Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Κινήσεις Τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους έλληνες χριστιανούς

Οι τελευταίες κινήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους έλληνες χριστιανούς δεν πρέπει να μας προβληματίσουν;

   Η Τουρκική κυβέρνηση επιτρέπει την τέλεση Θείας Λειτουργίας στην Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού, μετά από τόοοοσα χρόνια. Κι εμείς προστρέχουμε και χαιρετίζουμε αυτήν την κίνηση.

  Η Τουρκική κυβέρνηση επιτρέπει τον αγιασμό των υδάτων στη Σμύρνη μετά από τόοοοσα χρόνια κι εμείς προστρέχουμε και χαιρετίζουμε αυτήν την κίνηση.

  Η Τουρκική κυβέρνηση επιτρέπει την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε κατεχόμενες εκκλησίες στην κατεχόμενη Κύπρο μετά από τόοοοσα χρόνια κι εμείς προστρέχουμε και χαιρετίζουμε αυτήν την κίνηση.

   Η Τουρκική κυβέρνηση επιτρέπει τον αγιασμό των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο μετά από τόοοοσα χρόνια κι εμείς προστρέχουμε και χαιρετίζουμε αυτήν την κίνηση.


  Προς τι αυτό το "άνοιγμα" της Τουρκίας προς τους χριστιανούς; Αυτές οι κινήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης δε μας προβληματίζουν; Έγινε, τάχαμου, δημοκρατικότερη η τουρκική κυβέρνηση; Εκατάλαβε το λάθος της μετά από τόοοοσα χρόνια και αποκαθιστά την αδικία; Ελυπήθηκε τους χριστιανούς τους οποίους οι παλαιότερες τουρκικές κυβερνήσεις, εσφαγίασαν και κατεδίωξαν και τους ζητά -εμμέσως- συγγνώμη; Μήπως δημιουργεί κλίμα και δυναμική θρησκευτικού τουρισμού προς την Τουρκία και τα χριστιανικά σε αυτήν μνημεία; Αυτό που έχουμε μάθει χρόοοονια τώρα είναι πως οι Τουρκικές κυβερνήσεις τίποτε δεν κάνουν στην τύχη!

http://www.kathimerini.gr/844739/article/epikairothta/ellada/meta-apo-94-xronia-agiasmos-twn-ydatwn-sth-smyrnh-gia-ta-8eofania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...