Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ας δούμε για λίγο και κάποια άλλα θέματα

Ας αφήσουμε για λίγο τους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις του υπουργού και να αποφασίσουν (ήδη μαθαίνω για διασπάσεις και αποχωρήσεις), ας αφήσουμε για λίγο τα περί εκλογολογίας (σήμερα, αύριο, το 2010 κάποτε θα γίνουν και ίσως θα έχουμε μια από τα ίδια), ας αφήσουμε για λίγο και τους ισραηλίτες και παλαιστίνιους στην …εκεχειρία τους (κάποιος έγραψε πως οι εκεχειρίες είναι μικρά διαλείμματα ανάμεσα σε εχθροπραξίες), ας αφήσουμε για λίγο τον τούρκο Αττίλα και τη διάθεση αυτοκριτικής του για την εισβολή του ’74 (ή την δεινή του υποκριτική ικανότητα) και ας δούμε για λίγο τα της καθημερινότητάς μας. Για να ακριβολογώ, ας δούμε περιπτώσεις που αφορούν το μέλλον μας, το μέλλον της ζωής των παιδιών μας.
Αναφέρομαι στην πλατεία, Πατησίων και Κύπρου γωνία. Εκεί που κάποτε υπήρχε μια πράσινη πλατεία-οικόπεδο και κάααααποτε στη μέση αυτής της πλατείας-οικόπεδου υπήρχε ένα νεοκλασικό. Σήμερα υπάρχουν ….τίποτε από τα δύο. Μα τα ξέρετε άλλωστε, τι σας τα λέω; Αποφάσισα να δημοσιεύσω –να αντιγράψω για την ακρίβεια- το άρθρο του Παντελή Μπουκαλα, με τίτλο: Όχι άλλο πράσινο... που δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

"Αμάν πια. Δεν πάει άλλο μ’ αυτή τη μανία για το πράσινο που δέρνει μερικούς μερικούς. Δηλαδή τι; Δεν τους αρκεί που η Αθήνα (και ειδικότερα η ζουγκλώδης Κυψέλη) έχει μια από τις καλύτερες αναλογίες παγκοσμίως, κοτζάμ ενάμισι μέτρο πράσινου κατά κεφαλήν εγκλωβισμένου; Δεν τους φτάνει που για να λάβει σάρκα και οστά το «όνειρο» της ομάδας με τα πράσινα, σύσσωμη η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, τα περισσότερα κανάλια, ο δήμαρχος, το ΛΑΟΣ, οι πεφωτισμένοι κονδυλοφόροι και οι μεγαλοκατασκευαστές δίνουν τον ωραίο αγώνα τους με τόσο πάθος που δεν τους νοιάζει αν στο διάβα τους συμπαρασύρουν και το (αναρχοαυτόνομης άλλωστε αποκλίσεως) Συμβούλιο της Επικρατείας; Τι δηλαδή; Θα στραπατσάρουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα του τόπου, την πλήρη τσιμέντωσή του, για σαράντα ψωροδέντρα; Αρκετά πια με τους ευαισθητούληδες, που άλλο από Σεφέρη δεν ξέρουν να τσιτάρουν, τάχα «τ’ αηδόνια και τα λιόδεντρα τα σάρωσαν οι πολυκατοικίες». Ποια αηδόνια και ποια λιόδεντρα, κακομοίρηδες; Πεύκα είχε στην Κυψέλη...
...Πεύκα και κάτι άλλα αιωνόβια. Και πήγαν μέσα στη νύχτα τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και τα έκοψαν…"
Η συνέχεια στο άρθρο.

Στην ίδια εφημερίδα, ήρθε κι έδεσε το σκίτσο του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ, παρακάτω:

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τώρα που τέλειωσαν τα μεγάλα έργα ετοιμαστείτε για την επέλαση των εργολάβων στον μικρόκοσμό μας!

VAD είπε...

κοφτε τα δεντρα
που μου κλεινουν τα ντουβάρια,

σατίριζε κάποτε ο Χάρι Κλύν

Phivos Nicolaides είπε...

Χαμένη υπόθεση το πράσινο;

habilis είπε...

Οι οικολογική ευαισθησία των πολιτικών διαχρονικά φαίνεται από το πως κατάντησαν την Κυψέλη και όλη την Αθήνα.Ενα τσιμεντένιο τέρας .

phlou...flis είπε...

@ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΥΜΟΥΝΙ: για να μην πεθάνουν στη ψάθα (οι εργολάβοι)

@VaD: μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις

@Phivos: μπα όχι, τουλάχιστον όσο ζούμε

@habilis: εκεί υπάρχει το χρήμα

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...