Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Εωράκαμεν τους ληστάς

Ενώ άδειαζα τη σακούλα με το χαρτί σε μπλε κάδο ανακύκλωσης -ναι, επιτέλους και ο εν Λαρίση Δημοτικός Άρχων, εδέησε να εφαρμόσει την ανακύκλωση εις την πόλη μας- έπεσεν εις την αντίληψήν μου ένας κίτρινος φάκελος με την ένδειξη: κον Κ.Κ., πρόεδρον Κ…. (η επόμενη λέξη ήταν δυσδιάκριτη) και με τη διαβάθμιση: ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΝ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Τον πήρα στα χέρια μου. Ο αποστολέας ήταν σβησμένος με μαύρο μαρκαδόρο, εν τούτοις κατόρθωσα να διακρίνω την λέξη: …ΛΑΣ. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν επρόκειτο για το αρκτικόλεξο που αναφέρεται στη γνωστή …παρακρατική οργάνωση "Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός" -που ήταν το στρατιωτικό παρακλάδι του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου κατά τη Γερμανοϊταλική κατοχή της Ελλάδας- ή εάν επρόκειτο για την σημερινή κρατική οργάνωση -κατ’ άλλους παραστρατιωτική- "Ελληνική Αστυνομία". 'Η ακόμη εάν επρόκειτο για τη γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας "ΤΕΛ..ΛΑΣ". Για μένα όμως σίγουρα ήταν μεγάλος ...ΜΠΕ..ΛΑΣ! Κοίταξα συνωμοτικά γύρω μου -πονηρές οι εποχές που διάγομεν καθότι οι Λα.Ο.Συναγερμικοί καραδοκούν- έβαλα το φάκελο υπό μάλης και ετράπην εις άτακτον φυγήν. Στο επόμενο στενό σταματώ και ανοίγω τον κίτρινο φάκελο (καμία σχέση με τον Κίτρινος Φάκελο, το γνωστό μυθιστόρημα του Καραγάτση), καθότι η αγωνία και η περιέργειά μου δια το περιεχόμενόν του ήτο τεραστία. Και ω του θαύματος, ανακαλύπτω εις το εσωτερικόν του κατεστραμμένα χαρτιά αλλά και ένα απόκομμα μιας αναφοράς -εις άπταιστον χωριατοκαθαρεύουσαν, την λεγομένη και μπατσική- καλοδιατηρημένης.
Η πρώτη σκέψη μου ήτο, μήπως το παρόν, αναφέρεται σε κάποιον προδότη-κουκουλοφόρο-χίτη της αντίστασης κατά των γερμανοϊταλών. Αλλά η φράση «…εωράκαμεν τους ληστάς…» με διεφώτισεν πλήρως: επρόκειτο για δύο ή περισσότερους και μάλιστα ληστάς, άρα αποκλείεται να είναι προδότης-κουκουλοφόρος-χίτης. 'Ετσι απέκλεισα το πρώτο ενδεχόμενο. Μετά το μυαλό μου με οδήγησε στους δύο ληστάς, τον Παλαιοκώστα και τον Ρετζάι, οι οποίοι -εάν ενθυμείσθε καλώς- μετακινήθηκαν δια του ελικοπτέρου των από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Κορυδαλλού προς άγνωστον κατεύθυνσης και οι οποίοι προσφάτως ήλθον tête-à-tête με την Ελ.Ασ.
Μια τρίτη αλλά φευγαλέα σκέψη μου ήρθε. Μήπως ο εν λόγω αστυνόμος ανακάλυψε τους ληστάς οι οποίοι -θρασύτατοι όντες- έκλεψαν το μήνυμα των εκλογών και έφεραν σε απόγνωση τους πολιτικούς, οι οποίοι εκαμώνοντο πως το παρέλαβαν; ‘Η μήπως αυτούς τους ληστάς εώρακεν, οι οποίοι έκλεψαν τις ψήφους του ΣΥΝ/ΣυΡιζΑ και επροκάλεσαν αναταράξεις εις το εσωτερικό του Συνασπισμού;
Επειδή σε απόγνωσιν ευρίσκομαι καθότι δεν είμαι εις θέσην να «αναγνώσω» ευκρινώς το μήνυμα-απόκομμα, διό και σας το παραθέτω. Ο καθείς ας εξάγει τα συμπεράσματά του και αν τα …εξάγει, ας μου πει κι εμένα.


2 σχόλια:

VAD είπε...

Το ξέρω από παλιά,Αν και πολλοί διατείνονται ότι ειναι φκιαχτό,όμως είναι πραγματικό ντοκουμέντο από την τρίτη δεκαετία του 20ού αι.,από το κυνήγι των τελευταίων ληστάρχων.

-Σήμερα θα πάρει φωτιά ο Κάμπος,πιάσε παραλίες....

Καλημέρα...

phlou...flis είπε...

@Vad: αυτό δεν το γνώριζα

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...