Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί σκέφτομαι να μην εμβολιαστώ

Διαβάζω στον ημερήσιο Τύπο «Ανάκληση από την GlaxoSmithKline και ‘στοπ’ στις παραγγελίες της Sanofi Aventis από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών».
Άκουσα και Διάβασα τις δηλώσεις Κρεμαστινού οτι δε θα κάνει το εμβόλιο, επειδή δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου -ενώ συστήνει στους καρδιοπαθείς (που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου) να το κάνουν.
Διάβασα στον ξένο Τύπο πως «Έξι άτομα στον καναδά εμφάνισαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις αμέσως μετά τη χορήγηση του νέου αντιγριππικού εμβολίου συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας. Αμέσως, οι καναδικές αρχές ανέστειλαν τους εμβολισμούς με σκευάσματα της εν λόγω παρτίδας. Ταυτόχρονα έσπευσαν να χαρακτηρίσουνς αυτά τα αλλεργικά επεισόδια ως μεμονωμένα περιστατικά».
Θυμήθηκα πως στην αρχή της εκδήλωσης της γρίπης και της εξαγγελίας περί εμβολίου που την αντιμετωπίζει, η σκέψη ήταν πως αυτός που θα εμβολιαζόταν θα υπέγραφε υπεύθυνη δήλωση και την ανάληψη των τυχών αρνητικών παρενεργειών του εμβολιου. Μόλις διαφάνηκαν οι πρώτες αλλά έντονες αντιδράσεις, η σκέψη αυτή μπήκε στο συρτάρι. Δηλαδή τι να υποθέσω τώρα εγώ ο δυσμοιρος. Πως δεν υπάρχουν παρενέργειες ή πως αν υπάρξουν, τις ευθύνες θα τις αναλάβει ο γιατρός, το νοσοκομείο ή το υπουργείο υγείας;
Διαβάζω πως «οι πολέμιοι του αντιγριπικού εμβολιασμού επικαλούνται κινδύνους και συμφέροντα, αναφέρονται στο ‘μεγάλο κόλπο’ των φαρμακοβιομηχανιών, στους διεθνείς οργανισμούς και υγειονομικούς φορείς που ‘θέλουν να τα πιάσουν’, που κρύβουν την αλήθεια και λένε μόνο ψέματα».
Ακούω πως η νέα γρίπη έχει τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε και η παλιά, η πιο παλιά, η πιο-πιο παλιά. Απλώς αυτή η νέα διαδίδεται ευκολότερα στα παιδιά και προφανώς δημιουργεί και αυτή προβλήματα στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Πληροφορούμαι για τους νεκρούς που αφήνει πίσω της η νέα γρίπη αλλά δε με ενημερώνει κανείς αν η περσινή γρίπη άφησε λιγότερους ή περισσότερους νεκρούς. Έτσι, δεν έχω με τι να συγκρίνω. Πλέω στην άγνοιά μου και στην τρομολαγνεία κυρίως των τηλε-καναλιών.
Με όλ’ αυτά αναφωνώ: "To be vaccinated or not to vaccinated..;" (μετ. Να εμβολιαστεί κανείς ή να μην εμβολιαστεί;...).
Δεν είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν στα σενάρια συνωμοσίας –τα οποία και αυθαίρετα είναι και αναπόδεικτα-, ούτε κουβαλάω «μαγκιά» πάνω μου και αρνούμαι να εμβολιαστώ. Και σίγουρα δεν ακολουθώ σκεπτικό παρόμοιο με όσους κυκλοφορούν σε μηχανάκια χωρίς κράνος, με όσους δεν φορούν ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Ψάχνω, Ερευνώ και Μελετώ. Έτσι, όταν Είδα, Άκουσα και Διάβασα την παρακίνηση της υπουργού Παιδείας για εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ως ένδειξη κοινωνικής ευθύνης μα και ευαισθησίας, σκέφτηκα πως, την έχω αυτή την ευαισθησία και θα αναλάβω την όποια ευθύνη. Θα προστατεύσω τους μαθητές μου –άρα τον εαυτό μου και την οικογένειά μου- θα εφαρμόζω στο ακέραιο τις σχετικές οδηγίες προφύλαξης και αν ο μη γένοιτο, νοιώσω κάποιο από τα περιγραφόμενα συμπτώματα, δεν θα πάω σχολείο, δε θα μεταδώσω τον ιό. Γιατί πρέπει λοιπόν να εμβολιαστώ και να γίνω πειραματόζωο για τις ανάγκες της όποιας φαρμακοβιομηχανίας; Η απόφαση για το κατά πόσο θα εμβολιαστώ είναι δική μου, αλλά τελικά θα επηρεάσει τον πιο ευάλωτο περίγυρό μου. Κανείς δεν μπορεί ούτε πρέπει να με υποχρεώσει. Την ευθύνη γι’ αυτήν την ιατρική πράξη πρέπει να την επωμισθώ εγώ, επιλέγοντας τελικά ανάμεσα στην ανώνυμη κινδυνολογία και την επιστημονική απόδειξη. Και αυτή δυστυχώς δε έρχεται.
Μ' αυτά και μ' αυτά, αποφάσισα πως δε θα εμβολιαστώ! Φυσικά, δε σκοπεύω να ...παίξω με τη ζωή μου, αλλά ούτε με τη ζωή των άλλων!!

