Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Μια ανάρτηση έτσι …χωρίς τίτλο και θέμα

Αυτό το διάστημα λείπω· από την μπλογκόσφαιρα. Όχι εσκεμμένα, όχι από βαριεστιμάρα, όχι από έλλειψη ειδήσεων (τουλάχιστον η πολιτική και παραπολιτική ειδησεογραφία δεν λείπει ποτέ από τα ελληνικά …σαλόνια) ή ιδεών. Να, έπεσε δουλειά. Και δη ηλεκτρονική τοιαύτη. Μα που αλλού, στο σχολείο. Κατάθεση βαθμολογιών, ηλεκτρονική καταχώρηση βαθμών, ηλεκτρονική αλληλογραφία και άλλης φύσεως ηλεκτρονική δουλειά τα πρωινά μα και απογεύματα ακόμη (να τ’ ακούν όσοι λένε πως οι καθηγητές δουλεύουν το μικρότερο ωράριο και τεμπελιάζουν). Έτυχε να είμαι υπεύθυνος για τη μηχανοργάνωση στο σχολείο μου, αφού κανείς δε μου είπε, δε με συμβούλευσε να μη λεω ποτέ ναι, όταν με ρωτούν αν γνωρίζω …κάτι. Γιατί τότε την έβαψες, μου είπαν εκ των υστέρων. Γιατί οι λουφαδόροι καραδοκούν παντού και πάντοτε. Αλλά να πω και την αλήθεια, μ’ αρέσει αυτό που κάνω και αν δε μ’ άρεσε θα το παρατούσα. Έχω αυτή τη …μανία, να ερωτεύομαι το αντικείμενο με το οποίο ασχολούμαι εθελοντικά -και όχι από υποχρέωση ή ανάθεση- τη δουλειά μου. Κακό; Πολλές φορές ίσως ναι. Γιατί νοιώθω και την αδιαφορία γύρω μου, ή την εκμετάλλευση. Μα αν μ’ αρέσει, το βλέπω …ερωτικά. Όχι, δεν είμαι μαζοχιστής, ούτε βλέπω την εργασία σα μέσο θεραπείας της πλήξης και της ανίας μου. Ακόμα δεν απέκτησα αυτά τα δύο …προτερήματα. Το παλεύω, με παλεύουν· να δούμε ποιος θα νικήσει στο τέλος. Είμαι εργασιομανής, πώς να το κάνουμε; Α ναι, είμαι και μετριόφρων, κυρίως και πάνω απ’ όλα. Αφού το λέει και η …μάνα μου, η μαμά-phlou…φλαινα. «Μπράβο αγόρι μου» μου λέει στο τηλέφωνο ή όταν κατεβαίνω Αθήνα. «Είμαι περήφανος για σένα» και αρχίζει να με …φτύνει·έχω φάει φτύσιμοοοοο κατάμουτρα. Μα και η τηλεφωνική τους συσκευή τα ίδια. Μόνο η phlou-φλαινα δεν με καταλαβαίνει. «Πάλι άργησες ρε αχαΐρευτε» μου λέει και το επαναλαμβάνει σε διάφορους τόνους, ημιτόνια, άλλοτε με διέσεις και άλλοτε με υφέσεις. Όταν όμως μου το λέει σε ήχο βαρύ, ε τότε δεν αντέχω και τα παίρνω. «Πάντα γκρινιάρα ήσουνα κι αγύριστο κεφάλι» της πετάω στη μούρη. «Μα αν δε σ' ερωτευόμουνα θα 'κανα το δικό μου» της λέω κι εκείνη μου απαντά -σε ήχο πλάγιο δεύτερο τούτη τη φορά- «εγώ να δεις τι θα 'κανα μα έλα που σ' αγαπώ» και τότε όλα τελειώνουν, μ’ ένα θερμό εναγκαλισμό και τα παραλειπόμενα …(αδιάκριτοι που είστε..). Όπως καταλάβατε σωστά, τα ρούχα μας όλα έχουν χρώμα …ροζ (αφού βάζουμε τα άσπρα και τα κόκκινα στο ίδιο πλυντήριο).

Επανέρχομαι στο θέμα. Όταν γυρνάω σπίτι, πού όρεξη και κουράγιο να ξαναπατήσω το power του προσωπικού υπολογιστή και περισσότερο πού όρεξη να συγκεντρώσω το μυαλό για να γράψω. Το πατάω όμως το power και ενημερώνομαι για τα δικά σας κείμενα καθώς και την τρέχουσα ειδησεογραφία. Τη …δόση μου την παίρνω! Και πολλές φορές δε σας προλαβαίνω. Κάποιοι είστε ιδιαίτερα παραγωγικοί. Μπράβο και σας δηλώνω πως ζηλεύω αρκετούς από εσάς. Ένα τελευταίο φαινόμενο όμως δε ζηλεύω. Αυτό της …απονομής του βραβείο Proximidade, το οποίο περιγράφεται ως εξής:
«Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι. Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ’ αυτούς τους συγγραφείς
Με την υποχρέωση να το …προσφέρει, ο …βραβευμένος, σε άλλους οχτώ. Έτσι, σε λίγο καιρό όλα τα μπλόγκς θα έχουν …βραβευτεί και θα μείνω μόνο εγώ χωρίς αυτό. Για τον λόγο ετούτο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να μου …απονείμω το βραβείο Proximidade και σας ΔΗΛΩΝΩ πως δε θα το μοιράσω, ως οφείλω, σε άλλους 8. Το παίρνω, το κορνιζάρω και το παρακρατώ. Έτσι για να σκάσετε!


