Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Άλλος ένας αστυνομικός δολοφονημένος (σςςςςςς)

Ήθελα να γράψω κάτι για τον αστυνομικό που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ -όχι γιατί έφταιγε σε κάτι, αίμα αστυνομικού ήθελαν να χυθεί- αλλά…. Ήθελα να γράψω κάτι για το παιδί του που έμεινε ορφανό διότι ο πατέρας του διάλεξε αυτό το επάγγελμα, αντί κάποιου άλλου, αλλά… Ήθελα να γράψω κάτι για τη σύζυγό του που έμεινε χήρα, διότι κάποιοι διάλεξαν το σύζυγό της -ανάμεσα σε τόσους άλλους- για να πάρουν εκδίκηση, αλλά….

Σερφάρω τούτην εδώ την ώρα στο διαδίκτυο, σε blogs και ομολογώ πως δεν διάβασα κάποιο σχετικό σχόλιο. Μάλλον περνάει από τα ψιλά στα blogs. Μάλλον δεν είναι της μόδας να γράψεις κάτι για έναν αστυνομικό, έστω και δολοφονημένο. Ο αστυνομικός είναι μπάτσος. Είναι καταστολέας. Είναι μέρος του συστήματος. Τον έχει βάλει κάτω από την ομπρέλα του ο Καρατζαφέρης, άρα είναι και αυτός ακροδεξιός. Είναι… κι εγώ δε ξέρω τι είναι. Απορία μου: είναι κι αυτός ένας άνθρωπος; Και η οικογένεια του, είναι κι αυτοί συνάνθρωποί μας; Χμμ, αυτό συζητιέται. Μπορεί αλλά….

Μάλλον φοβόμαστε να μιλήσουμε για το γεγονός, φοβόμαστε να γράψουμε κάτι γι αυτό• μη χαρακτηριστούμε …δε ξέρω κι εγώ τι. Αφού οι άλλοι δεν το κάνουν, γιατί να κάνω εγώ αυτή την κουτουράδα; Μπαααα, θα σωπήσω κι εγώ, θα το προσπεράσω. Εξάλλου έχω αγωνία για το μέλλον του ΣΥΝ/ΣυΡιζΑ και του Αλαβάνου, για την πολιτική διαδρομή του κου Μανώλη, για το …μεμονωμένο περιστατικό που λέγεται Αντώναρος, για… για… Με ένα μπάτσο, γουρούνι θα ασχοληθώ τώρα;

ΥΓ. Αναρωτιέμαι αν φέτος οι Αστυνομικές Σχολές θα παραμείνουν στην πρώτη προτίμηση των υποψηφίων για τα ΑΕΙ ή θα υπάρξει ανακοπή στις επιλογές των παιδιών.

14 σχόλια:

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο!
Και δεν εξαιρώ ούτε τον ευατό μου.
Δεν είναι φόβος. Όχι, είχαν γράψει πολλοί ( μεταξύ αυτών κι΄εγώ για τους φόνους των άλλων αστυνομικών)

Είναι κάτι χειρότερο, ίσως.
Δεν είναι της μόδας, όπως λές ή μάλλον γινόμαστε κυνικοί, μέρα με την μέρα, μ΄αυτά που συμβαίνουν.
Δυστυχώς, αυτός ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε.

nahna είπε...

Έτσι... δεν είναι της μόδας... Κι αν οι σύντροφοι μας κατηγορήσουν...; Κι αν πουν ότι στηρίζουμε τους "εχθρούς";
Ρε, εδώ χάσαμε και το δέντρο και το δάσος... Και η σιωπή συντηρεί τα καθιερωμένα...

Phivos Nicolaides είπε...

Δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθούν οι 'δημοκρατικές' καρδιές των απανταχού σούπερ κοπτομένων για τα ατομικά (τους, μόνον) δικαιώματα..

