Προκειμένου να κάνετε surprise στους καλεσμένους σας στο revegion που ετοιμάζετε, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε τα εκλεκτότερα whiskeys (μετ. ουίσκια) και τις εκλεκτότερες champagnes (προσέξτε την προφορά)! Τα κλασσικά whiskeys τύπου “ follow your heart...” Cutty Sark, J & B, Ballantines, “ ...η μέρα φεύγει και το Johnny Walker φεύγει...” και τα άλλα, είναι για τους ψευτοαριστοκράτες. Εσείς δεν ανήκετε σ’ αυτούς, θα ήσασταν ...tres banalle. Θα σας προτείνουμε μάρκες όχι τόσο γνωστές στην Ελλάδα -να πρωτοτυπήσετε θέλουμε- αλλά εκλεκτές στα σαλόνια της ...high society. Η impression που θα δημιουργήσετε είναι δεδομένη. Είναι και…must. Αν προσέξετε και τα σχετικά εδέσματα που θα παρουσιάσετε, ε, να είστε σίγουροι ότι θ’ ανέβουν οι... μετοχές σας στα ύψη και θα σας προτιμούν στα revegion. Αφήστε που θα σας γράψουν και οι κοσμικές στήλες των εφημερίδων και πιο …in περιοδικών παρέα με τους διάφορους celebrities της showbiz, των ΜΜΕ κ.ά. Βάλτε βαθειά το χέρι στην τσέπη και επισκεφθείτε την cava που προτιμάτε.
ΟΥΙΣΚΥ TALISKER: Το μοναδικό malt (=αναβράζον ποτό) ουίσκυ του Skye, ωριμάζει για 10 χρόνια. Και είναι τόσο εκρηκτική και δυνατή η γεύση του, όσο οι βραχώδεις ακτές του νησιού που κάθε μέρα μαστιγώνουν ο άνεμος και το κύμα!
LAGA VULIN: Ο άρχοντας των νησιών της Σκωτίας. Ένα ουίσκυ που γεννιέται στο Islay και ωριμάζει εκεί για 16 ολόκληρα χρόνια. Ένα ουίσκυ δυνατό, απαιτητικό, με εξαιρετικά έντονη γεύση.
OBAN: Από το αρχαίο Lorne, το 14χρονο αυτό ουίσκυ έχει στη γεύση του νότες από τη θάλασσα και ένα απαλό τελείωμα που θυμίζει τα highlands.
DALWHINNIE: Απ’ το ψηλότερο, το πιο ορεινό αποστακτήριο της Σκωτίας που φωλιάζει στα Gramprans, ένα απαλό ουίσκυ 15 ετών με εξαιρετικά ζεστό σώμα.
GRAGGANMORE: Αναμφισβήτητα είναι το αριστούργημα του Speyside. Ένα εκλεπτυσμένο ουίσκυ 12 ετών, με εξαιρετικά σύνθετη γεύση.
GLENKINGHIE: Ένα εξαιρετικά απαλό malt 10 ετών, από τα Lowlands, τον τόσο πλούσιο και εύφορο “κήπο της Σκωτίας”.
Οι champagnes που σας προτείνουμε είναι εξίσου εκλεκτές, όσο λιγότερο γνωστές στους εκλεκτούς καλεσμένους σας. Προκειμένου να τις αγοράσετε, μπείτε στην cava -μη σας εντυπωσιάσει η μεγάλη ποικιλία μπουκαλιών που θα δείτε- πάρτε το κατάλληλο αδιάφορο ύφος και πείτε στον υπάλληλο, με μία φυσικότητα σα να ζητάτε 2 κιλά πατάτες: «πιάσε παιδί μου 2 από τις καλύτερες champagnes που έχετε». Προσέξτε, λιγάκι, την προφορά στη λέξη «champagne» που θα χρησιμοποιείσετε. Μην προδοθείτε στον υπάλληλο της cava. Μη ρωτήσετε “πόσο κοστίζει;”. Πηγαίνετε στο ταμείο, βγάλτε από το πορτοφόλι σας μια από τις κάρτες visa που διαθέτετε, κοιτάξτε αδιάφορα την τιμή που ήδη έχει πληκτρολογήσει ο ταμίας και πληρώστε. Έτσι θα δώσετε την εντύπωση ανθρώπου ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για την καλή και εκλεκτή ποιότητα. Φεύγοντας, μπορείτε να... βρίσετε τον ταμία.
ΟΝΟΜΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ - ΒΑΘΜΟΙ
"R” DE RUINART, brut N.V. - 87
TAITTINGER, brut N.V. - 85
MOET ET CHANDON, brut N.V. - 84
MERCIER, brut N.V. - 81
MONTVILLERS, brut N.V. - 81
MUMM GORDON ROUGE, brut N.V. - 80
VEUVE CLICQOT, brut N.V. - 80
POL ROGER, brut N.V. - 80
BILLEG ART-SALMON, brut N.V. - 79
Όπως σίγουρα γνωρίζετε -άλλωστε μ΄αυτήν μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν οι πρόγονοί σας- η champagne πίνετε παγωμένη. Μην τη βάλετε στην κατάψυξη, αλλά στη συντήρηση. Όχι όρθια, αλλά πλάγια, να βρέχετε ο φελλός. Θα τη σερβίρετε, έχοντας την σε κατάλληλο δοχείο με παγάκια, σε ψηλά ποτήρια. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε όσους δεν είχαν την τύχη να γευθούν champagne, ανακινήστε την και ελευθερώστε το φελλό για να εκτοξευθεί, δημιουργώντας τον σχετικό θόρυβο. Αν όμως θέλετε να δείξετε πόσο σας κουράζει αυτή η διαδικασία, δώστε την σε κάποιον από τους καλεσμένους σας να την ανοίξει και παρακαλέστε τον, απλά, να την ανοίξει με προσοχή.
Μπροστά στους καλεσμένους φερθείτε φυσιολογικά, αφήστε τους να αρθρώσουν άναρθρες κραυγές εντυπωσιαμού, εσείς απλά να χαμογελάτε. Και κάτι άλλο, μη τσιγγουνευτείτε και αγοράσετε μόνο ένα μπουκάλι. Πάρτε αρκετά για να μην εκτεθείτε. Άλλωστε, μη ξεχνάτε ότι πρέπει να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και σ΄αυτές τις περιπτώσεις ο... σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Have a nice time και του ...χρόνου
1 σχόλιο:
Άντε, cheers!
και σαν έρχεσαι, πιάσε μια champagne -με το accent της, please...
Δημοσίευση σχολίου