Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Τελεσίγραφο επιστημόνων στον πρωθυπουργό

Διάβασα τις προάλλες στον ημερήσιο Τύπο για εκπροσώπους εφτά επαγγελματικών κλάδων που …διατράνωσαν την αντίθεσή τους, σε συνέντευξη Τύπου, στη «διαπόμπευση των επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπούν» και προειδοποίησαν ότι αν δεν τους δεχθεί ο πρωθυπουργός, θα καταθέσουν «εν πομπή» τις επαγγελματικές τους ταυτότητες.
Ας διαβάσουμε τώρα ποιοι επαγγελματικοί κλάδοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, το Οικονομικό Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών.

Δηλαδή ένας κι ένας. Είναι αυτοί οι κλάδοι που κατηγορούνται συλλήβδην για φοροδιαφυγή, για απάτες, για υπεξαιρέσεις, για φακελάκια, για κομπίνες, μίζες, απατεωνιές, ιδιοτέλεια, αντιεπαγγελματισμό, αντιδεοντολογία, εκμετάλλευση κ.ά. Είναι αυτοί που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, την δημόσια περιουσία, τη δημόσια υπηρεσία, τον έλληνα πολίτη. Φυσικά, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, λείπουν και κάποιοι άλλοι κλάδοι οι οποίοι όμως πρέπει είναι τόοοοσο χοντρόπετσοι που δεν καταλαβαίνουν γρι. Όπως οι δημοσιογράφοι, πολλοί κλάδοι του δημόσιου τομέα (εφοριακοί, τελωνειακοί, πολεοδομίας κ.ά.), καθηγητές πανεπιστημίων, μεσάζοντες, εισαγωγείς-εξαγωγείς, έμποροι αγροτικών προϊόντων, ιδιαιτεράκιδες καθηγητές δημοσίου…
Ο κ. Παξινός -των Δικηγορικών Συλλόγων- κατήγγειλε ότι «η συνεχής διαπόμπευση των επαγγελματικών κλάδων είναι κάτι που δεν αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου», καταλήγοντας πως «θα προασπιστούμε καθέναν, που θα διαπομπεύεται» και πρόσθεσε: «μας οδηγούν στη ζούγκλα με κανόνες ζούγκλας. Δεν θα μείνουμε αδρανείς».
Ο κ. Καλλίρης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου- έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις, που έχει η «στοχοποίηση επιστημονικών και επαγγελματικών ομάδων, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τα ΜΜΕ».
Ο κ. Καλοκαιρινός –του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου- εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την «κατάσταση πτώχευσης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας» και επισήμανε την έκρηξη μετανάστευσης επιστημόνων, γεγονός που σημαίνει πως θα χαθούν χρήσιμα κύτταρα στον ιστό της ιατρικής επιστήμης.
Ο κ. Αλαβάνος –του Τεχνικού Επιμελητηρίου- προέβλεψε ότι θα υπάρξει τετραπλασιασμός της ανεργίας των μηχανικών μέσα στον επόμενο χρόνο, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πρόταση ποιότητας, ούτε κάποια καινοτομία, ούτε χωροταξικός σχεδιασμός».
Ο κ. Βλαχάκης –του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών- ανέφερε ότι «οποιαδήποτε εκτροπή από το Σύνταγμα σημαίνει χρεοκοπία του πολιτεύματος και οποιεσδήποτε φωνές μιλάνε για ισοπέδωση αποσκοπούν στο να προσβάλουν το πολίτευμα».
Ο κ. Λουράντος –του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών- σημείωσε ότι «η κατασυκοφάντηση του υγειονομικού χώρου δεν λέει να σταματήσει». Τόνισε, δε, ότι «υπάρχει διαπόμπευση των εργαζομένων στον χώρο της υγείας».
Ο κ. Κατσίκης –της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας- ανάφερε ότι η φοροδιαφυγή είναι καταδικαστέα και ότι όλοι οι συνάδελφοί του δέχονται διαπόμπευση.

