Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern

Είμαι σίγουρος πως κάπου θα έχετε διαβάσει αυτό τον απίθανο διάλογο, στο γερμανικό περιοδικό Stern, με τον Walτer Wuellenweber, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες» και την απάντηση από ένα έλληνα, τον Γεώργιο Π. Ψωμά. Οι επιστολές είναι αυθεντικές, δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική δ/νση του περιοδικού. Μάλιστα, ο γερμανός δημοσιογράφος, αναγκάστηκε να απαντήσει και ουσιαστικά να ...απολογηθεί, όπως θα δείτε στις επόμενες παραγράφους.

Η επιστολή του γερμανού έχει ως εξής:


Η απάντηση του έλληνα:


Η δε απολογία του γερμανού:

"Σίγουρα σας συμβαίνει ό, τι και σε εμάς τους Γερμανούς: Όταν σκεφτόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση, το μυαλό μας πάει σε αυτόν τον συγκεχυμένο μηχανισμό στις Βρυξέλλες, όπου καλοπληρωμένοι γραφειοκράτες, μαζί με ξεδιαλεγμένους στην πατρίδα τους πολιτικούς, συνεχώς παράγουν εκνευριστικούς κανόνες. Έτσι έβλεπα εγώ τα πράγματα έως τώρα. Έτσι έβλεπα εγώ τα πράγματα έως τώρα. Ξαφνικά όμως, η άποψή μου για την Ευρώπη και την Ε.Ε. Ξαφνικά όμως, η άποψή μου για την Ευρώπη και την Ε.Ε. άλλαξε ριζικά. άλλαξε ριζικά. Κι αυτό το οφείλω σε εσάς. Κι αυτό το οφείλω σε εσάς...". Με ένα κλικ διαβάστε τη συνέχεια.

Νομίζω πως η απάντηση του έλληνα είναι αποστομωτική. Έτσι ο γερμανός αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, να τα ...συμμαζέψει και μόνο συγγνώμη δε ζήτησε. Αναρωτιέμαι αν ποτέ θα βρεθεί ένα έλληνας πολιτικό να χρησιμοποιήσει ένα μέρος από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησηε ο κος Ψωμάς. Αμφιβάλλω όμως γιατί ...είμαι ρεαλιστής. Η πολιτική είναι στα πλαίσια του δούναι κα λαβείν. Αν και οι τούρκοι πολιτικοί τολμούν!

8 σχόλια:

Ἅ λ ς είπε...

σεβομαι το "ψυχραιμα σχολια" που λετε....Μια χαρα τα ειπε ο συμπατριωτης! Επιτελους ενας ελληνας που δε φοβαται να τα πει..!

Xeimwniatikh.Liakada είπε...

Ωραια του τα ειπε? Το αποτελεσμα ομως ποιο ηταν? Μας δωσαν πισω τπτ?
Το θεμα δεν ειναι να τα πει ο καθενας μας αλλα η "κυβερνηση" του εχουμε.. Εχουμε;; Ποια εχουμε ;;;

Χειμωνιατικη Λιακαδα είπε...

Καλά ★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★Χριστούγεννα★★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門| ˚˚˚˚

και ευτυχισμένο το 2011

Phivos Nicolaides είπε...

Η καταξίωση κάθε πολιτικής, κάθε θεωρίας και στοχασμού, περνάει μέσα από την πράξη και τα έργα... Συνεπώς, όμορφα, ωραία λόγια τα οποία αντιλαμβνόμαστε πλήρως. Το θέμα είναι τι κάνουμε παραπέρα και πως εργαζόμαστε συστηματικά και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ για να υλοποιήσουμε τα οράματα και τους στόχους μας...

phlou...flis είπε...

@Αλσ: ο οποιος δεν μπορεί να τα κάνει πράξη

@Xeimwniatikh.Liakada: δίκιο έχεις

@Phive: όταν φτάνουμε στο ...στρατηγική, εκεί ...κωλώνουμε

Ορθοδοξος είπε...

Με την ευκαιρία των εορτών το ιστολόγιο “Αθεΐα, η άρνηση της αλήθειας” εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία και ότι άλλο επιθυμεί ο κάθε ένας μας προσωπικά.

Θερμές ευχές για ένα ευλογημένο καινούργιο χρόνο για εσάς και τις οικογένειες σας !!!

akrat είπε...

φτου ανάθεμα

με πήγενε φαισβοκ και δεν είμαι μέλος του...

δεν πειράζει όμως


καλή χρονιά

πιστεύω ότι ο κύριος έλλην θα τα είπε μια χαρά

akrat είπε...

φτου ανάθεμα

με πήγενε φαισβοκ και δεν είμαι μέλος του...

δεν πειράζει όμως


καλή χρονιά

πιστεύω ότι ο κύριος έλλην θα τα είπε μια χαρά

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...