Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Πάγωμα μισθών, μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, φορολόγηση μισθών, μείωση επιδομάτων ...

Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δημιούργησαν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έκλεψαν τα λεφτά των ταμείων. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δημιούργησαν και δημιουργούν τις offshore εταιρείες για «να κλέβουν και να κρύβουν» νομότυπα, ηθικά και νόμιμα. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συμμετείχαν στο σκάνδαλο της SIEMENS. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συμμετείχαν και κέρδισαν ή έχασαν εξαιτίας του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μόνοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν την κρίση. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μόνοι αυτοί θα κληθούν να καλύψουν το οικονομικό έλλειμμα. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ευθύνονται και για το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που φοροδιαφεύγουν. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την πελατειακή νοοτροπία. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ευθύνονται για τη διόγκωση της σπατάλης. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι διαφθείρουν τους υπόλοιπους. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αξιολογούν αρνητικά την ελληνική οικονομία. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ευθύνονται για την κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υπερτιμολογούν τα δημόσια έργα. Αναρωτιέμαι αν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δημιούργησαν τα διαρθρωτικά προβλήματα γενικότερα.

Ιδού ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται και γι αυτούς η κυβέρνηση αποφάσισε ...σημαντική μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν. Είναι οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι υπάλληλοι του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι δικαστικοί, οι αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, οι υπάλληλοι των υπουργείων Μεταφορών, Περιβάλλοντας και Υγείας, καθώς και οι εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον 25 έτη υπηρεσίας. Στην πυρά λοιπόν, να γλυτώσουμε όλοι οι άλλοι, μαζί και η Ελλαδίτσα μας!

Εκεί που ήμουν έτοιμος να ...κλείσω την ανάρτηση, διαβάζω το παρακάτω ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16 Δεκ. 2009, σελ. 28, το οποίο αποδεικνύει -εν μέρει- του λόγου μου το αληθές. Άλλοι είναι αυτοί που «καταβροχθίζουν» το δημόσιο χρήμα∙οι μεγαλο......
Οι εργολάβοι καταγγέλλουν 11 διαγωνισμούς βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
Αντικείμενο έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποτελεί ήδη η υπόθεση 11 διαγωνισμών για τη δημοπράτηση αντίστοιχου αριθμού βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από επιμέρους δήμους. Επειτα από καταγγελία του ΣΑΤΕ (Σύνδεσμος Ανώνυμων Τεχνικών Εταιρειών), οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους δήμους προχώρησαν σε αναβολή των σχετικών διαγωνισμών, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες. Ο ΣΑΤΕ ζήτησε την αναβολή έπειτα από τις διαπιστώσεις ότι όλοι οι διαγωνισμοί είχαν την ίδια καταληκτική ημερομηνία, δημοπρατούνταν με το σύστημα μελέτης-κατασκευής, το οποίο δεν απαιτείται από τη νομοθεσία για τα συγκεκριμένα έργα, αλλά κυρίως επειδή παρουσιάζονταν μεγάλες αποκλίσεις στις προϋπολογιζόμενες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο για πανομοιότυπα επί της ουσίας κτιριακά έργα. Ετσι, το Δημόσιο θα κινδύνευε να πληρώσει τα ίδια κτίρια έως και διπλάσια τιμή ανά τ.μ. από δήμο σε δήμο.
Μετά την εν λόγω καταγγελία, εννιά από τους 11 δήμους ανέβαλαν τις δημοπρασίες...
περισσότερα>>

8 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Ένας ψύχραιμος, αντικειμενικός οικονομικός αναλυτής εύκολα μπορεί να διαπιστώσει τα μεγάλα ΘΕΣΜΙΚΑ προβλήματα. Συνεπώς, δεν είναι έτσι εύκολο να διαχωρίζονται τα ειδικά από τα γενικά προβλήματα.

akrat είπε...

τι να σου πούμε ότι κακώς αναρωτιέστε??
όσον αφορά τους δήμους εγώ ένα έχω να πω...

άμα ακούω για αποκέντρωση και οικολογία λέω μέσα μου

ωχ
ωχ
ωχ

ρε πόσα θα φάνε ξανά....

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Στη γιορτη στον πειραια (μια ημερα) που στηνουμε με το σχολειο μεταναστων θα εχει φαγητο, μουσικη και κουβεντα.
Στη γιορτη για τους μεταναστες της Κας Τζακρη στην κουμουνδουρου (μια ημερα)θα εχει κι εκει μουσικη, φαγητο και κουβεντα.
Εμας μας στοιχισε γυρω στα 700 ευρω. Η Κα Τζακρη(υφυπ.εσωτερικων) εδωσε στην εταιρια δημ.σχεσεων "advocate" 77000 ευρω!

Ειπες τιποτα φιλτατε?

Meropi είπε...

Κατ' αρχάς θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια, γιατί τόλμησες να βάλεις στο προφίλ σου σύγχρονη φωτογραφία σου! Χα χα χα αστειεύομαι Φλούφλη μου. Μια χαρά κρατιέσαι!!
Λοιπόν σοβαρά τώρα. Στην Ελλάδα μια ζωή την πληρώνουν οι μισθωτοί. Ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες παίρνουν μαύρα χρήματα, παριστάνουν τους φτωχούς και τη βγάζουν ...ζάχαρη.

habilis είπε...

Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που τα ξίνουν κανονικά και παίρνουν επίδομα αποδοτικότητας ! ή επίδομα καυσοξύλων ή επίδομα κατάργησης επιδόματος! την ώρα που η σταζιερ χωρίς ούτε καν ασφάλιση βγάζαν όλη τη δουλειά.

Υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα ήθελαν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι,θα το δείς μόνο στη διαγραφή επιχειρήσεων στα μητρώα στα τοπικά επιμελητήρια .

Υπάρχουν οφ σορ απο τους πάντες ακόμα και από μητροπολίτες.

Η φοροδιαφυγή είναι στο DNA πάντων και πασών.
Παντως οι ψήφοι που εκλέγουν αυτούς τους πολιτικούς είναι περισσότεροι των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων από αυτές αυτών που έχουν οφ σορ.

habilis είπε...

H νέα φωτό !!!
Τό χαμόγελο.

phlou...flis είπε...

@Phive: σωστά. Κι εμςίς οι απλοί μπορούμε να τα "δούμε" αφού τα ζούμε

@akrat: αυτοί κι αν δε χορταίνουν

@exoaptonkyklo: δεν τολμώ να πω

phlou...flis είπε...

@Meropi: Στα σοβαρα: είμαι σε αναζήτηση συντρόφου!!!
Στα χαριτωμένα: εμείς, οι στυλοβάτες της οικονομίας, θέλουμε άγαλμα στο Σύνταγμα

@habilis: εμ τα παραλές, λιγάκι. Το μαύρο χρήμα -που ανήκει στο δημόσιο- τρώγεται από τους απ' έξω και όχι από αυτόν που τα ξύνει ή παίρνει τα επιδόματα που λες.
Για τη νέα φώτο ...θενκς. Είναι από τότε που ήμουν 54ρης!!!

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...