Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Το διαφεύγον σωματίδιο ...αγαπόνιο

 

Το 1898 ο εγγλέζος Sir J.J. Thomson ανακάλυψε το Ηλεκτρόνιο.

Το 1919 ο επίσης εγγλέζος Ernst Rutherford (Αγγλία) ανακάλυψε το Πρωτόνιο.

Ο Rutherford, το1909, εξήγησε πως οι πυρήνες  αποτελούνται από πρωτόνια  που είναι θετικά φορτισμένα, ενώ ο Chadwick, το 1932, συμπλήρωσε …και από Νετρόνια που έχουν την ίδια μάζα με τα Πρωτόνια αλλά είναι ηλεκτρικά ουδέτερα.

Επίσης, γνωρίζουμε πως το φως είναι απλά ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και έχει σωματιδιακή φύση. Το σωματίδιο του φωτός ονομάζεται φωτόνιο  (γ), το οποίο έχει μηδενική μάζα (άπειρη εμβέλεια) αλλά έχει ενέργεια. 

Συνεπώς, ο κόσμος αποτελείται από

  Πρωτόνια  p+ (με θετικό φορτίο)

  Ηλεκτρόνια e-  (αρνητικό φορτίο)

  Φωτόνια γ (μάζα = 0)

Τα p+ και e-  αλληλεπιδρούν με ανταλλαγή φωτονίων βάση της θεωρίας που ονομάζεται κβαντομηχανική των Schrödinger, Bohr , Heisenberg και Pauli.

Σε ….απλή Φυσική, όλες οι χιλιάδες από άτομα και μόρια μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο με 4 σωματίδια: το φωτόνιο το πρωτόνιο το νετρόνιο και το ηλεκτρόνιο.

Καλά και ωραία αυτά, αλλά ένα ακόμη σωματίδιο διαφεύγει από τους επιστήμονες, το αγαπόνιο. Ύστερα από τη σχετική προσεκτική παρατήρηση, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι ...αγαπόνια υπάρχουν  ολούθε. Τα αγαπόνια είναι σωματίδια (ή ιόντα, αυτό εν έχει κόμη διευκρινιστεί) αόρατα στο γυμνό οφθαλμό που φέρουν θετικό φορτίο αγάπης και αποτελούν την επιστημονική εξήγηση για το φαινόμενο love is in the έαρ  (και όχι air ή hair όπως λανθασμένα γράφεται)

Τα αγαπόνια τα στέλνουμε όταν αγαπάμε κάποιον πάρα πολύ και με αγάπη τον χαιρετάμε ή του ευχόμαστε. 

Κάποιοι θα θεωρήσουν ότι η ύπαρξη αγαπονίων δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικώς και μπορεί να αποτελεί ψευδαίσθηση ατόμων πασχόντων από… Αυτοί οι κάποιοι είναι, προφανώς, οι …ανέραστοι, ανοργασμικοί, κρυόκωλοι. Με απλά ελληνικά οι …ανφρέντλι.

 

Πηγή: Slang

1 σχόλιο:

Φοίβος είπε...

Μήπως υπάρχει και το πελλόνιον (Κυπριακή απόδοση του τρελλονίου)?

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...