Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Παφ, Πουφ ...αγαπημένο μου ...τσιγάρο

Δε ξέρω τι μ’ έπιασε απόψε και αναφέρομαι σ’ ένα …μακάβριο θέμα. Λίγο μια συζήτηση στο σχολείο σχετικά με τους μαθητές που παρα-καπνίζουν και τους καθηγητές που δίνουν το …καλό παράδειγμα –καπνίζοντας κι αυτοί. Λίγο ο διπλανός μου -στο διπλανό τραπεζάκι φουμάροντας- στην πλατεία εκεί που πήγα να …απολαύσω έναν καφέ και ήμουν αναγκασμένος να εισπνέω τον καπνό του. Λίγο οι …νέες εξαγγελίες περί απαγόρευσης του καπνίσματος και σε άλλους δημόσιους χώρους –λες και στους προηγούμενους χώρους ισχύει η καπνο-απαγόρευση. Λίγο η …ανακάλυψη στον σκληρό μου ενός φωτογραφικού αρχείου από μια …εκστρατεία της Ε.Ε. σχετική που μ’ έκανε να …σιχαθώ, σκέφτηκα να κάνω κι εγώ την …αντικαπνιστική μου εκστρατεία αναρτώντας κι εγώ την παρούσα ανάρτηση και προς-καλώντας σας να ζήσετε …ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από τα …δακτυλίδια του καπνού σας, από τα δίκτυα της νικοτίνης και των δηλητηρίων -ξέρετε υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να πεθάνει κανείς, πιο υγιεινοί- από τα κιτρινισμένα δάκτυλα ή/και μουστάκια, από την βρωμερή αναπνοή, από…
Πατώντας σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω εικόνες θα δείτε φωτογραφίες που πιθανόν να σας σοκάρουν. Πρόκειται όμως για την... Αντικαπνιστική Εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακαλούμε, κατά την "είσοδο" σας, να σβήσετε το τσιγάρο!




Προτείνεται να αποθηκεύεσετε το συγκεκριμένο αρχείο Power Point και να το δείτε με την ησυχία σας. Πάρτε βαθιές ανάσες, εφοδιαστείτε με αρκετή υπομονή για να εισέλθετε στα ...άδυτα του καπνίσματος και προβληματιστείτε:

► για τις συνέπειες του καπνίσματος,
► για τις τεράστιες συνέπειες στη ζωή σας και των γύρω σας
► για την ...αξία της ζωής σας και
► για τα υπέρογκα κέρδη των καπνοβιομηχάνων.

Αν δε σας πείσαμε, δείτε και το παρακάτω βίντεο.



Πληροφορίες θα βρείτε και ΕΔΩ!, ΕΚΕΙ! κι ΑΛΛΟΥ!

Γνωρίζεις ότι το κάπνισμα ένοχο για σοβαρά προβλήματα γονιμότητας; (ΕΔΩ)!
Γνωρίζεις τη σχέση στειρότητας, καπνίσματος και ηλικίας στους άνδρες και στις γυναίκες; (
ΕΔΩ)!
Το ξέρεις ότι το κάπνισμα είναι συχνή αιτία τύφλωσης; (
ΕΔΩ)!

3 σχόλια:

maxforeigner είπε...

Αγαπητέ phlou... Σχολιάζω χωρίς να έχω μελετήσει όλα τα αναρτώμενα σου κατά του καπνίσματος. Συμφωνώ και επαυξάνω. ΟΜΩΣ, οι φανατικοί καπνιστές δεν θα πεισθούν ούτε με 1000 παρόμοια power point!!! Αφού γιατροί, ακόμα και ειδικοί πνευμονολόγοι, είναι αθεράπευτα λάτρεις του καπνίσματος... τί περιμένουμε από τους υπόλοιπους ανθρώπους? Άλλά εκείνο που αναμένω και ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ είναι να ΣΕΒΟΝΤΑΙ τους μη καπιστές, και όχι να εκμεταλλεύονται την ανοχή τους ή την ευγένεια τους και να τους ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ και ΤΙΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΑΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΝΕΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Πουφ πουφ μας φλομωσες phloufli.Κι οχι τιποτ αλλο αλλα εχεις και δικιο...Καλημερουδια.

phlou...flis είπε...

@mike: Εχεις απόλυτα δίκιο στις επισημάνσεις σου. Λευτεριά στο διπλανό, λοιπόν.

@exoaptonkyklo: Καλημέρα

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...