Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Το τελευταίο χειροκρότημα;

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα αποσπάσματα από την Ομιλία του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ (16 Δεκ 2008)

"...Έρχομαι σε ένα ακόμη θέμα που έφτασε στο σημείο να μονοπωλεί εδώ και πολύ καιρό την επικαιρότητα. Έρχομαι στα σκανδαλώδη που έγιναν με επίκεντρο το Βατοπέδι…. Σήμερα, είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε! Οφείλω να πω -και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν…" (κλαπ, κλαπ κλαπ… από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών).
"...Γνωρίζω ότι από τα όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι, οι πολίτες έχουν πληγωθεί. Η Κυβέρνηση έχει αντικειμενική, πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Η Κυβέρνηση έχει αντικειμενική, πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω λοιπόν με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. Αυτό έκανα πάντα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή. Αυτό κάνω και τώρα...". (κλαπ, κλαπ, κλαπ… από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των βουλευτών).

Πολλοί, ίσως, όπως κι εγώ, θα αναρωτιέστε τι νόημα είχε το χειροκρότημα των μελών της ΚΟ. Και άντε να καταλάβω το παρατεταμένο χειροκρότημα του κου Βουλγαράκη ή του κου Δουκα, όπως και των άλλων εμπλεκόμενων υπουργών –κατά τα άλλα πορίσματα· χειροκροτήματα …ανακούφισης, καθώς ο πρωθυπουργός τους, τους …απάλλαξε από οποιαδήποτε κατηγορία. Οι άλλοι, τότε γιατί χειροκροτούσαν με τόση θέρμη; Χειροκρότησαν μήπως, τη δημόσια παραδοχή του πρωθυπουργού ότι είχε υποτιμήσει την υπόθεση του Βατοπεδίου ή ότι την αποκάλεσε σκάνδαλο, επικυρώνοντας αυτό που όλοι είχαμε αντιληφθεί; Η μήπως χειροκρότησαν τα αυτογκόλ που σημείωσε: γιατί όσοι τον …παραπλάνησαν στέκουν ακόμη όρθιοι, γιατί η παραδοχή και αυτοκριτική έπρεπε να γίνει στη βουλή και όχι στην ΚΟ, γιατί χρειάστηκε τρεις μήνες για να …καταλάβει, ενώ παλαιότερα δήλωνε πως έχει άμεση γνώση όλων των θεμάτων, κ.ά. πολλά αυτογκόλ.

Περισσότερα που αφορούν στο …χειροκρότημα, μπορούν να μας διαφωτίσουν:

Χειροκροτητές της αγωνίας, του Κωνσταντίνου Ζούλα
Χειροκροτώντας τα αυτογκόλ, του Παντελή Μπουκαλά
Η άλλη όψη του χειροκροτήματος, του Σταύρου Λυγερού

2 σχόλια:

Side21 είπε...

Μου θυμίζει την εποχή
που έπαιζε μπάλα ...
Προσπάθησε μόνος του να σουτάρει
σε κενή εστία - αστόχησε !!!
Κι αυτοτραυματίστηκε ...
Τότε δεν τον χειροκρόταγαν !!!
Γελάγανε όλοι πίσω απ' την πλάτη του ...

phlou...flis είπε...

@Side21: για τα μάτια της ...κουκουβάγιας, δηλαδή

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...