Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Οι τιμές στα σχολικά κυλικεία και η χρηματοδότηση των σχολείων

Για όσους δεν γνωρίζουν, την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων –σχολικών επιτροπών- την έχει αναλάβει ο τοπικός δήμος. Δεν γνωρίζω τί κονδύλια διατίθενται στους Δήμους γι αυτό το έργο, αν είναι αρκετά ή λίγα, ούτε με ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίον διανέμονται αυτά στις σχολικές μονάδες. Γνωρίζω όμως -και με ενδιαφέρει- ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι ελάχιστη σε σχέση με τις ανάγκες των σχολείων. Και τι κάνουν οι σχολικές επιτροπές; Εκπορεύουν έσοδα ενοικιάζοντας τα κυλικεία των σχολείων –με πλειοδοτικό διαγωνισμό- όπως προβλέπει ο νόμος. Και προκειμένου οι πλειοδοτήσαντες να αντεπεξέλθουν καταφεύγουν στην απλή μέθοδο του..ενός. Αυξάνουν τις τιμές των παρεχόμενων προϊόντων τους. Και τις περισσότερες φορές όχι άδικα, στην ελεύθερη αγορά στην οποίαν ζούμε.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Με τη μέθοδο αυτή Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ μετακυλύει ΚΑΙ το πρόβλημα της χρηματοδότησης των σχολείων στους ...ταλαίπωρους ΓΟΝΕΙΣ και ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ των μαθητών.

Υπάρχει πρόταση. Να αυξηθούν τα κονδύλια προς τα σχολεία ΑΜΕΣΑ και την όλη υπόθεση των κυλικείων να την αναλάβουν οι τοπικοί δήμοι θέτοντας, π.χ. πλαφόν στις προσφορές και στις τιμές…

1 σχόλιο:

KitsosMitsos είπε...

Άσχετο με το θέμα - καθότι απέχω από τα κυλικεία των σχολείων μερικά χρόνια τώρα - αλλά πέρασα να ευχηθώ και από εδώ καλή χρονιά να έχουμε!

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...