Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

Περί ...Αγροτικών Μπλόκων, Διακινητών, Συλλαλητηρίων

..περί αγροτικού
Διαβάζω: Οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα... Δηλαδή; ...Να κρατήσουν κλειστούς τους δρόμους. Αυτός είναι ο αγώνας λοιπόν και όχι να αποσαφηνιστεί επιτέλους το βασικό ερώτημα "Ποιος λογιέται αγρότης"; Αυτός με τα 20, 30 στρέμματα ή αυτός με τα 500, 1000. Αυτός που είναι κατ' επάγγελμα αγρότης και μόνο ή και αυτός που συμπληρωματικά είναι αγρότης. Δεν κατέχω το αγροτικό θέμα, ούτε διδακτορικό έχω, απλά αναρωτιέμαι.
Διαβάζω: ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον υπουργό εργασίας πως είναι ανοικτός σε συνάντηση με τους αγρότες. Ερωτώ: ποιους αγρότες, αυτούς των μπλόκων της Μακεδονίας, των Τεμπών ή της Νίκαιας; Γιατί αυτοί μεταξύ τους ΔΕΝ μιλιούνται και ας μην κάνουμε όλοι τα στραβά μάτια. Δεν έχουν κοινά συμφέροντα, δεν ανταμώνονται παρά μόνο συναγωνίζονται. Εδώ δε μιλάμε για αγρότες αλλά για διαγωνισμό και διαγωνισμό μπλόκων
- Εμείς έχουμε μεγαλύτερο μπλόκο
- Όχι, εμείς έχουμε μεγαλυτερότερο μπλόκο
- Ναι αλλά εμείς κινητοποιήσαμε περισσότερους γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ)
- Εμείς, όμως, κινητοποιήσαμε και άλλα γεωργικά μηχανήματα

κ.ο.κ. ...επίδειξη ...χρωματικών δυνάμεων δηλαδή!

...περί διακινητών-δουλεμπόρων
Οι δημοσιογράφοι που κάνουν το ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες, δηλώνουν πως στους διακινητές υπάρχουν και Έλληνες. Τους γνωρίζουν, τους βλέπουν και αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ δεν τους καταγγέλλουν. ΓΙΑΤΙ δεν επεμβαίνουν οι εισαγγελείς αυτεπάγγελτα. 
Ας αφήσουμε τα περί ...απονομής Βραβείου Νόμπελ στους κατοίκους των νησιών και ας συλάβουμε αυτους τους εγκληματίες κατά συρροήν, ένθεν κακείθεν του Αιγαίου. Ας τους βάλουμε σε παρόμοιες σαπιόβαρκες και να τους αμολήσουμε στο Αιγαίο, μόνους, αβοήθητους

...περί συλλαλητηρίων
Αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ, ακόμη κι εδώ στο fb, δε λέμε τις αλήθειες -εξ επιτούτου χρησιμοποιώ τον πληθυντικό, γιατί οι αλήθειες μπορεί να είναι πολλές, εδώ παραθέτω τη δικιά μου- κρυβόμαστε και υποκρινόμαστε και δεν τα γράφουμε.
Αναφέρομαι στις τελευταίες κινητοποιήσεις. Και δεν υποστηρίζω πως είμαι ειδικός περί το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό ή περί τα φορολογικά για να εκφέρω άποψη ειδήμονος. Αυτό όμως που βλέπω είναι πως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και μεγαλοαγρότες, οι κατεξοχήν και κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, διαμαρτύρονται και προβαίνουν σε συλλαλητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές. Αν πιστέψω πως οι περισσότεροι εξ αυτών δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 5-12.000 ευρώ, ε ναι, έχουν δίκαιο, πώς να πληρώνουν τις υπέρογκες εισφορές;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...