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες και έγραψες εσύ! Ο καθένας μας για κάτι γράφει ..
Οτι τον απασχολεί, ότι τον προβληματίζει, ότι τον χαροποιεί ή τον κάνεοι σκεπτικο.. Βρε Φλου φλις δεν γίνεται να γράφουμε όλοι για τα ίδια! ΑΝ γράφαμε τα ίδια θέμετα το μπ΄λογκινγκ θα ήταν βαρετό! Μετά λα΄βε υπόψη σου ότι είναι και θέμα επιλογής! δεν μπορεί κανεις να αναρτήσει δυο θέματα ταυτόχρονα αν αυτά δεν δένουν μεταξύ τους!Εγώ πχ ανέωασα ανάρτηση χτες βραδυ... και σήμερα το πρςωί βλέπω λινκ το μπλογκ μου στου ¨Αριστόδημος( http://aristodimos.blogspot.com/) και θέλω πολύ να αναρτήσω κείμενο σχετικά με τα Μαρμαρα του Παρθενώνα και να παραπέμψω τους αναγνωστες μου στο petition που μετα από δική μου ιδέα και προτροπή δημιουργήθηκε! Αλλά δεν γίνεται σήμερα..
Τεσπα..
Για να μην ξεφύγουμε εντελώς από το θέμα, να σου πω οτι λυπάμαι για τον αστυνομικό που έχασε με τετοιο παράλογο τρόπο τη ζη του και μου χτύπησε και πολυ ασχημα που ακουσα στο ραδιοφωνο οτι σε καποιο μνημόσυνο λειτουργια κατι τέτοιο που εγινε σημερα γι αυτον δεν παρέστη το επίσημο κρατος! Κaλα ακουσα? γινόταν χαμός από traffic ...και ημουν αφωσιομένη στο τιμόνι μου .Οδηγουσα ...

VAD είπε...

Οφείλουμε να δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή τρομοκρατίας...

stalamatia είπε...

Πρώτα απ'όλα είναι άνθρωπος και τον σκοτώσανε και όπως λες έχει παιδί γυναίκα ,πιθανόν να ζουν οι γονείς του,να έχει αδέλφια.Το ότι είναι αστυνομικός τον κάνει λιγότερο άνθρωπο?
Μπορεί άλλοι συνάδελφοι του να φέρονται άσχημα σε πολίτες και το έχουν αποδείξει,δεν ξέρω γι'αυτόν αλλά να μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους.
Και πάλι δεν πρέπει να σκοτώνονται έτσι οι άνθρωποι, όπως δεν ΄ρπρεπε να σκοτωθεί και ο Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό.
Δηλαδή είναι ντροπή μα λέμε όχι στη βία γενικώς?

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αυτής της μαφιόζικης ζωώδους επίθεσης, ανθρώπων που λειτουργούν πέρα από κάθε λογική, δνε πρέπει να μείνει ασχολίαστο και να μην μας προβληματίσει. Σίγουρα ο άνθρωπος έφυγε άδικα.. σκέφτομαι και την οικογένειά του και δεν θέλω να σκέφτομαι το παιδί του, όταν μάθαινε τι έγινε...
Όμως, αυτό που έκαναν τα ηλίθια ρεμάλια, που κάνανε την ηλιθιότητά τους σέκτα (:αίρεση....) στην παραγματικότητα ταιριάζει γάντι με την εκδηλωμένη πρόθεση της παντοειδούς εξουσίας (και τα ΜΜΕ) να αλλάξει το επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας, να φύγουν τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα και αν έρθει το θέμα της ασφάλειας (λαθρομετανάστες- τρομοκρατία κλπ) Η ΖαρκοΜερλουσκονοποίηση λένε οι επικοινωνιολόγοι, ότι θα καθυστερήσει τυνν πίεση για αλλαγή του σάπιου συστήματος της Ελλάδας του Βατοπεδίου, της Ζήμενς, των άγονων γραμμών....

habilis είπε...

Συναισθηματικά όλο και συνηθίζουμε σε τέτοια φαινόμενα ,για να μήν πω ότι τα βλέπουμε και ως θέαμα.
Εχουμε αποτύχει σαν κοινωνία στο να δούμε τι είναι αυτό που γεννάει την βία.

dyosmaraki είπε...

