Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Πώς να χρησιμοποιείτε φράσεις χωρίς νόημα και περιεχόμενο

"Κυρίες και κύριοι, το δυνάμωμα και η επέκταση των δομών, συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει τις νέες τάσεις και κατευθύνσεις απέναντι στην πρόσκληση των καιρών.
Η επιμέλεια της οργάνωσης και προπάντων, η πραγμάτωση των στόχων που έχουμε θέσει, εγκαινιάζουν μια διεργασία που συμβάλλει στο να τελειοποιήσουμε, τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια.
Κατά τον τρόπο αυτό, η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας, εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε να επεξεργαστούμε,ένα δυναμικό σύστημα αντιμετώπισης των νέων μεγάλων απαιτήσεων του καιρού μας.
Τα ιδεολογικά κριτήρια, όταν συνδυαστούν, καθώς και η αδιάκοπη προσήλωσή μας στην πρακτική της τεκμηρίωσης και ενημέρωσης, συμβάλλει με τρόπο αποφασιστικό στο να σηματοδοτήσει ένα γενικότερο σύστημα πλατιάς συμμετοχής.
Περιττεύει να υπογραμμίσω τη σημασία αυτών των στοιχείων, γιατί το δυνάμωμα και η επέκταση των δομών μας επιβάλλει να αναλύσουμε πολύ προσεκτικά τις βάσεις μιας προοδευτικής μετεξέλιξης.
Κατά τον τρόπο αυτό το ξεκίνημα μιας αποφασιστικής καμπάνιας παίζουν σημαντικό ρόλο για να καθορίσουμε τις νέες συνιστώσες και συντεταγμένες.
Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει η πλατιά συμμετοχή των λαϊκών μαζών στις σχετικές επεξεργασίες μας υποχρεώνει να προσδιορίσουμε και να καθορίσαμε τους άξονες της μελλοντικής πορείας..."

Πώς σας φαίνονται οι παραπάνω σκέψεις μου και απόψεις; Βαρύγδουπες μήπως ή/και βαθυστόχαστες; Σας κούφανα μήπως; Το φαντάστηκα. Μη μου πείτε πως δε βγάλατε νόημα από το πιο πάνω κείμενο, τις πιο πάνω προτάσεις; Όοοοοχι; Εντάξει, μην ανησυχείτε, δε φταίτε εσείς. Γιατί όντως …δε βγάζουν νόημα. Είναι ασυναρτησίες οι οποίες συμπλέκονται, δημιουργούν μια ...πολιτική μπουρδολογία, αυτήν που ακούμε καθημερινά από πολιτικούς, πολιτικάντηδες και κάθε λογής πολιτικολογούντες στα ραδιόφωνα και στα παράθυρα των τηλεοράσεων. Και να σκεφτείτε ότι για να μπορούν να αρθρώσουν αυτές τις βαρύγδουπες «πολιτικές» προτάσεις, παρακολουθούν πολιτικά σεμινάρια, τους μοιράζονται σημειώσεις, βομβαρδίζονται με e-mails και sms.

Παρακάτω σας παραθέτω ένα τέτοιο φυλλάδιο –μη με ρωτήσετε πού το βρήκα, ε, έχουμε κι εμείς τις ...διασυνδέσεις μας• nickpet το όνομά του, εκκολαπτόμενος πολιτικός στον κεντρώο χώρο των δεξιών εξτρεμιστών της αριστεράς, ο δε παππούς του ήταν βενιζελικός και πολέμησε δίπλα στον Κολοκοτρώνη.



Σύμφωνα με τις …οδηγίες, αρκεί να πάρετε μία φράση από κάθε στήλη, προσοχή, με τη σειρά και …έτοιμη η κατάλληλη μπούρδα, sorry πρόταση. Ας δοκιμάσουμε μαζί, για να πειστείτε (αργότερα θα έχετε όσο χρόνο για να εξασκηθείτε μόνοι σας):

Πάρτε ας πούμε από την πρώτη στήλη την 8η πρόταση «Η πολύμορφη και πλούσια εμπειρία, αλλά και», πάρτε από τη δεύτερη στήλη , ας πούμε την 3η πρόταση «η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας», από την τρίτη στήλη ας πούμε την 5η πρόταση «εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε να επεξεργαστούμε» και τέλος από την τέταρτη στήλη την 1η πρόταση «τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια» και να η πρόταση …ολοκληρωμένη, χωρίς κανένα απολύτως νόημα και περιεχόμενο αλλά που ηχεί όμορφα στα αυτιά των ακροατών: «Η πολύμορφη και πλούσια εμπειρία, αλλά και η σταθερή άνοδος στην ποιότητα και την ποσότητα των προσπαθειών μας εγγυάται την ευρύτερη δυνατή απήχηση ώστε να επεξεργαστούμε τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και τα θεσμικά πλαίσια». Ε, τι λέτε; Ξέρω, την ερώτηση την έχετε έτοιμη: τι νόημα έχουν αυτές οι …προτάσεις; Σας απαντώ ευθέως: ακούγονται βαρύγδουπες, «κολλάνε» σε κάθε ερώτηση ή εισαγωγή και δίνουν στον ερωτώμενο ή συνεντευξιαζόμενο την ευκαιρία να σκεφτεί την καθαυτού ερώτηση χωρίς να κομπιάσει, χωρίς να κάνει παύση. Έτσι ο ερωτώμενος ή συνεντευξιαζόμενος φαίνεται να είναι ετοιμόλογος, γνώστης των πραγμάτων και καταστάσεων. Δεν υπάρχουν κενά στο λόγο του, είναι δεινός ρήτορας και κατατροπώνει των ερωτώντα ή το ακροατήριο. Είπαμε, στην σημερινή πλαστική εποχή, εποχή της εικονικής πραγματικότητας το παν είναι το φαίνεσθε. Και οι περισσότεροι από εμάς το γνωρίζουμε και το κατέχουμε το …άθλημα.

