Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Λαθρομετανάστες και η αποχή

Μια ιδέα μου πέρασε από το μυαλό, διαβάζοντας και παρακολουθώντας αυτές τις μέρες τα σχετικά με τους μετανάστες. Έχει σχέση με τις ευρωεκλογές και την αποχή. Με …βοήθησε προς τούτο ο Ανδρέας Πετρουλάκης και ο Ηλίας Μακρής, αμφότεροι της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Την παραθέτω προς …αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση δια της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε και οργανώνει επιχειρήσεις σκούπας για τους λαθρομετανάστες και ιδιαίτερα τους έγχρωμους.


Ο σκοπός της όμως δεν είναι για να ανακαλύψει και να καταγράψει τους λαθρομετανάστες. ‘Οοοοχι. Αυτό είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου –αλλά και του Καρατζαφέρη. Άλλος είναι ο στόχος, για την ακρίβεια άλλοι. Πρόθεσή της είναι να ανακαλύψει αυτούς τους …μαυρισμένους από τον ήλιο, που την περασμένη Κυριακή απέδρασαν για τριήμερο στις παραλίες και δεν πήγαν ψήφισαν.


Σας ακούω, γελάτε εεε; Αστεία πράματα θα πείτε. Και όμως, ακούστε με που σας λέω. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν οι δύο έγκριτοι γελοιογράφοι.

6 σχόλια:

Meropi είπε...

Χα χα χα χα!!! Τι μου θύμισες τώρα! Μια ιστορία από το χωριό μου. Μια κυρία "άτακτη" γέννησε ένα κοριτσάκι μελαμψό, όπως ακριβώς ήταν και ο ...κουμπάρος που ήταν μιγάς. Πήγε η μάνα μου να τη δει και να της πάει και δώρο για το μωρό, όπως συνηθιζόταν τότε στο χωριό. Με πήγε κι εμένα μαζί της. Εγώ τότε ήμουν μικρή και ανήξερη(!) και μόλις είδα το μωρά αναφώνησα "Γιατί μαύρισε έτσι?". Και η καλή κυρία μου απάντησε "Το άφησα χθες έξω στην αυλή και μαύρισε από τον ήλιο". Χα χα χα!!

Ανώνυμος είπε...

κι όμως με μια άλλη οικονομία θα χρειαζόμασταν μελαμψά εργατικά χέρια...

Phivos Nicolaides είπε...

Ωραίο κείμενο Φώτη κι ας μαύρισε η ψυχή με αυτά που γίνονται γύρω μας...

maxforeigner είπε...

Καλημέρα. Ευτυχώς κάθομαι πάντα κάτω από ομπρέλα, δυστυχώς όμως είμαι τόσο ... σκούρος που μαυρίζω κι από την αντανάκλαση του ήλιου! Οπότε, μάλλον θα με απελάσουν και μένα....

phlou...flis είπε...

@Meropi: Σίγουρα πρωτόγνωρη η θέα ενος μαύρου, ενώ τώρα έχουμε συνηθίσει

@ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ: μα και τώρα δε τους χρειαζόμαστε;

@Phive: νάσαι καλά

phlou...flis είπε...

@@Mike: έτσι κι αλλιώς το χρώμα λιγάκι το 'χουμε

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...