Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Πάμε καλά (στη Γάζα), ξεπερνιέται η κρίση (στις βιομηχανίες πολέμου)

Το Ισραήλ κινητοποίησε τον πολεμικό της μηχανισμό (έχει ήδη καλέσει εφέδρους), εισβάλλει, βομβαρδίζει, δολοφονεί και επελαύνει στη Γάζα (χωρίς ουσιαστική αντίσταση και με τους ...συνέταιρους να επικροτούν τους δε άραβες και άλλους να σιωπούν).
Η Χαμάς -παράνομα ή νόμιμα εξοπλισμένη- εκτοξεύει πυραύλους στο Ισραήλ και σκοτώνει, αμάχους κυρίως (χωρίς να λογαριάζει το …ημέτερο ανθρώπινο κόστος).
Οι ΗΠΑ και οι λοιπές χώρες-βιομηχανίες …πολέμου, πωλούν οπλισμό και εξοπλισμό εκατέρωθεν, νόμιμα ή παράνομα (πάντοτε σε …ετοιμότητα και σε αγαστή συνεργασία).
Πολιτικοί, υπουργοί, ειδικοί, απεσταλμένοι, δημοσιογράφοι, βουλευτές πάνε κι έρχονται, ξημεροβραδιάζονται και συσκέπτονται με αποτέλεσμα τα αεροπορικά εισιτήρια, τα ξενοδοχεία, εστιατόρια ανεβάζουν τον τζίρο τους (άλλος ξοδεύει και άλλος πληρώνει).
Άμαχοι και κυρίως παιδιά -εκατέρωθεν αλλ’ …ανισόρροπα- πληρώνουν με ζωές και αίμα (κουφάλες νεκροθάφτες τα καταφέρατε πάλι).
Ο λοιπός …πολιτισμένος κόσμος παρακολουθεί, συντρέχει με ανθρωπιστική βοήθεια (αίμα, φάρμακα, τρόφιμα κ.ά.) και διαδηλώσεις (αλλά δεν έχει κότσια να καταγγείλει επίσημα. Δημόσια και θαρρετά).
Ο φόρος αίματος-ζωών καλά κρατεί (τον οποίον πληρώνουν σχεδόν πάντοτε οι αδύναμοι και οι φτωχοί)!
Ο τζίρος …ζωών-όπλων ανεβαίνει (και τα …κοράκια τρίβουν τα χέρια τους ευτυχισμένα).
Ο παγκόσμιος τζίρος στα φάρμακα και τρόφιμα ανεβαίνει (μιας και αγοράζονται και αποστέλλονται στη Γάζα. Σκεφτείτε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη και σε σακούλες για τα …πτώματα!!)
Οι βιομηχανίες …πολέμου και τα συναφή επαγγέλματα ξεπερνούν τη χρηματοοικονομική κρίση.


Το 2009 ...τους μπήκε κερδοφόρα και άκρως αισιόδοξα. Πάμε καλά!

2 σχόλια:

Μάτα είπε...

Μην ξεχνάς και το κοινωνικό έργο που προσφέρουν αραιώνοντας λίγο τον πλανήτη που υποφέρει από υπερπληθυσμό.

phlou...flis είπε...

@μάτα: εμ αυτό πού το βάζεις;

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...