Σας αφήνω, καλό διάβασμα και μελέτη. Αποστήθιση χρειάζεται και δεν είναι δύσκολο.

15 σχόλια:

VAD είπε...

Τι κανεις Γιάννη;
Κουκιά σπέρνω!

Ωραίος τρόπος επικοινωνίας και συνεννόησης...

Meropi είπε...

Δεν χρειάζεται να συμβουλευτώ τον πίνακα για να πω μπαρουφικές μεγαλοστομίες. Πρόσεξε: Το φάντασμα της παγκοσμιοποίησης πλανάται πάνω από το ιστολόγιο του Φλούφλη, με κίνδυνο να απομυζήσει τις υπάρχουσες δομές του και να σηματοδοτήσει τη μεταφιλοσοφική δομή του.
Σ΄ άρεσε???? Αν όχι πιάσε κι αυτό "Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα"

jf είπε...

Ένα πανομοιότυπο, μουσικό όμως, παιχνίδι έγραψαν και διάφοροι κλασικοί συνθέτες-μεταξύ αυτών και ο Mozart. Και έτσι ο καθένας μας μπορεί να γράψει λχ ένα menuet.
[Μούδωσες ιδέα για μια νέα ανάρτηση]

nickpet είπε...

να συμπληρώσεις αγαπητέ και πως το παραπάνω έγγραφο κοσμεί όλα τα συρτάρια των γραφείων των βουλευτών. Απλά θυμισου: σε όοολους τους βουλευτές από τους οποίους πέρασες έτσι, για ένα ρουσφετάκι, δεν το είδες κάπου εκεί;;;
χιχιχι

habilis είπε...

Koύφια λόγια.
Ελα μου που δουλεύουν ακόμα δυστυχώς.

exoaptonkyklo είπε...

Μας κουφανες,αλλα μηπως ειναι ολα αυτα μακρυα απο την πραγματικοτητα?
Οποιον και να ρωτησεις θα σου απαντησει,"οχι βεβαια".
Ως εκ τουτου,μπορουμε να αναφωνησουμε ολοι μαζι, Μαυρο φιδι που μας εφαγε!

Phivos Nicolaides είπε...

Έλα όμως που πιάνουν τόπο στους 'υπέροχους' πολίτες γλάστρες!

Unknown είπε...

Καλησπέρα,και στην κορφή κανέλλα.
Συνεχίζω.
Της καμαρας μου ο κρεμμασμένος γλόμπος/στου παπαγάλου το λαιμό /εγινε κόμπος./Νερόβραστης κιθαρας το ζουμί θα πιώ/στα σκουλαρίκια του κεφτέ θα κρεμαστώ!!!
Ορκίστηκα να μη ξαναμιλήσω ποτε την ξύλινη γλώσσα της Αριστερής διανόησης,αν και παραμένω πεισματικά αριστερά.Γνωρίζεις πόσα νιάτα αντι να διαβάζουν Αστικό,Εμπορικό,Αλγεβρα,Χημεία,ανάλωναν χιλιάδες εργατοώρες προκειμένου να αποστηθίσουν την ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Side21 είπε...

Τι σύμπτωση ...
Μόλις χτες έλαβα
με e-mail απ' τον αδελφό μου
το σχετικό πίνακα μπουρδολογίας
και πολιτικής "ξύλινης γλώσσας !!!
Πραγματικά αν ανοίξεις τηλεόραση βλέπεις
τους πολιτικούς να μπουρδολογούν χωρίς
ουσιαστικά να λένε τίποτα !!!
Καλό μήνα εύχομαι ...

eva είπε...

Ευτυχώς που διάβασα την ανάρτηση σου ,γιατί άρχισα να πιστεύω ότι το I.Q μου έγινε IQ ραδικιού.Γί'αυτό δεν καταλάβαινα τι έλεγαν οι πολιτικοί μας;

KitsosMitsos είπε...

Ξέρουμε κανέναν που το κάνει αυτό; Τς τς τς

phlou...flis είπε...

@Vad: ασυνεννοησίας μάλλον


@Meropi: εσύ έχεις εντρυφήσει βαθειά


@ jamanFou: αναμένω εναγωνίως

phlou...flis είπε...

@nickpet: τώρα που το λες, ναι, μέντορά μου εσύ!


@@habilis: με προσβάλλεις


@exo: συμφωνούμε λοιπόν

phlou...flis είπε...

@Phive: αυτό είναι το χειρότερο


@taspa: αθάνατη γλώσσα


@side21: με πρόλαβε δλδ

phlou...flis είπε...

@eva: εμ δε φταις εσύ


@kitsoMitso: μπαααα

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...