Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

6 Ιουλίου 1980. Ωχ, ωχ....

Είμαι στο σχολείο -ναι, ακόμη είμαι στο σχολείο και εργάζομαι σε συνθήκες …καύσωνα, για τις ανάγκες των τελειοφοίτων και αποφοίτων προκειμένου να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία- και ακούω το κινητό μου να βαράει …συναγερμό. Τρέχω και βλέπω μια υπενθύμιση «επέτειος γάμου». Ωχ, το είχα ξεχάσει τελείως και εντελώς, αλλά τουλάχιστον το είχα αποθηκεύσει προ …αμνημονεύτων χρόνων στο ημερολόγιο και να, αυτό δε με πρόδωσε –σ’ ευχαριστώ αγαπημένη εταιρεία για την τεχνολογία που μου χάρισες ή μήπως δεν έχω ΝΟΚΙΑ;

Κλείνω 29 έτη συνεχούς και αδιαλείπτου γάμου μετά της ομόκλινης …φλούφλαινας -κατά κόσμον Μεταξίας, επί το ακριβέστερον Μεταξιάς, Σούλας κατά τους δικούς της. Ο ένας και μοναδικός μου ...γάμος*. Το λέω γιατί χτες, ένας φίλος από αυτούς που λέμε αδελφικούς -κολλητούς σήμερα ή αυτοκολλητάκια- παντρεύτηκε για τρίτη φορά. Ο αθεόφοβος. Την πρώτη τη χώρισε –«ασθένεια» παιδικής ηλικίας ονομάστηκε-, τη δεύτερη την έχασε –μοιραίο της ζωής συμβάν- και την τρίτη …φτου, φτου, φτου μην τους ματιάσουμε. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας.
Γνωριστήκαμε με τη Μεταξιά το ’79 στο …ΠΡΟΠΟ -απασχολούμασταν, φοιτητές όντες, στον ΟΠΑΠ ως διαλογείς. Αυτή πέτυχε 13άρι• εμένα!! Εγώ πέτυχα …αυτήν!! Δεν προλάβαμε να γνωριστούμε και τσουπ, ένα κουτσούβελο …βρέθηκε στην κοιλιά της -γεια σου Χρηστάρα μας. Πάσχα του ‘80 αρραβωνιαζόμαστε και ανταλλάσσουμε τις βέρες του …πατέρα και της μάνας μου• πού λεφτά και χρόνος για να παραγγείλουμε. 6 Ιούλιου 1980 και ώρα 6 μ.μ. -ντάλα μεσημέρι-παντρευόμαστε στον Άγιο Δημήτριο Δομενίκου Λαρίσης.


Οκτώβρη ‘80 διορίζεται η Μεταξιά -εγώ επί πτυχίο φοιτητής-, Νοέμβρη γεννιέται ο Χρήστος -το …κουτσούβελο που σας έλεγα… Τον Ιούνη ’83 γεννιέται και ο Γιώργος -και γι αυτόν σας έλεγα τις προάλλες, στο νέο Μουσείο Ακρόπολης (αλήθεια, πήγε κανείς σας, το είδε, του μίλησε, ψώνισε κάτι;). Εγώ, δε θυμάμαι καλά, αιώνιος φοιτητής μου φαίνεται! Τέλος πάντων.
25 χρονών εγώ, 21 η Μεταξιά. Καταλαβαίνεται τώρα, μεγαλώσαμε μαζί με τα παιδιά μας σε διαμέρισμα 45 τ.μ. -Δευκαλίωνος 48 στα Κ. Πατήσια- με τη συνδρομή των γονέων φυσικά. Αγοράζαμε τα έπιπλα ένα ένα. Για να χωρέσει το πλυντήριο …πετάξαμε την πόρτα της κουζίνας. Αλλά, και τραπεζώματα κάναμε στο 45άρι διαμέρισμα, και πάρτι γενεθλίων διοργανώναμε και φιλοξενούμενους δεχόμαστε. Και χωράγαμε μια χαρά. Τώρα τα 200 τ.μ. δε μας χωράνε… Φυσικά, κάπως βιαστικά μας τα ‘φερε η ζωή -ε, ρε μάνα, αλλιώς μου τάλεγες, αλλιώς μου παρουσίαζες τον έγγαμο βίο- αλλά ούτε μετανιώσαμε, καλά πήγαμε και καλά είμαστε μέχρι σήμερα, εμείς και τα παιδιά.

29 χρόνια έγγαμου βίου. Με τα κουτσά και τα στραβά• τα δικά της :-) !! Με τις γκρίνιες -από τη μεριά της- μα και τις γλύκες -από τη μεριά μου :-) !! Με τις ευτυχισμένες μέρες -τις πιο πολλές- μα και τις μέρες δυστυχίας - τις λιγότερες. 29 χρόνια αδιαλείπτως.. Πώς άντεξα, αναρωτιέμαι κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Είμαι εγώ και άντεξα, μονολογώ. Οσιομάρτυς ..φλούφλης -να θυμηθώ να κοιτάξω στο εορτολόγιο πότε γιορτάζω. Αλλά δεν έχει παράπονο από μένα, ούτε κι εγώ• από μένα :-) !! Αφού υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως στα 30χρονα του γάμου μας -του χρόνου δλδ- θα της κάνω ένα μεγάλο δώροθα την πάω ταξίδι στην Αυστραλία, σε κάποιους συγγενείς της, που το ‘χει καημό. Και στα 60χρονα του γάμου μας, θα της κάνω ένα ακόμη μεγαλύτερο δώροθα πάω να τη φέρω!!

