Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Τα δάκρυα δε στέγνωσαν, τα λουλούδια δε μαράθηκαν...

Διαβάζω τη εφημερίδα του Σαββάτου 21 Ιουνίου 2009 στην πρώτη σελίδα σε μαύρο φόντο:
"...Δύο 9χρονα κοριτσάκια πνίγηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 20 Ιουνίου 2009 σε πισίνα ιδιωτικής κατασκήνωσης στο νομό Λάρισας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την πρώτη μέρα λειτουργίας της. Οι δύο ιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και ο υπεύθυνος της πισίνας συνελήφθησαν ενώ διενεργείται προανάκριση από τις Αρχές καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκαν τα κορίτσια είναι για την ώρα άγνωστες..."



Την κατάληξη της σύλληψης τη φαντάζεστε• αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης.

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου, έκπληκτος διαβάζω στην 1η σελίδα της ίδιας εφημερίδας, καταχώρηση-ανακοίνωση της ίδιας κατασκήνωσης, που ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως "...συνεχίζει τη λειτουργία της στη Β’ περίοδο κλπ..."


Καλά καλά το δάκρυ δε στέγνωσε από τα μάτια των γονιών, αδελφών, συγγενών και φίλων των δύο κοριτσιών. Καλά καλά δε μαράθηκαν τα λουλούδια που έχουν αποτεθεί στον τάφο τους. Καλά καλά δεν έχει διαγραφεί από τη μνήμη των Λαρισαίων πολιτών-γονιών το τραγικό συμβάν, καλά καλά οι παππούδες και γιαγιάδες των δύο κοριτσιών θα τις αναζητούν για να τα δουν, καλά καλά οι φίλοι και οι φίλες τους δεν τις ξέχασαν και θα τις αναζητούν για παιχνίδι, καλά καλά οι δάσκαλοι και οι δασκάλες τους δεν τις διέγραψαν από το μαθητολόγιο του σχολείου τους και αυτοί οι αθεόφοβοι ανακοινώνουν τη συνέχιση της λειτουργίας της κατασκήνωσης; Δε λέω, εξ αμελείας ο πνιγμός -φόνο τον χαρακτηρίζω εκ προθέσεως ίσως, γιατί στο βωμό του κέρδους, στην αγωνία των γονιών στο πού να αφήσουν τα παιδιά τους για το καλοκαίρι συμπιέζουν τα έξοδά τους -αυξημένες φροντίδες προστασίας, προσληψη ναυαγοσωστών και άλλα πολλά- για να αυξήσουν τα έσοδα τους- αλλά λίγη ανθρωπιά δε θα έβλαπτε. Και η πολιτεία; Πεποίθηση μου είναι πως, η πολιτεία όφειλε να κλείσει την εν λόγω κατασκήνωση μέχρι να εκδικαστεί πλήρως η υπόθεση και να –ενδεχομένως- αθωωθούν οι ιδιοκτήτες. Ειδάλλως, να μη λειτουργήσει ποτέ των ποτών!

Μήπως θάπρεπε εμείς οι πολίτες, οι καταναλωτές, οι γονείς να πάρουμε τη δράση στα χέρια μας. Δεν ισχυρίζομαι να αυτοδικήσουμε, αλλά να, με την ευκαιρία αυτού του τραγικού συμβάντος ΚΑΝΕΝΑΣ γονιός να μην πάει να γράψει τα παιδιά του στη συγκεκριμένη κατασκήνωση. Και όσοι τα έχουν γράψει σε άλλες, να επιθεωρήσουν οι ίδιοι τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες λειτουργίας τους. Και να ρωτάνε τα παιδιά τους σχετικά για να μάθουν επιτέλους και αυτοί οι επαγγελματίες να λαμβάνουν τα μέγιστα μέτρα και όχι αυτά που απαιτεί και μόνον η νομοθεσία. Να δούμε, ποιους θα πονέσει περισσότερο αυτές οι δράσεις. Αιδώς ...αχρείοι!


Πηγή: εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

5 σχόλια:

EiTsi είπε...

Εχω δυο τρεις φιλες που θα πανε για ομαδαρχησες σε αυτην την κατασκηνωση στην Β περιοδο! Αυτοι τις καλεσαν σα να μη συνεβει τιποτα... Συμφωνω απολυτα,αν το κρατος δεν ενδιαφερεται που χανονται μικρες ψυχες ας δειξουμε εμεις οτι νοιαζομαστε!!

Side21 είπε...

Οργή και θλίψη ...
Κρίμα στα παιδάκια
Δυστυχώς όμως μεγάλα τα συμφέροντα.
Κι οι αρμόδιοι αλλιθορίζουν ως συνήθως.

stalamatia είπε...

Ετσι είναι όπως τα λες Φλούφλη αλλά δυστυχώς δεν 'έχουν τσίππα πάνω τους και ίσως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι άλλοι γονείς είναι να πάρουν τα παιδιά από εκεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.
Χαράς το κουράγιο τους που επήραν τα κοπελλούθκια τους ύστερα που το συμβάν οι άλλοι γονιοί στη ίδια κατασκήνωση.

akrat είπε...

μαύρη ημέρα...
αιδώς αιδώς

phlou...flis είπε...

@EiTsi: ας κάνουμε μια κίνηση εμείς οι γονείς

@Side21: τα πάντα αποτιμώνται σε ευρώ

@stalamatia: τα ευρουδάκια οι μεν, την ...απαλλαγή οι δε

@akrat: αιδώς αχρείοι

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...