Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Τι θέλουν να μας πουν οι προεκλογικές φωτογραφίες

Είπα να μην ασχοληθώ με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αφού υπάρχουν άλλοι που τα λένε και τα γράφουν …χειρότερα από εμένα (ουπς, σόρρυμ γκάυς). Aλλά να, περιτρέχοντας και διαβάζοντας τον κυριακάτικο Τύπο, ένας οίστρος με κατέλαβε -αυτός ο ίδιος που με καταβάλλει και άλλες φορές, παιδική ασθένεια πείτε το, γονίδιο πείτε το-, βλέποντας κάποιες φωτογραφίες με θέμα τις Βουλευτικές Εκλογές.


1η φωτογραφία


Η πρώτη, αποτελεί μια διαφήμιση του Συ.Ριζ.Α. (...για όσες/ους δεν το κατάλαβαν) και αναρωτιέμαι τι να ήθελε να απεικονίσει:
Α. Αριστερά (δε φαίνεται) το κτίριο της Βουλής και δεξιά ο Αλέξης να προσπαθεί να …σκαρφαλώσει σ’ αυτό;
Β. Αριστερά (δε φαίνεται) ο Αλέξης να προσπαθεί να …προσεγγίσει-προσελκύσει ψηφοφόρο (ίσως τον φίλο …Τανάση);
Γ. Αριστερά η Ελ.Ας. (δε φαίνεται)να συλλαμβάνει ψηφοφόρο του Συ.Ριζ.Α. (τον Αλέξη ίσως);
Δ. Δεξιά ο Αλέξης ίσως να προσπαθεί να ...τραβήξει στον εκλογικό χορό τον Συ.Ριζ.Α. (δε φαίνεται);
Ε. Αριστερά (δε φαίνεται) ο Αλέκος να προσπαθεί να δέσει χειροπόδαρα τον Αλέξη;
Στ. Αριστερά (δε φαίνεται) ο Γιωργάκης να προσπαθεί να ...προσελκύσει οπαδό του Συ.Ριζ.Α;
Ζ. Αριστερά (δε φαίνεται) η Αλέκα να έχει δέσει οπαδό του Συ.Ριζ.Α. για να μη ψηφίσει το Συ.Ριζ.Α;
Η. Δεξιά οπαδός του Συ.Ριζ.Α. (ο Αλέξης ίσως) να προσπαθεί να πείσει το Λεωνίδα (δε φαίνεται) να ψηφίσει Συ.Ριζ.Α;

Τι άλλο να υποθέσω λοιπόν; Κι αν βγω ψεύτης, να μου κόψουν τα χέρια. ..Είναι στο χέρι τους!


2η φωτογραφία


Η δεύτερη, είναι από την προεκλογική συγκέντρωση-ομιλία του Κ. Καραμανλή στη Λάρισα την προηγούμενη Κυριακή την οποίαν η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (από την οποίαν ...προέρχεται) χαρακτηρίζει "Ιστορική φωτογραφία". Εξηγεί δε πως πρόκειται για την τελευταία φωτογραφία στην οποίαν εθεάθη δημοσίως ο Γιώργος Σουφλιάς (δεύτερος από αριστερά στην πρώτη σειρά) με το θλιμμένο βλέμμα. και όντως, αν αναλογισθούμε τα όσα μύρια του καταμαρτυρούν στελέχη της ΝΔ και οπαδοί για τούτες τις -δημοσκοπικά τουλάχιστον- χαμένες για το κόμμα του εκλογές, το βλέμμα του Σουφλιά τα λέει όλα. Η δε ευαισθησία του σαρακατσαναίου πολιτικού θα τον οδηγήσει στο επίσης σαρακατσαναίικο έθιμο (αυτό που ανερυθρίαστα έκλεψαν οι ιάπωνες) το χαρακίρι!! Αυτό απαιτεί αφενός μεν το ήθος του πολιτικού ανδρός, αφετέρου το τοπικόν έθιμο.

Υπάρχει και δεύτερη εκδοχή για το θλιμμένο του βλέμμα. Μου το ενεπιστεύθει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας -πρόκειται για …έναν ψηλέα στα μετόπισθεν του κου Σουφλιά, ο οποίος με παρακάλεσε να μην αποκαλύψω την ταυτότητά του. Η κα Καραμανλή, κατανοώντας το παράφρονον της αποφάσεως του αντρός της και πρωθυπουργού να σύρει το κόμμα σε -δημοσκοπικώς- ενδεχόμενη ήττα, αφού τα έψελλε στον Σουφλιά (πατριάρχη, καθοδηγητή και βασικό σύμβουλο-εξομολογητή του πρωθυπουργού), τον σκούντηξε, του πάτησε και μια φοβερή τσιμπιά, ο άνθρωπος τρόμαξε, του έπεσαν τα ακουστικά και έγινε ρεζίλι στα μάτια των συμπατριωτών του. Δια του λόγου το αληθές, προσέξτε το δεξί της ώμο να σκουντά, το δήθεν αδιάφορο της βλέμμα και το χαμόγελο του σκανταλιάρικου παιδιού, το οποίο μόλις ολοκλήρωσε μόλις σκανταλιά!