Σκόπευα και εγώ να γράψω κάτι για το συγκεκριμένο θέμα και με πρόλαβες. Τα ίδια ερωτηματικά είχα θέσει όταν τραυματίστηκε ο αστυνομικός στον Βύρωνα, όταν σκοτώθηκε ο άλλος αστυνομικός στην τράπεζα όταν έμεινε φυτό το νεαρό παλλικάρι στην επιχείρηση στα Ζωνιανά.
Η θέση μου είναι πως όταν χάνεται μια ανθρώπινη ζωή από κάποιους ανεγκέφαλους στυγνούς δολοφόνους (γιατί μη που πει κανείς πως είναι ιδεολόγοι οι φονιάδες του αστυνομικού) είναι απόλυτα καταδικαστέα. Η επαγγελματική ιδιότητα δεν έχει καμία σχέση στην ευαισθησία μας για ένα έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας.....και εμείς απλά σιωπούμε ενώ στην περίπτωση του Αλέξη κατακάηκε όλη η Αθήνα (και όχι μόνο).
Εξοργίστηκα όταν άκουσα πως την περίοδο των γεγονότων του Δεκεμβρίου σε ένα Γυμνάσιο του Παγκρατίου τα υπόλοιπα παιδιά κορόϊδευαν ένα παιδί επειδή ο μπαμπάς του είναι αστυνομικός.

Εν τέλει αντιπαθώ τα στερεότυπα του στυλ "είναι αστυνομικός άρα ανήκει στους κακούς". Μιλάμε για μια ζωή που χάθηκε στο βωμό ενός στυγνού εγκλήματος !!!!

Yannis Kapnidis είπε...

Κι εγώ νομίζω ότι δεν γράψαμε τόσο πολύ για το θέμα γιατί πλέον η κατάσταση ε'ιναι τόσο άσχημη που καταντάει επανάληψη του ίδιου θέματος: ανα εβδομάδα υπάρχει νεκρός αστυνομικός!

Όσο για τους τρομοκράτες, προσωπικά τους θεωρώ ΧΕΣΤΕΣ, με όλη τη σημασία της λέξης και ζητώ συγγνώμη για τη χρήση του όρου, αλλά αν θέλουνε και "μπράβο" για την τόσο άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου, από εμένα δεν θα το έχουν. Τον ένοπλο αγώνα μου τον έχουν μάθει αλλιώς τα βιβλία της ιστορίας, λυπάμαι. Αν αυτοί χαρακτηριστούν ήρωες και αγωνιστές, τότε ο Κολοκοτρώνης πως πρέπει να χαρακτηριστεί;

Επιμένω: είναι ΧΕΣΤΕΣ, με κεφαλαία γράμματα!

phlou...flis είπε...

@Σπίθας
@nahna
@phivos
@xeimwniatikhliakada
@Vad
@stalamatia
@ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ
@habilis
@dyosmaraki
@Hellenic Potion: χαίρομαι που συμμετέχετε στον προβληματισμό μου και με πολύ χαρά σας φιλοξενώ

EiTsi είπε...

Επιτελους υπαρχουν ατομα που ενδιαφερονται και για τους αστυνομικους...Ναι ειναι κ αυτοι ανθρωποι...Ποιος ξέρει τις δυσκολιες της δουλειας??Μιλαω εκ πειρας οταν λεω οτι τα παιδια και η οικογενεια των αστυνομικων ζουν με την αγωνια κ τον τρομο καθε φορα που ο πατερας συζυγος αδερφος παει για τη νυχτερινη υπηρεσια...Τον βλεπεις να φευγει κ δεν ξερεις αν γυρισει..Ανησυχεις κ πολλες φορες μενεις ξαγρυπνος για να ακουσεις τα κλειδια στην πορτα στις 6 το πρωι...Φευγει το βραδυ κ σου δινει ενα φιλι και ευχεσαι να μην ειναι το τελευταιο...
Ειναι ανθρωποι ειναι πολιτες..Βεβαια παντα υπαρχουν οι "κακοι" επαγγελματιες αλλα δεν ειναι ολοι ετσι....Δεν ειναι ολοι μπατσοι γουρουνια δολοφονοι....

phlou...flis είπε...

@EiTsi: δυστυχώς έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας

scepticusbatsicus είπε...

Επίκαιρη ανάρτηση, όσο ποτέ...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...