Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Πόσο αδιάβλητος είναι ο θεσμός των Πανελλαδικών;

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των Πανελληνίων Εξετάσεων, αφού από Δευτέρα οι Υποψήφιοι καταθέτουν την Αίτηση-Δήλωση για τη συμμετοχή τους σ’ αυτές. Με την ευκαρία αυτή, ήθελα να θίξω ένα θέμα. Αυτό της αδιαβλητότητας του θεσμού των Πανελληνίων.

Το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας μέσω του θεσμού των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι διαβλητό από ...μέσα και τα τελευταία χρόνια αρχίζεται να γίνεται και διαβλητό και απ’ ...έξω. Και εξηγούμαι.
Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει ακόμα και σήμερα η παραδοχή ότι ο θεσμός αυτός είναι αδιάβλητος και καθ' όλα αξιοσέβαστος σε αντίθεση με πολλούς άλλους. Αυτή εντύπωση υπήρχε για πολλά χρόνια. Σταδιακά η αξιοπιστία του και η αδιαβλητότητά του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα 33 γραπτά Αγγλικών στη Θεσσαλονίκη στα οποία φέρεται παραποιημένος ο βαθμός. Αλλά νάταν μόνο αυτό; Αυτός ο θεσμός δέχεται «βολές» και από μέσα. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες υποψηφίων οι οποίοι εξασφαλίζουν μία θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας πλαγίως, από παράθυρα του νόμου τα οποία έχουν ανοίξει τόσο που έγιναν ολάκερες πόρτες. Αναφέρω κάποιες από αυτές τις κατηγορίες....

6 σχόλια:

maxforeigner είπε...

Kαλημέρα. Αφού στην Ελλάδα δεν αφήνεται τίποτα όρθιο να μείνει όρθιο, κανένα ωραίο ή σωστό να διατηρηρθεί ως έχει, αφού έχουμε καταστρέψει και καταστρέφουμε συνεχώς τα δάση, έχουμε μολύνει τις θάλασσες, έχουμε κάνει όλη τη χώρα μια απέραντη χωματερή κλπ, κλπ , ήταν δυνατόν να παραμείνει αδιάβλητος ο θεσμός των πανελληνίων εξετάσεων?

nickpet είπε...

με τέτοιες αναρτήσεις, σε βλέπω επιτηρητή στο Λύκειο Άνω Ραχούλας.....

phlou...flis είπε...

@Mike: υπάρχει άραγε ελπίδα;

@nickpet: ωχ, πέφτει μακριά;

Yannis Kapnidis είπε...

Νομίζω ότι αυτά που γράφεις είναι τα λιγότερο γνωστά, γιατί εγώ μόνο για αγορασμένα θέματα από φροντιστήρια είχα ακούσει...

Yannis Kapnidis είπε...

Με αυτά που γράφεις, μπήκες κι εσύ "στο Μάτι της Γαρίδας"!

http://tomatitisgaridas.blogspot.com/2010/01/3-30-2010.html

phlou...flis είπε...

@Hellenic Potion: μιλάς για πολύυυυ παλιότερα. Προ 25ετίας και βάλε.
Για την τιμή, ευχαριστώ τη ...γαρίδα!!

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...