19 σχόλια:

nickpet είπε...

το κακό είναι ότι το Ελληνικό κράτος ΔΕΝ μας έχει πείσει μέχρι τώρα, σε κανένα επίπεδο, για τις όποιες αγνές προθέσεις έχει για οποιοδήποτε θέμα. Είμαστε όλοι δύσπιστοι, αν και ως ένα βαθμό καλά κάνουμε και είμαστε. Στη Σουηδία έχουν εμβολιαστεί όχι μόνο ΟΛΟΙ οι Σουηδοί αλλά στήνουν ειδικά "εμβολιαστήρια" σε κάθε είδους ψιλικατζίδικο, σε κάθε φτωχογειτονιά, στα οποία μπορούν να εμβολιάζονται όλοι οι λαθρομεταναστες, ανώνυμα και δίχως το φόβο της σύλληψης και της απέλασης. Πιστεύεις ότι το παραπάνω θα μπορούσε να το κάνουμε στην Ελλάδα; Μπααα....

akrat είπε...

εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στους αντί ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
και στο κράτος ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΝ ΤΙΠΟΤΩΝ...
και δεν ξέρω τι να κάνω...
πάντως ενάντια στα εμβόλια δεν είμαι...

Yannis Kapnidis είπε...

Νομίζω ότι καλά το σκέφτηκες. Κι εγώ, αν και στην ιατρική, δε θα εμβολιαστώ, ενώ θα πάρω όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Οι αιτίες και στη δική μου την περίπτωση συμπίπτουν με αυτές που αναφέρεις εσύ.

Καλή σου μέρα!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Φιλε Φλουφλη αν ειναι να αρρωστησουμε ας αρρωστησουμε παρεα λοιπον.Ε στα κομματια.
Συμφωνω μαζι σου. Ουτε εγω το κανω το εμβολιο.
Την καλημερα μου.

Λουκάς είπε...

Ενισχυτικό των απόψεων που διατυπώνεις είναι και το video: Depopulation & the vaccine connection

Sidepap21 είπε...

Πρέπει ν' ασχολούμαστε
με τη γρίππη για να μην
δίνουμε σημασία τι γίνεται γύρω μας !!!

Marina είπε...

