Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Λογιστικά τρικ ή δημιουργική λογιστική;

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα και Δημοσίευσα: σε οικονομική εφημερίδα
"Φούσκωσαν" την ανάπτυξη.

Το Υπουργείο Οικονομικών για το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου, "υπολόγισε" τον πληθωρισμό στο 3,3%, αντί του 4,7% που έβλεπε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή. 'Ετσι, μ' αυτή την ...αλχημεία, ο Δείκτης Ανάπτυξης της Ελλάδας "φούσκωσε" και έπισασε το 3,4%. Και αυτό το ...επίτευγμα, πανηγυρίστηκε έντονα από το υπουργείο.

Εμ με τέτοια αριθμητική, μπορώ κι εγώ να ανάγω τον μισθό μου σε 3.000 ευρώ και την περιουσία μου σε κάποια δις και να σταματήσω την καθημερινή γκρίνια της γυναίκας μου "ρε αχαΐρευτε, θα φέρεις κι εσύ κανένα φράγκο στο σπίτι ή όλα εγώ θα τα κάνω; Δε βλέπεις τι κάνουν οι Υπουργοί να κάνεις κι εσύ κάτι παρόμοιο". Κάτι τέτοιο θα έκαναν ασφαλώς και οι οικονομικοί επιτελείς του επίτιμου, ώστε να προκύψει το πάλαι ποτέ αξέχαστο 0 + 0 = 4 %


Ζητείται θαύμα για το έλλειμμα

Λόγω υστέρησης στα έσοδα του κράτους, οι τρύπες του προϋπολογισμού μεγαλώνουν και η Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να μπει εκ νέου στην περιπέτεια της δημοσιονομικής επιτήρησης. Εκτός κι αν οι εφορίες φέρουν καλά νέα και οι δαπάνες που επέβαλε το υπουργείο Οικονομίας "παγώσουν".

Μήπως γι αυτό το λόγο κόπτονταν αυγουστιάτικά να μαζέψουν, μέσω το Κτηματολογίου, ρευστό;

4 σχόλια:

nickpet είπε...

Μα καλά, θα πρέπει να έχεις πολύ διεστραμένο μυαλό για να νομίζεις ότι το Κτηματολόγιο το έκαναν για να μαζέψουν χρήματα. Σε λίγο θα μας πεις ότι για τον ίδιο λόγο αυξήσαν και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων!

KitsosMitsos είπε...

ΓΙ αυτό και για άλλα πολλά που μας έρχονται...

akrat είπε...

καλημέρες και στις τσέπες μας λοιπόν...

phlou...flis είπε...

@nickpet: η αλήθεια είναι πως έχω τέτοιο μυαλό

@kitsomitso: αυτός είναι και ο φόβος

@akrat: τώωωωρα, ήδη ξημέρωσε

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...