρίνετε, κάθεται και ο εκπρόσωπος του οικείου Μητροπολίτη. Η απορία μου –και φαντάζομαι απορία πολλών άλλων πλην εμού- είναι, με ποια ιδιότητα παρευρίσκεται εκεί; Γιατί πρέπει να εκπροσωπείται και η εκκλησία σε όλες τις εκδηλώσεις, σχετικές ή άσχετες. Γιατί πρέπει να ταλαιπωρούνται ιερωμένοι –γιατί σίγουρος είμαι ότι αυτό συμβαίνει- μόνο και μόνο για να έχουν φυσική παρουσία σε χώρους και εκδηλώσεις στις οποίες είναι εκτός εκκλησιαστικών ενδιαφερόντων. Μήπως διότι και ο Μητροπολίτης ανήκει –ή θεωρείται πως ανήκει- στις …αρχές της πόλης; Γιατί δεν αντιγράφουν το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος –έτσι τουλάχιστον δείχνει μέχρι σήμερα- ασχολείται μόνον με τα της Εκκλησίας και αραιά έως σπανίως εμφανίζεται σε κοσμικές εκδηλώσεις και καθόλου στα ΜΜΕ. Μήπως οι προσκλήσεις αυτές που φεύγουν από τα διάφορα σωματεία, συλλόγους, φορείς κ.ά. προς ενδιαφερομένους, φτάνουν και στις Μητροπόλεις από …κεκτημένη ταχύτητα; Και οι Μητροπολίτες, για λόγους ευγένειας και αβρότητας, στέλλουν τους εκπροσώπους τους; Απορίες εκφράζω και δε θέλω κακίες.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις προσκλήσεις που απευθύνονται στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές. Και σίγουρα μπορώ να κατανοήσω τη βαρεμάρα αυτών των …εκπροσώπων, σε ανούσιες γι αυτούς εκδηλώσεις!
Ιδιαίτερα δε, με εκνευρίζουν τα τηλεγραφήματα υπουργών ή βουλευτών που …αδυνατούν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους αλλά δε ξεχνούν να …χαιρετίσουν τις εκδηλώσεις ευχόμενοι τα καλύτερα για την επιτυχία τους.


ΥΓ. Θάθελα να πω κι άλλα αλλά ...Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου (και στο πληκτρολόγιο)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...