Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Κουκουλοφόροι Vs Αστυνομία ή Kουκουλοφόροι & Αστυνομία

Δε μπορώ να μην πάρω θέση για τα επεισόδια και τη δολοφονία του νεαρού μαθητή. Και δεν με ενδιαφέρει αν ήταν κουκουλοφόρος ή απλά έτυχε να βρίσκεται εκεί. Είναι απλά ένα παιδί που βρέθηκε για κάποιους λόγους στο χώρο των επεισοδίων και για αστυνομικούς οι οποίοι, υποτίθεται, είναι εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν κρίσιμες καταστάσεις, μεταξύ αυτών και τους κακοποιούς. Να δεχτώ ότι αυτό το παιδί ήταν κακοποιός; Ε τότε, θα πρέπει να έχω πολύ πολύ φαντασία. Αν, λοιπόν, έτσι αντιμετωπίζεται ένα νεαρό παιδί -θέλετε κουκουλοφόρος, ok- πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο κακοποιός; Με αυτόματο πυροβόλο ή με μπαζούκας; Και αν αυτή είναι η εκπαίδευσή που παρέχεται στους αστυνομικούς, ε τότε να καταργηθούν οι αστυνομικές σχολές.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είναι κρίμα και άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νέες ζωές. Ντροπή σε όλους μας μα πιο πολύ σε κείνους, διατρανώνει ο kitsosmitsos, και υιοθετώ πλήρως το σχετικό σχόλιό τους. Κουκουλοφόροι Vs Αστυνομικοί (και τούμπαλιν). Ας το δούμε και αλλιώς: Κουκουλοφόροι ΚΑΙ αστυνομικοί. Και να δεις που το σύστημα τους χρειάζεται και τους δύο. Τους κουκουλοφόρους (ή γνωστούς-άγνωστους ή πως αλλιώς τους λένε), για να ενισχύουν την άποψη περί της αναγκαιότητας των ομάδων καταστολής (ΜΑΤ και ΜΕΑ), και τα ΜΑΤ για να συντηρούν και να νομιμοποιούν τους γνωστούς-άγνωστους που τα συντηρούν . Αλυσίδα δηλαδή. Και οι πρώτοι, δυστυχώς άθελά τους, δίνουν τροφή και αφορμή και επιχειρήματα για την ύπαρξη των δυνάμεων καταστολής, για καταπάτηση ελευθεριών, για κατάλυση ασύλου, για περιορισμό ελευθερίας ατόμου, για δημιουργία κλίματος φόβου και αναρχίας, για τη σπίλωση ειρηνικών κινητοποιήσεων, ακόμη ακόμη και για την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Διεστραμμένο μυαλό; Ίσως;

Κι αυτές οι προαποφασισμένες «παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας» μάλλον ως ύβρεις θα πρέπει να εκλαμβάνονται. Αν όντως νοιώθεις θιγμένος και υπεύθυνος, σιωπάς, φεύγεις και επιμένεις στην απόφασή σου. Αλλιώς, η «παραίτηση για λόγους ευθιξίας» καταντά …παράσημο για τον πολιτικάντη.
Με εκφράζει και το άρθρο του blogger Παναγιώτη, με τίτλο: "με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου και τα επεισόδια".

7 σχόλια:

Meropi είπε...

Έτσι είναι όπως το λες Φλούφλη μου. Αλίμονο αν ο Αστυνομικός δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του, και βγάζει πιστόλι με την πρώτη προσβολή (αν βέβαια θεωρήσουμε ότι τον πρόσβαλε το παιδί). Εσείς οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να είχατε καθαρίσει τους μισούς μαθητές.
Μήπως ήλθε η ώρα να αφαιρέσουν τα όπλα από τα χέρια των ειδικών φρουρών????

akrat είπε...

ο θάνατος είναι πριν 100 χρόνια... η ζωή έχει κάνει μερικούς αιώνες άλμα σε τρεις ημέρες...
η μαγία των εξεγέρσεων...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

"Κι αυτές οι προαποφασισμένες «παραιτήσεις για λόγους ευθιξίας» μάλλον ως ύβρεις θα πρέπει να εκλαμβάνονται. Αν όντως νοιώθεις θιγμένος και υπεύθυνος, σιωπάς, φεύγεις και επιμένεις στην απόφασή σου. Αλλιώς, η «παραίτηση για λόγους ευθιξίας» καταντά …παράσημο για τον πολιτικάντη."
.....................

Πολύ σωστά αγαπητέ!

VAD είπε...

Φίλε Φλου,μαθαίνω ότι και η Λάρισα έζησε τις πρωτόγνωρες καταστάσεις καιφυσικά η αστυνομία απούσα εκεί που χρειαζόταν

Unknown είπε...

το άρθρο αυτό με εκφράζει κι εμένα.
άκουσα κι ένα τρομερά οικτρό, κι απάνθρωπο: 'τι τα θες, παιδί διαλυμένης οικογένειας'!!!!
δλδ υπάρχουν ακόμη κάποιοι που στιγματίζουν μια φυσική εξέλιξη της κοινωνίας μας,
με εντελώς ρατσιστικό τρόπο,
κι επιπλέον, είναι σαν να επιρρίπτουν έμμεσα στο παιδί το φταίξιμο για ό,τι έκανε ο άνθρωπος που σήκωσε το όπλο και χτύπησε θανάσιμα ένα παιδί!.
αυτό.
για όλους μας ο σπαραγμός είναι μεγάλος. ένα παιδί που δε θα ξαναπάει σχολείο, δε θα ξαναμπεί στο δωμάτιό του, δε θα χαμογελάσει ποτέ πια στους φίλους του.
ένα όνειρο που σταμάτησε πριν καλά καλά αρχίσει...
η ζωή που δεν έζησε.

lakis είπε...

Πολλά θλιβερά συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Ό,τι και να πει κανείς δε θα είναι η απόλυτη αλήθεια. Κι όμως έχουν τόσα πολλά ειπωθεί. Μέρα καλή

phlou...flis είπε...

@Meropi: μάλλον

@Akrat: θα συνεχιστούν;

@Σπίθας: οκ

@Vad: ναι και μόνο σπασμένες τράπεζες

@ανώνυμε: και ήταν μόνο 16 χρονών

@lakis: άραγε ήρθς το τέλος;

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...