Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση

Μια τελευταία ματιά λίγο πριν την κάλπη. Έτσι, για να ξεκαθαρίσει η θολούρα μέσα στο μυαλό σας όσον αφορά στο πολιτικό τοπίο. Το λοιπόν, έχουμε και λέμε…

Οι σοσιαλιστές με σύμμαχο εσένα, χέρι χέρι με τους βάρβαρους, πρώτα παπαγαλίζουν και μετά σου ζητούν ανυπακοή διότι σου λένε ψέματα πως πρέπει να τους τιμωρήσεις και προσπαθούν να σε πείσουν ότι αξίζει τον κόπο να χάσεις ένα μπάνιο για να χάσουν αυτοί τον ύπνο τους, για να έχει πρώτα ο πολίτης, δηλαδή εσύ, μια δυνατή φωνή στην Ευρώπη κι έτσι να έχεις τη δυνατότητα να μάθεις για την πράσινη λύση στην Ευρώπη. Ζαβαρακατρανέμια, δλδ.

Με άλλα λόγια: Η Ν.Δ. προσπαθεί να …χάσει μέσα σε λογικά νούμερα (κάτω του 3%) για να έχει το «δικαίωμα» να επανακάμψει. Το Πα.Σο.Κ. προσπαθεί να κερδίσει για να …δικαιούται να ζητήσει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Το Κ.Κ.Ε. προσπαθεί να μη χάσει την τρίτη θέση. Ο Συ.Ριζ.Α. προσπαθεί να ανακτήσει τα …ποσοστά του από αναλήψεως Τσίπρα. Ο Λα.Ο.Σ. προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του για να …διεκδικήσει συνεργασία με τη ΝΔ. Η ΔΡΑΣΗ προσπαθεί να στείλει το Μάνο στην Ευρωβουλή. Το Πα.Μ.Μετ. του Παπαθεμελή και Ζουράρι προσπαθεί να κατοχυρώσει το όνομα «Μακεδονία» στην ευρωβουλή. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι προσπαθούν να διεισδύσουν στο πολιτικό γίγνεσθαι και μετά τα κάνουν θάλασσα….

Εγώ, τι γυρεύω με τέτοια ζέστη, πίσω από τούτη την κουρτίνα, πάνω σε τόσα ψηφοδέλτια; 'Ασε που και αυτή η απλή αναλογική πολύ με μπερδεύει! Δηλαδή θα εκλεγεί αυτός που θα ψηφίζω; Τι ανωμαλία κι αυτή.

Υπάρχει και η άλλη άποψη, αυτή του Δ. Δανίκα.

«Δεν μπερδεύω το γενικό μπάχαλο με τη δική μου συμμετοχή και ψηφοφορία. Ελάχιστα κρίνονται από αυτή την εκλογική διαδικασία. Όμως μπροστά στο τίποτα, ακόμα και τα ελάχιστα γίνονται μεγάλα και σπουδαία. Ακόμα και τώρα ισχύει η γνωστή αρχή. Ψηφίζω άρα Υπάρχω. Αλλιώτικα, τα μπάνια του λαού, κατάντια Νεοέλληνα αφασικού. Άντε και σε καλή μεριά για να μη με μουντζώνω χωρίς δικαιολογία καμιά!».

Μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις, αναρωτιέμαι: Πού φτάσαμε; Εκεί που κάποιοι άνθρωποι σε δύσκολες εποχές αγωνίζονταν για να κερδίσουν το δικαίωμα της ψήφου, φτάσαμε να το απαξιώνουμε πλήρως και το δικαίωμα να το έχουμε μετατρέψει σε αγγαρεία. Να μην μας καίγεται καρφί ποιος θα μας εκπροσωπεί. Όλα ίδια να είναι. Είτε δεξιά είτε αριστερά. Αναρωτιέμαι, τα κόμματα δεν «ταρακουνιούνται» που οι ψηφοφόροι απαξιώνουν τους πολιτικούς; Τις υπόλοιπες –πλην εκλογών- μέρες νιώθουν πως όλα είναι καλά;

Υ.Γ. Και επειδή θέλω να σε διευκολύνω να μάθεις πού ψηφίζεις, εσένα λέω τεμπέλη της τελευταίας στιγμής, κάνε κλικ στο σχετικό εικονίδιο, για να μάθεις.

7 σχόλια:

Meropi είπε...

Φλούφλη μου,
δεν πάνε να λένε αρκετοί, ότι θα απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, εγώ εκεί, θα πάω να ψηφίσω. Για να νιώθω ότι υπάρχω που λέει και ο Δανίκας. Έστω και αν την επομένη με μουντζώνω. Χα χα χα!!!

habilis είπε...

Eγώ θα τους ψηφίσω όλους ,να μην έχει κανένας τους παράπονο.

Yannis Kapnidis είπε...

Νομίζω ότι η αποχή από τις συγκεκριμένες εκλογές δε σημαίνει παραίτηση του δικαιόματος ψήφου. Έτσι όπως έχουμε μαζοποιηθεί, τελικά το να μην ψηφίσει κανείς είναι ένας τρόπος να δείξει ότι υπάρχει, ότι πρέπει να τον προσέξουν.

Μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να διαμαρτυρηθώ έτσι, αλλά νομίζω ότι αν βρισκόμουν στην Ελλ'αδα σε αυτές τις εκλογές, μπορεί και να το έκανα. Καταλαβαίνω αυτούς που ψηφίζουν, κατανοώ όμως και αυτούς που επιλέγουν να μην το κάνουν.

Yannis Kapnidis είπε...

Εκεί που ψηφίζω εγώ δεν έχει σημαιούλα! χαχαχα

akrat είπε...

δεν υπάρχει κενό στην ζωή και στην πολιτική
θα καλυφθεί...

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Στην τελευταια σου ερωτηση η απαντηση: Μα φυσικα και νιωθουν παντα πως ολα ειναι καλα!
Κατα τα αλλα τωρα. Υπαρχει μια αισθηση μαυριλας που απλωνεται μεσα στις ψυχες των Ελληνων ολο και περισσοτερο. Απο κει εξηγειται και η αποχη, απο κει και ο τροπος που ψηφισαμε(ΛΑΟΣ 7,2%) απο κει ολα. Ποιος εφερε τη μαυριλα αυτη στις ψυχες μας? Ποιος την απλωνει? Ποιος ειναι που δεν την σκορπιζει?
Ε ενταξει τωρα εγω ενα μονο μπορω να σου πω. Ο διακοπτης για το.. φως ειναι παντα στον τοιχο. Αρκει να θελησεις να σηκωθεις απ τον καναπε να τον φτασεις. Κανεις αλλος δε θ αναψει το φως για σενα. Ειναι ολοι ειτε μακρυα ειτε κουρασμενοι...
Τα σεβη μου.

phlou...flis είπε...

@προς ολους του φιλους: φίλοι μου καλοί, τα είπα/είπαμε, εκτονώθηκα. εκτονωθήκαμε αλλά πήγα/πήγαμε και ψήφισα και εκ των υστέρων ένοιωσα και ικανοποίηση. Αλλά δέχομαι και το δικαίωμα αυτών που απείχαν. Κάτι έδειξαν, κάποιους τρόμαξαν, κάποιους ανακάτωσαν. Και θα επανέλθουν στις επόμενες εκλογές.
Καλησπέρα σε όλες/όλους

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...