ΥΓ. Χαζά χαζά, κατάφερα και έγραψα μία παράγραφο. Ε αφού τη δημιούργησα, ας την αναρτήσω κιόλας. Μην πάει χαμένη. Να μη με διαγράψετε κι από τα ...αγαπημένα σας. Καληνύχτα σε όλους. Γιατί αύριο θα πρέπει να σηκωθώ από το «χάραμαν του φου» («φου» είναι η γενική του «φως» -κυπριαστί- και όχι «φωτός» όπως εσφαλμένα αναγράφεται στο ορθογραφικό λεξικό του Προέδρου για τον Εθνικό Διάλογο περί την Παιδεία και τα Παιδία, Γ. Μπαμπινιώτη, αντίπαλου του κου Βερέμη, προέδρους του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, λέμε τώρα).

18 σχόλια:

Yannis Kapnidis είπε...

Μάλλον δύσκολα θα σε έσβηνε κανείς από τα "αγαπημένα" του, έτσι όπως γράφεις.

Πρώτη φορά έρχομαι εδώ κι ομολογώ ότι χαλάρωσα!

Καλά κάνεις κι ερωτεύεσαι αυτό που κάνεις. Μόνο όταν κάτι γίνεται με αγάπη μπορεί να γίνει σωστά. Όσο για τους λουφαδόρους, δε νομίζω να μείνει χώρος στις σκέψεις σου γι'αυτούς όταν είσαι τόσο προσηλωμένος σε αυτό που αγαπάς.

Να είσαι καλά, καλό βράδυ!

Υ.Γ.: Ο κειμενογράφος του Chrome μου διορθώνει κάθε λάθος λέξη που γράφω στο σχόλιο και υπογραμμίζει και αυτές που δεν περιλαμβάνονται στις λίστες του. Τη λέξη "λουφαδόροι" δεν την υπογράμμισε! Τελικά όντως υπάρχουν παντού! Τώρα πείστηκα!

Ανώνυμος είπε...

Aχαααααααααααααααααχχχχχχχχχχχχχααααααααααα

Τελικά έβγαλες αναρτησάρα!!!

τεμπέλη, εθελοντή, δημόσιε, βολεμένε σκάσε και ανέβαζε ποστ!!!!

Άκου έβαζε βαθμούς...

jf είπε...

Χαχαχα!
Το relax τελικά σου έκανε καλό... Συνέχισέ το!

roula karamitrou είπε...

xaxaxaxa και καλώς σε βρήκα :)

Κι έλεγα και γω δεν μπορεί να κάνει η Κως της Κωτός...α γιασα της Κου όπως του φου κάνει, πες τα και μπερδεύομαι τζάμπα

VAD είπε...

Καλά,πληροφορικάριο δεν έχετε ν'αναλάβει τη μηχανοργάνωση; :)

Unknown είπε...

συγχαρητήρια για το βραβείο σου!
σου αξίζει, όσο σε εμάς το ένα όγδοο!
προσυπογράφω!
βρε, να σε βάλουμε μαζί με την κοκό να κάνετε την ίδια δουλειά;
πλάκα θα έχει!
να φέρω και τον κοκκινολαίμη να τραγουδήσει στο γιαπωνεζάκι σου;
την καλημέρα μου!

Phivos Nicolaides είπε...

Συνέχισε Φώτη να ασχολείσαι με ότι σ' αρέσει εθελοντικά, για να... ερωτεύεσαι!! Ζήτω ο εθελοντισμός!

nickpet είπε...

κατάλαβα... μήπως έθαψες τα παιδάκια με τη βαθμολογία σου και το είχες βάρος στη συνείδησή σου (αν έχεις) και γι αυτό μπλόγκαρες τελικά;;;

Meropi είπε...

Καλημέρα Φλούφλη μου που προωθείς τον εθελοντισμό. Χα χα χα χα! Κι έλεγα κι εγώ, τι απέγινε αυτή η ψυχή που ανέβαζε ανάρτηση μέρα παρά μέρα!!!

phlou...flis είπε...

@Hellenic Potion: Σε καλωσορίζω στο φτωχικό μου, να σε τρατάρω δεν μπορώ, να σε χαλαρώνω ...ειδικότης μου.
Ναι, ο καταναγκασμός δε φέρνει αποτελέσματα, τουναντίον θάλεγα.

phlou...flis είπε...

@manitari tou bounou: Μάλλον τσίμπησες όπως κι άλλοι. Μόνον οι βολεμένοι μπορούν να ασκούν χόμπυ;!;!

phlou...flis είπε...

@JamanFou: θ' ακούσω τη συμβουλή σου. Ιδωμεν

phlou...flis είπε...

@roula karamitrou: καλως όρισες κι εσύ στο φτωχικό μου. Είπαμε, πλουσιότατη η ελληνική, γιατί όχι και ...φου;

phlou...flis είπε...

@vad: πληροφορικάριος είναι, όχι μλκ (όπως είπε κι ένας επιφανής δημοσιογράφος)

phlou...flis είπε...

@-: Θενκς. Για την κοκο δε ξέρω, αλλά για τον κοκκινολαίμη θα χαρώ

phlou...flis είπε...

@Phivos Nicolaides: Να ερωτεύομαι μόνο; Που τα καταφέρνω κιόλας

phlou...flis είπε...

@nickpet: θα το διαπιστώσω αύριο

phlou...flis είπε...

@Meropi: εδώ είμαι, στις επάλξεις

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...