Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Ζηλεύω τις …ΗΠΑ μα δε δηλώνω και ...αμερικανάκι (update)

Σκεπτόμενος την Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή σχετικά με το Βατοπέδι, αλλά και άλλες παρόμοιες Εξεταστικές, ή ακόμη της Προανακριτικές Επιτροπές της Βουλής, ή και τις Αποφάσεις για την ...Μη άρση της ασυλίας των βουλευτών, ακόμα και το θέμα της παραγραφής ευθύνης υπουργών, αρχίζω να ζηλεύω την Αμερική και τη …δημοκρατία της.

Παράδειγμα πρώτο: Θυμάστε που πριν από λίγο καιρό, με το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικοοικονομικής κρίσης εκεί, τον Πρόεδρο Μπους να εισηγείται πακέτο μέτρων και τους συμπολιτευόμενους βουλευτές -ή γερουσιαστές ή πως αλλιώς τους λένε- να το καταψηφίζουν; Και να αναγκάζουν κοτζάμ Πρόεδρο να φέρνει άλλο, βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο; Εδώ, ποιος έχει τέτοια κότσια να το κάνει; Εδώ, ισχύει η …κομματική πειθαρχία. Άβουλα όντα οι βουλευτές, ...χειροκροτάκηδες του αρχηγού τους, πρόβατα που δεν τολμούν να βγουν έξω από το μαντρί. Γιατί θα τους φάει ο κακός ο λύκος. Αλλά και μέσα που είναι, πάλιν πρόβατα μένουν.

Παράδειγμα δεύτερο: Τους ζηλεύω, τους αμερικανούς, και για έναν άλλο λόγο. Γιατί εκεί, ο Γενικός τους Εισαγγελέας –ή πως αλλιώς λέγεται- μπορεί να γραπώσει τον Πρόεδρο από τον γιακά και να τον καθίσει στο εδώλιο, για μια …ψευδορκία! Θυμηθείτε τον Κλίντον με τον …λεκέ του, στο φόρεμα της Μόνικα Λεβίνσκι. Εδώ πουουουου να τολμήσει κανένας εισαγγελάκος; Αφού η διαπλοκή Πολιτικής Εξουσίας και Δικαστικής είναι δεδομένη, μην πω θεσμοθετημένη! Γιατί. εδώ ισχύει η ...ρήση πως, οι πολιτικοί δεν πάνε φυλακή αλλά στα σπίτια τους!

Στα υπόλοιπα θέματα, όσον αφορά στους αμερικανούς και την Αμερική γενικότερα, σίγουρα θα συμφωνήσουμε (εμείς) πως διαφωνούμε (με τα αμερικανάκια). Τουλάχιστον, ας τους αναγνωρίσουμε τα ένα – δυο καλά!

Επί του πιεστηρίου: (Από το σχόλιο του loukis): Το 2000 ο Αλ Γκορ αν και συγκέντρωσε περίπου 500 χιλιάδες περισσότερες ψήφους εντούτοις δεν πέρασε την είσοδο του Λευκού Οίκου, γιατί ο Τζορτζ Μπους κατέκτησε την πλειοψηφία των εκλεκτόρων. Δεν είδα ξεσηκωμό στους δρόμους. Εδώ, από την επομένη των εκλογών ζητάμε ξανά εκλογές. Κατά γενικήν ομολογία ο Μπους είναι ο χειρότερος ίσως πρόεδρος των ΗΠΑ. Εντούτοις δεν είδα απαίτηση από την αντιπολίτευση για επίσπευση των εκλογών.Προτιμητέα η διακυβέρνηση ενός τόπου από μια ανίκανη κυβέρνηση από την ακυβερνησία. Ας θυμηθούμε τη δεκαετία του '60.

4 σχόλια:

Λουκάς είπε...

Κι εγώ ζηλεύω.
Το 2000 ο Αλ Γκορ αν και συγκέντρωσε περίπου 500 χιλιάδες περισσότερες ψήφους εντούτοις δεν πέρασε την είσοδο του Λευκού Οίκου, γιατί ο Τζορτζ Μπους κατέκτησε την πλειοψηφία των εκλεκτόρων.
Δεν είδα ξεσηκωμό στους δρόμους.
Εδώ, από την επομένη των εκλογών ζητάμε ξανά εκλογές.
Κατά γενικήν ομολογία ο Μπους είναι ο χειρότερος ίσως πρόεδρος των ΗΠΑ. Εντούτοις δεν είδα απαίτηση από την αντιπολίτευση για επίσπευση των εκλογών.
Προτιμητέα η διακυβέρνηση ενός τόπου από μια ανίκανη κυβέρνηση από την ακυβερνησία.
Ας θυμηθούμε τη δεκαετία του '60.
Νομίζω...

marianaonice είπε...

Αχ και εγώ τις ζηλεύω της ΗΠΑ!!
Παρότι Αμερικανάκια δεν μασάνε ...όπως εμείς οι Ελληναράδες!!

Ανώνυμος είπε...

ναι από αυτή την άποψη έχεις δίκαιο..

phlou...flis είπε...

@loukis: οκ, ανερτήθη

@marianaonice: συμφωνούμε

@ΚΑΠΙΤΑΛΚΟΥΜΟΥΝΙ: συμφωνούμε

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...