3η φωτογραφία



Στην τρίτη φωτογραφία, οπαδοί του Πα.Σο.Κ. -και φίλοι του Γιωργάκη στο ομώνυμο group facebook-, προσπαθούν να τον κατεβάσουν από την εξέδρα εξηγώντας του πόσο δύσκολη είναι τώρα η συγκυρία για να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ελλάδας. Προσέξτε το μορφασμό-έκπληξη του –δημοσκοπικά- νικητή των εκλογών στην προτροπή των οπαδών του, ο οποίος δεν κατανοεί πλήρως τα ...ελληνικά. Ιδιαίτερα θα ήθελα να προσέξετε το μαύρο χέρι που τον τραβά. Πρόκειται για τον ίδιο τον Obama (ναι και αν θέλετε το πιστεύετε) ο οποίος επίσης τον παροτρύνει να τα παρατήσει, εξηγώντας του πως αυτό που κάνει να τον αντιγράφει δεν θα αποδώσει, αν δεν αποφασίσουν γι αυτό τα Μεγάλα Συμφέροντα, ιδίως τα ΜΜΕ. Ο δε νεαρός με τη ψηφιακή, -φωτορεπόρτερ του ταπεινού μας ιστολογίου- προσπαθεί να απαθανατίσει τη …πτώση και να σας την παρουσιάσουμε σε πρώτη έκδοση.


4η φωτογραφία



Τα σχόλια της τέταρτης φωτογραφίας ανήκουν στον Στέφανο Κασιμάτη, από την Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Γράφει λοιπόν, "κάθε φορά που χρησιμοποιώ τη λεωφόρο Συγγρού δεν γίνεται να μη με πιάνουν τα γέλια, βλέποντας τη μορφή του αρχηγού της Καραδεξιάς Γιώργου Καρατζαφέρη στις αφίσες. Χαμογελάει πονηρά, γέρνοντας το κεφάλι -θα έλεγα- με τσαχπινιά. Το ύφος, η γλώσσα του σώματος, όλα πάνω του ταιριάζουν με τις μορφές των λαϊκών αοιδών που ιερουργούν στα μπουζουξίδικα της περιοχής και οι αφίσες των οποίων εναλλάσσονται με τις δικές του σε όλο το μήκος της Συγγρού...". Ε, νομίζω πως συμφωνώ κι εγώ με αυτά. Φέρνει σε στύλ, κάπως σε ...Περπινιάδη, αρκετά σε ...Τερζή, ελάχιστα σε ...Καζαντζίδη, αλλά και σε ...Διονυσίου, ως κάτωθι:


7 σχόλια:

habilis είπε...


Απο αριστερά ο Πάντσας αυτοπροσώπως [δεν φαίνεται]με την συνιστώσα του ΔΗΚΙ,ο Αλέξης με το κόκκινο μπλουζάκι τραβάει,
τώρα δεξιά ,αριστερά θα σαβουριαστούν ,θα σε γελάσω.


Ολοι τους λες και τους έφαγε ο γάιδαρος το ψωμί.
Μόνο η Νατάσα χαμογελαστή στην κοσμάρα της.


Απίστευτο!
Ο Obama άσπρισε,έβγαλε μουστάκι .


Είναι γεννημένος ο Γιώργος , λαικός βάρδος στα σκυλάδικα .

jf είπε...

Χαχαχα!
Aκτύπητο το δίδυμο phlou-habil !!

KitsosMitsos είπε...

Αυτή είναι η λύση τελικά, να τα δούμε και λίγο χιουμοριστικά. Γιατί αλλιώς δεν παλεύεται η κατάσταση! Χαχα

akrat είπε...

χαχα
δεν λέω μου άρεσαν τα σχόλιά σου
πανέμορφα

Phivos Nicolaides είπε...

Το έξυπνο χιούμορ είναι απαραίτητο στη ζωή μας!

phlou...flis είπε...

@habilis: υποκλίνομαι

@jamanFou: θενκσ

@KitsoMitso: σύμφωνοι

phlou...flis είπε...

@akrat: θενκσ

@Phive: απολύτως

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...