Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Παρέπλευρες ...απώλειες του σεισμού

Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου και είναι εκπληκτική, η δε λεζάντα που τη συνοδεύει, συγκλονιστική!




"Ορφανά του σεισμού στην Αϊτή περιμένουν στο αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς στην Αϊτή, προτού μεταφερθούν στη Γαλλία για υιοθεσία".
Ότι κακό και να γίνει στον κόσμο τούτο, αυτά που την πληρώνουν πάντοτε είναι τα παιδιά. Φυσικά και οι φτωχοί, οι κατατρεγμένοι από θεούς και ανθρώπους αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αλλά κυρίως τα παιδιά. Είτε πόλεμοι, είτε αρρώστιες, είτε φυσικές καταστροφές, είτε ανέχεια, είτε φτώχια, τα παιδιά είναι σε πρώτο πλάνο. Φρικιαστικές εικόνες με παιδιά σκοτωμένα, σακατεμένα, άρρωστα, καταπιεσμένα σωματικά και σεξουαλικά, ψυχικά άρρωστα, ορφανά, εγκαταλελειμένα ή προς πώληση. Τούτα εδώ τα ορφανά ας είναι τα τυχερά, αφού θα καταλήξουν στη Γαλλία για υιοθεσία. Τουλάχιστον έτσι ας ελπίσουμε γιατί ο βρώμικος μας κόσμος είναι τόοοσο βρώμικος που φοβάμαι μην καταλήξουν στα αδυσώπητα χέρια χειρούργων-χασάπηδων-εμπόρων που σκοπό έχουν την εμπορία ανθρώπινων οργάνων. Γιατί έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και η μυστηριώδης εξαφάνιση παιδιών από νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που ενισχύει τους φόβους για την πιθανότητα παράνομων υιοθεσιών.

7 σχόλια:

akrat είπε...

καλημέρα
έτσι είναι
νέα παιδάκια για τις ιμπεριαλιστικές χώρες...
είναι αδηφάγον το σύστημα...

Ἅ λ ς είπε...

αχχχ μονο που το σκεφτομαι ανατριχιαζω....
Μακαρι να εχουν μια καλυτερη τυχη!!!

Yannis Kapnidis είπε...

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξα κι εγώ πολλά χρόνια πριν, όταν φιλοξενήσαμε στο σπίτι μας στην Καβάλα ορφανά παιδιά από τη Σερβία.

Ελπίζω ο λαός της Αϊτής να βρεί τελικά και πάλι τους παλιούς του ρυθμούς και να μπορέσει και με τη δική μας τη βοήθεια, να επουλώσει γρήγορα τις πληγές του.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτώντας τη φωτογραφία δεν αντεχω καν στη σκεψη του να καταλήξουν στα αδυσώπητα χέρια χειρούργων-χασάπηδων-εμπόρων που σκοπό έχουν την εμπορία ανθρώπινων οργάνων!
Από τη σκεψη αυτή προτιμω την υιοθεσία κι ας ειναι απρανομη .. Ξερεις υπαρχουν ανθρωποι, ζευγαρια αξιολογα, που χρονια παλευουν να υιοθετησουν ενα παιδάκι γιατι αγαπουν τα παιδια. Απο το ζησουν εκει και να πεινανε καθημερινα μηπως καλυτερη αυτη η τυχη? ( τη στιγμη εννοειται που εχουν μεινει ορφανα και δεν υπαρχει γι αυτα αλλη λυση απο τον δρομο και τη μιζερια ή ενα ορφανοτροφείο μελλοντικα.. κι αυτο αν!
Ενα μπορω να πω με σιγουρια. Λυπαμαι γι αυτα.. και αποφασισα να κανω συντομα αυτο που μπορω ...

habilis είπε...

Οπου φτωχός και η μοίρα του.

phlou...flis είπε...

@akrat: και είναι αχόρταγος πανάθεμά τον

@EiRiNi: το ευχόμαστε ολόψυχα

@Hellenic Potion: είθε

phlou...flis είπε...

@xeimwniatikhliakada: μακάρι, το εύχομαι

@habilis: η κακιά του η μοίρα

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...