Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Ενδεικτικά αλλά ...δηκτικά, No 2

Παραστατικά με αποδείξεις


Σε δημοσιοποίηση παραστατικών, που αφορούν το ταξίδι του στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2005 και πιστοποιούν ότι πλήρωσε ο ίδιος τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία όπου διέμεινε, προχώρησε χθες ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης.
'Εχω μια απορία να διατυπώσω: που τα βρήκε αυτά τα παραστατικά; Ποιος από εσάς κρατάει αποδείξεις και παραστατικά του …2005; Γιατί εγώ, κρατάω παραστατικά του παρελθόντος έτους, αυτά που πιθανόν να ζγτήσει η Εφορία για τη φορολογική μου δήλωση. Αλλιώς θα έπρεπε να έχω ένα αρχείο με παραστατικά. Ο κος Λιάπης, αλήθεια, διατηρεί τέτοιο αρχείο; Και από ποια χρονιά;

ΥΓ. Στην παραπάνω φωτογραφία, παρουσιάζω δημόσια απόδειξη για τον cafe viennoua που ήπια και πλήρωσα στη Βιέννη, όταν βρέθηκα πριν από ένα χρόνο, έτσι για παν ενδεχόμενο! Μη βρεθώ κι εγώ μπλεγμένος, δηλαδή!


Αλλαγή πλεύσης από Αναστασιάδη


Αλλαγή πλεύσης από τον κατηγορούμενο στην υπόθεση Ζαχόπουλου, δημοσιογράφο κ. Θέμο Αναστασιάδη, ο οποίος χθες αιφνιδίως ανακάλεσε την αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει σε βάρος του 2ου ειδικού ανακριτή κ. Δημήτρη Οικονόμου, «αντικαθιστώντας» τη με μήνυση σε βάρος του για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.
«Είμαι έτοιμος να απολογηθώ εδώ και τώρα και να αντιμετωπίσω τη Δικαιοσύνη κατάματα», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης αμέσως μετά την υποβολή της μήνυσης..

Κι εγώ ρωτάω: Ρε συ Θεμιστοκλή, τι πράματα είν' αυτά. Αναβολή παράστασης, υποβολή υπομνήματος, παράσταση αυτοβούλως, αίτηση εξαίρεσης, αναίρεση αίτησης εξαίρεσης, ύποβολή μήνυσης, πρόθεση απολογίας εδώ και τώρα... Με μπέρδεψες. Θέλεις να απολογηθείς ή δε θέλεις. Εισαι καθαρός ή βρώμικος. Τα πήρες ή δεν τα πήρες. Τι δικονομίστικα κόλπα είναι αυτά. Πώς το μπερδεύεις έτσι το κουβάρι; Αντε ...καθάρισε τη θέση σου μ’αυτή σου την κατάσταση, μην κάνω επανάσταση....

Οι ...Μεν και οι ...Δε Vs οι ...Τάδε και οι ...Δείνα

Vs

Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το πολιτικό χρήμα, προτείνουν οι …Μεν. Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens, προτείνουν οι …Δε. Διακομματική Επιτροπή μπορεί να έχει νόημα μόνο ως συνέχεια Εξεταστικής Επιτροπής, αποφαίνονται οι …Τάδε. Να φύγουν και οι Μεν και οι Δε αλλά και οι Τάδε, προτείνουν οι …Δείνα. Κι εγώ στη μέση, να τους ακούω όλους και να μη βγάζω άκρη. Ώσπου Κάθισα, Έψαξα, Είδα, Διάβασα, Κατάλαβα και Έγραψα.
Αν γίνει Εξεταστική Επιτροπή –ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι- βολεύει τους …Δε, διότι η παραγραφή ισχύει μόνο για τους παλιούς υπουργούς και όχι για τους νυν υπουργούς. Για τους νυν, η παραγραφή αυτή θα ισχύει από τον Ιούνιο του 2009. Γι’ αυτό και οι …Μεν θέλουν να κερδίσουν –αγοράσουν- χρόνο γιατί φοβούνται τις αποκαλύψεις που μπορεί να έρθουν και δίνουν αναβολή στην αναβολή. Γι αυτό και μιλάνε –οι Μεν- για εξεταστική με την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας ή και της δικαστικής έρευνας, που είναι κάτι σχετικό και μπορεί να γίνει λάστιχο, αφού αυτό θα γίνει μετά τον κρίσιμο Ιούνιου του 2009, οπότε παραγράφονται και τα πιθανολογούμενα αδικήματα των σημερινών υπουργών. Για σε τους ..Δε, έχοντας ...καθαρά τα χέρια τους -λόγω παραγραφής- βολεύει να ξεκινήσει ΤΩΡΑ μια Εξεταστική Επιτροπή, για να φορτωθούν τις ...λαδιές οι ...Μεν.

Τώρα καταλάβατε αυτά που κατάλαβα εγώ ή να σας τα ξαναπώ; Εεε; Μήπως έχουν δίκιο να φωνάζουν οι ...Τάδε και οι ...Δείνα;

7 σχόλια:

Meropi είπε...

Φλούφλη μου καλέ,
είχα καιρό να έλθω να σε επισκεφτώ και έχασα επεισόδια. Είδα και για τη συνάντηση των παλιών συμμαθητών!! Τι συγκίνηση!! Πήγα κι εγώ στα 30 χρόνια και περιμένω τώρα να πάω και στα 40 που θα είναι σε δύο χρόνια. Είμαι μεγαλύτερη εγώ από σένα. Α, και τέλειωσα το Γυμνάσιο Λαπήθου....
Καλά να περάσεις στην Κύπρο, εγώ θα πάω το Σεπτέμβρη που θα πέσουν οι ζέστες. Α, και μη ξεχνάς να κρατάς τις αποδείξεις. Μη σου πούνε ότι η Ζήμενς ήταν χορηγός στη συνάντηση των παλιών συμμαθητών. Χα χα χα!!

maxforeigner είπε...

Αχ κι εγώ το ίδιο, έχασα επεισόδια, αλλά εδώ και καιρό έτρεχα (και τρέχω) για ... αγροτικές εργασίες...! Αυτό με τις αποδείξεις ήταν το πρώτο που σκέφτηκα κι εγώ... Λες να κρατάμε τις αποδείξεις για καμιά ..40ριά χρόνια (να τις έχουν και τα εγγόνια μας... να μη μας σπιλώσουν τη μνήμη...)?

phlou...flis είπε...

@ meropi: Για τις ευχές σου ευχαριστώ θερμά. Για τη ...συμβουλή σου, σε ευχαριστώ θερμότερα!

@ mike: Ναι, ίσως ένα ...μπαούλο να βοηθήσει προς τούτο.

habilis είπε...

Mας δουλευουν ψιλο γαζι.Τους εχουμαι αφυσει να μας δουλευουν ψιλο γαζι.Πολιτικοι,μεγαλοδημοσιογραφοι ζαμπλουτοι και μια δικαιοσυνη που εχει παρει ενα φτυαρι και κουκουλωνει τις απατες τους...

KitsosMitsos είπε...

Νομίζω ότι συνόψισες την τρέχουσα πραγματικότητα...Για όσους τη χάσαμε!
Καλημέρα

phlou...flis είπε...

@ habilis: και μεις βολευτήκαμε και ιδιωτεύουμε. Ως πότε;

@ kitsosmitsos: είναι κι άλλα, πού όμως να χωρέσουν;

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μωρέ και οι Τάδε και οι Δείνα ... έχουν τη φωλιά τους λερωμένοι!

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...