Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

'Ελληνες που ...διαφθείρονται και έλληνες που ...διαπρέπουν

Επειδή όλοι οι έλληνες δεν είναι ...Ζαχόπουλοι, ή Θέμοι, ή Ανδριανοί, ή ..., ας διαβάσουμε κάποιες ειδήσεις -που αφορούν μόνο τις πρώτες 16 ημέρες του 2008 - που δεν ενδιαφέρουν την τηλεόραση - όλα τα δελτία ειδήσεων όλων των «σοβαρών» καναλιών ασχολούνται κατά τα τέσσερα πέμπτα τους με το θέμα Ζαχοπουλειάδα επί είκοσι συνεχείς ημέρες - και επειδή απλά γράφονται στις στήλες των εφημερίδων, διαφεύγουν τις προσοχής μας.

10/01/08: Περίπατος Παγδατή και Δανιηλίδου στην Αυστραλία
H Αυστραλία ταιριάζει στη Λένα Δανιηλίδου και τον Μάρκο Παγδατή οι οποίοι πέτυχαν εντυπωσιακές εμφανίσεις στα τουρνουά που αγωνίζονται και δείχνουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση εν όψει του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς, του αυστραλιανού όπεν.

15/01/08: Σε νέα Ελληνίδα συνθέτρια το «Jurgensen» στη Μόσχα
«Η μουσική της μιλάει στο κοινό και στην ψυχή. Το έργο της κάνει τη σύγχρονη μουσική να πηγαίνει ένα βήμα μπροστά». Διθυραμβικές κριτικές συνόδευαν το έργο «Μνημόνιο» της Ελληνίδας Λίνα Τόνια - από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ - που της χάρισε το πρώτο βραβείο σύνθεσης στον 4ο διεθνή διαγωνισμό Σύνθεσης «Jurgensen» στη Μόσχα.
Ήταν η καλύτερη στην κατηγορία των κουαρτέτων για έγχορδα αλλά και η μικρότερη σε ηλικία (μόλις 22 ετών!) που ξεχώρισε ανάμεσα σε 145 συνολικά νέους μουσικούς (έως 40 ετών) από 39 χώρες στον αναγνωρισμένο πλέον διαγωνισμό - μια συνδιοργάνωση του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, της ενωσης Ρώσων συνθετών και του Κρατικού Ωδείου της Μόσχας.

13/01/08: 'Ενας Ελληνας στη μάχη κατά του AIDS
Είναι Ελληνας, μόνο 29 χρόνων και η ανακάλυψή του για τον ιό του AIDS ανατρέπει όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα και ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της μάστιγας. Ο Αρης Κατζουράκης, βιολόγος, ερευνητής στην Οξφόρδη ανακάλυψε τυχαία ότι ο φονικός ιός δεν είναι τόσο «νέος» όσο πιστευόταν και ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό οι τρόποι άμυνας απέναντί του, αλλά «ξεχάστηκαν» επειδή δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν.

Ο δρόμος των Eλλήνων επιστημόνων δυστυχώς είναι προς το εξωτερικό. Γιατί εδώ στο ...Ελλάντα περί άλλων τυρβάζομεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...