Ετσι όπως έχει παρουσιαστεί η νέα αυτή γρίππη, απο τα ΜΜΕ είτε εμβολιαστεί κανείς είτε δεν εμβολιαστεί δεν γλυτώνει τον κίνδυνο να βρεθεί στην Εντατική! Προσωπικά δεν θα κάνω το εμβόλιο. Ο γιατρός μου, μου είπε αν σηκώσω πυρετό ή δώ σημάδια ΄βήχα κλπ που δεν περνάει σε 3 μέρες, να πάω στο νοσοκομείο. Το εμβόλιο της απλής γρίππης το έχω κάνει.
Ο άνδρας μου απο την άλλη θέλει να το κάνει το εμβόλιο και εγώ φοβάμαι μη πάθει τίποτα.
Επίτηδες τα κάνουν αυτά ώστε να περάσουν στα ψιλά τα του Σκοπιανού..

stalamatia είπε...

Ούτε εγώ Φλούφλη μου θα το κάνω,έχω και μια φοβία με τα φάρμακα,φαντάσου πιο πολύ φοβάμαι να πάρω φάρμακα ,μιλάμε από τα πιο απλά παρά να αρρωστήσω.
Εχω κάτι προηγούμενα μαζί τους.
Τιιι!!!!! νόμιζες ότι μόνο με σένα έχω προηγούμενα; χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα δε θα ήταν να κάνουν ό,τι έκανε ο Καποδίστριας με τις πατάτες! Όταν τις πρόσφερε, κανένας δεν πλησίαζε. Όσοι όμως πεινούσαν τις κλέψαν νύχτα! Αφού έτσι κι αλλιώς (α...παπα)είμαστε 190 χρόνια πίσω!

Ἅ λ ς είπε...

ουτε και γω καλε θα το κανω!! δε γινομαι πειραμοτοζωο...
πφφφ σιγα, γριπη ειναι θα περασει.Ηδη τρεις φιλες μου την περασαν.Σιγα πια, το καναμε θεμα...
καληνυχτα!!!

KitsosMitsos είπε...

Απόφαση καθαρά προσωπική - εκτός από αυτούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Καλημέρα

phlou...flis είπε...

@nickpet: Μπααα (συμφωνούμε)

@akrat: δύσπιστοι όλοι είμαστε και προσωπική είναι η απόφαση

@Hellenic Potion: Καλή μέρα

phlou...flis είπε...

@exoaptonkyklo: να αρωστήσουμε μαζί; ...αρρωστημένο το βλέπω :-)

@loukis: καταπληκτικό

@Sidepap21: σωστό αλλά δε μας αφήνου

phlou...flis είπε...

@Marina: γι αυτό είμαστε όλοι δύσπιστοι

@stalamatia: χμμ, ευτυχώς το ξεκαθάρισες γιατί άργησα να το καταλάβω αυτό :-)

@Ανώνυμε: α...παπα ...πα τι είναι αυτά που λες;

phlou...flis είπε...

@EiRiNi: απλά να προσέχουμε λίγο παραπάνω

@KitseMitse: συμφωνούμε

phlou...flis είπε...

προς όλους του @φίλους: ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ Ο loukis

Phivos Nicolaides είπε...

Εμβόλισε το εμβόλιο Φώτη...

phlou...flis είπε...

@Phive: πώς :-)

Λιακάδα είπε...

Στην Ελβετία, η κρατική Swissmedic, ανακοίνωσε ότι το Pandemrix (πανδημικό εμβόλιο κατά του ιού Α γρίπης Η1Ν1) δεν θα χορηγηθεί σε έγκυες, ανήλικα παιδιά και άτομα άνω των 60 χρονών.

Η απόφασή της αυτή οφείλεται στο ότι δεν διαπίστωσε δεδομένα που να κατοχυρώνουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τα παιδιά και καθόλου για τις εγκύους.

«Για το λόγο αυτό», αναφέρεται σε δήλωση της Swissmedic, «η χορήγηση του Pandemrix δεν εγκρίνεται επί του παρόντος σε έγκυες γυναίκες, παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών και ενήλικες άνω των 60 ετών».
Δες τι λενε οι Ελβετοι! Οχι κοροιδα ειναι!

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...