*Και λίγα λόγια για το γάμο (ελπίζω να μη με διαβάσουν οι γιοι μου και αποφασίσουν να μείνουν ανύμφευτοι)

Ο γάμος είναι μία σεξουαλικά μεταδιδόμενη - ανίατη - παραίσθηση του ανδρικού εγκεφάλου (άνω) με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική του κατάσταση. Παρουσιάζει τα εξής συμπτώματα: ο ανδρικός εγκέφαλος (ο άνω) νομίζει πως με το γάμο θα έχει τζάμπα σεξ, κάτι το οποίο ισχύει (για τους φίλους του γαμπρού)!
Σύζυγος είναι το έτερο πρόσωπο με το οποίο τελείται ο γάμος. Ασχέτως φύλου, είναι το πρόσωπο που σου συμπαραστέκεται στα προβλήματα που δεν θα είχες αν εξ αρχής δεν είχες παντρευτεί. Δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης πέρα από το να μεγαλώνει τα παιδιά που η ίδια ήθελε και τώρα βρίζει τον σύζυγο που της τα φόρτωσε. Συνήθως στην συσκευασία περιλαμβάνεται και η μάνα της (πεθερά) η οποία έχει την απαράμιλλη ικανότητα να προκαλεί τάσεις αυτοκτονίας
Ο πρώτος ιός του γάμου που καταγράφηκε από τους επιστήμονες ήταν αυτός του "λόγου". Κατά τη διάρκεια του "λόγου" όλα είναι μέλι γάλα και το σεξ είναι άφθονο. Ο "λόγος" είναι το πρώτο σοβαρό σύμπτωμα του γάμου, που συνήθως ακολουθείται από τον "αρραβώνα". Συνήθως σ' αυτό το δεύτερο στάδιο της επώασης του ιού, η ασθένεια μπορεί να καταπολεμηθεί, γιατί τότε αρχίζουν να γίνονται εμφανή τα σημάδια της και η σταδιακή μείωση του σεξ.
Πρόκειται για σεξουαλικώς μεταδιδούμενο νόσημα (ΣΜΝ), γιατί κάποια θηλυκά επιμένουν να παντρευτούν μετά το σεξ. Αναστολέας του ιού είναι η μαμά του αρσενικού, η οποία αποτελεί τον πιο καλό εξωτερικό παράγοντα, εφόσον προκαλεί αναδιάταξη του εγκεφάλου της γυναίκας ενώ διάσημη θεραπεία του γάμου στα πρώτα του στάδια είναι η "Στροφή" (βλέπε στρίβειν δια του αρραβώνος) .




Υ.Γ. Αντί ευχών, λουλουδιών και δώρων, σας παρακαλώ να καταθέσετε το χρηματικό ποσό στην Ε.Κ.Α. (Ένωση Καταπιεσμένων Αντρών) (κάντε κλικ)

12 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Να ζήσετε να τα εκατοστήσετε. Ειδικά τώρα που είστε τα δυο σας, κοιτάξτε να το χαρείτε όσο δεν παίρνει...
Τα παιδιά σας πάντως πρέπει να είναι πολύ περήφανα από εκεί μακριά :-)

jf είπε...

Ένεκα η κρίση... κι εγώ ευχές θα συνεισφέρω.
Υπομονή... :)))

nickpet είπε...

Μπορει να σε κατηγορήσει κανείς ότι έχεις όλα τα κουσούρια του κόσμου (βλέπε τον Νομικό της δουλειάς μας), αλλά από Αλτσχάιμερ δε θα νοσήσεις ποτέ!!!!

stalamatia είπε...

Nα τα χιλιάσετε Φωτούλη .Μάνα μου ρε ίντα μπου να μας τζιεράσεις?
Μάνα μου ο καημενούλης έν τζιαι καταπιεσμένος!!!! Επεισες μας!!!Φιλιά στη Μεταξένια σου.

akrat είπε...

χαχα
να τα κατοστήσετε...
είναι υπέροχο να ζεις με ένα άνθρωπο παρείτσα για χρόνια πολλά...
σου εύχομαι να τα εκατοστίσετε...

ρίτσα είπε...

άτε να ζήσετε, πράβο, φτάνει που είστε ευχαριστημένοι

VAD είπε...

Σ'ακολουθώ....,εικοσιοχτώ,στα τριάντα θα αντιγράψω την ανάρτησή σου:)
Αυστραλια;Λαμπρή ιδέα,αλλά γιατί να πας και σύ;Φοβάσαι μη γυρίσει;:)))
Να ζήσετε ευτυχισμένοι,άλλα τριάντα και βλέπουμε....

habilis είπε...

!!!
Ξέρω ξέρω , τραβάτε με και ας κλαίω.

Ανώνυμος είπε...

να ζησετεεεεε

phlou...flis είπε...

@kitsemitse: σ' ευχαριστούμε. Και στα δικά σου (αν φυσικά είναι ανύμφευτος)

@jamanfou: ευχαριστώ. Μπορώ να κάνω κι αλλιώς;

@nickpet: ας είναι καλά οι υπενθυμίσεις των κινητών

phlou...flis είπε...

@stalamatia: γώ ξέρω τι τραβάω. νεομάρτυς. Νάσαι καλά τζιαι να κοπιάσετε. Φέρτε τζια γλυκά!!

@akrat: νάσαι καλά. Πρόσεχε όμως την ευχή που δίνεις. Σε μια ανάλογη ευχή ρος παππού "να τα κατοστήσεις" λίγο έλειψε να με βρίσει. Είχε κλείσει τα 93 και ήλπιζε ακόμη...

@ρίτσα~: Ευχαριστούμε. Το μόνο που μας έμεινε :-)

phlou...flis είπε...

@VaD: Ωχ, μη σε μαλώσει η VaDαινα. Νάσαι καλά κι εσύ

@habilis: με πιάνεις

Ανώνυμε: ευχαριστούμε

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...