Τώρα να ασχοληθώ με έναν προς έναν; Γνωρίζετε κανένα γιατρό η οδοντίατρο που να κόβει αποδείξεις –εκτός κι αν επιμείνετε- ή που να μη σας προτείνει «…τόσα με απόδειξη και τόσα χωρίς». Οι μηχανικοί-κατασκευαστές που αρχικά κτίζουν τους ακάλυπτους, στη συνέχεια τους κλείνουν και μα το ζόρι σας ζητάνε να πληρώσετε ή που μεταφέρουν συντελεστές δόμησης από περιοχή σε περιοχή. Τους εργολήπτες δημόσιων έργων με τις …τεράστιες εκπτώσεις στις δημοπρασίες και στη συνέχεια στην υπερκοστολόγηση του έργου ώστε να στοιχίζει εν τέλει υπερπολλαπλάσια. Τους Συμβολαιογράφους που επ’ ωφελεία παραποιούν δημόσια έγγραφα και στη συνέχεια συνηγορούν σε ψεύτικες πωλήσεις. Τους δικηγόρους οι οποίοι σε τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί για …δικολαβικούς λόγους και μόνον, συμπαρομαρτούντων και κάποιων επίορκων δικαστών. Αυτών που η παρουσία τους είναι …επιβεβλημένη ακόμη και όταν πας για ...κατούρημα.
Γνωρίζετε μήπως κανέναν αγρότη-παραγωγό, από τη μια και έμπορο, από την άλλη, να συναλλάσσονται με τιμολόγια; Οι μεν πρώτοι τα δίνουν εν λευκώ στο έμπορο ακόμη και αν τύχει να «καταστραφεί» το αγροτικό προϊόν και να πάρουν και αποζημιώσεις. Τα κεράσια, ας πούμε, στην περιοχή της Λάρισας, άνοιξαν από τις πολλές βροχές. Οι αγρότες ζητούν αποζημιώσεις αλλά ταυτόχρονα πάνε και τα μαζεύουν! Πόσο ποιο απλό θα ήταν να ζητήσουν περσινά τιμολόγια αγοραπωλησίας, να τα συγκρίνουν με τα φετινά και ανάλογα να δοθούν οι αποζημιώσεις; Πόσο δύσκολα νομίζετε πως είναι να πάρει κανείς αναπηρική -φυσικά μαϊμού- σύνταξη; Αρκεί να …προσεγγίσετε κατάλληλα γιατρούς της υγειονομικής επιτροπής. Όπως καθόλου δύσκολο –και φυσικά επ’ αμοιβή- να …δικαιολογήσετε απουσίες του παιδιού σας στο σχολείο ή να σας διαπιστωθεί αναπηρία άνω του 67% και να εισαχθείτε σε πανεπιστημιακές σχολές χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις.
Είναι πολλά τα περιστατικά που μπορούν να αναφερθούν, ...είναι και πολλά τα χρήματα Άρη… που κλέβονται ή φοροδιαφεύγουν που θα έγραφε κανείς βιβλίο για να καταγράψει τις περιπτώσεις. Αλλά το θράσος αυτών των προαναφερθέντων επαγγελματικών κλάδων …μου την έδωσε. Γι αυτό και η παρούσα ανάρτηση. Ναι, αν είστε θιγόμενοι κοι κοι, αν νομίζετε πως σας διαπομπεύουν ή στρέφουν τους άλλους κλάδους ή εργαζόμενους εναντίον σας, σας προτρέπω να υλοποιήσετε την απόφασή σας∙καταθέστε τις επαγγελματικές σας ταυτότητες. Από κανένα δε θα λείψετε, κανέναν δε θα στεναχωρήσετε. Για να καθαρίσει και η ήρα από το στάρι!

7 σχόλια:

A λ ς είπε...

δεμ το πιστευω...... υπηρχε τροπος να περασουμε απο τις αξιοκρατικες πανελλαδικες χωρις διαβασμα και μας το λετε τωρα?????????

Mike είπε...

Μα αγαπητέ μου φίλε, αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά ... τα ωραία που αναφέρεις, τότε σημαίνει πως θα ζούσαμε σε άλλη χώρα! Τώρα που ασχολούνται τα Μ.Μ.Ε. με τις μίζες κλπ, το μόνο που σκέφτηκα είναι : ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι! Είναι πασίγνωστα, αλλά λίγο - πολύ όλοι φέρουμε κάποια ευθύνη για όσα συμβαίνουν σ'αυτή τη χώρα. Οκ, τη μεγάλη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί, που όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα μέχρι τώρα για την αλλαγή πορείας της χώρας, αλλά αντίθετα έσπρωξαν κιόλας (και μάλιστα πολύ δυνατά) προς τη ... κατηφόρα τη μεγάλη!

phlou...flis είπε...

@Αλς: και χωρίς αυτό,άξια τα κατάφερες

@Mike: χείμαρρος αλλά ουσιώδης

habilis είπε...

Εχεις δίκιο .Στα επαγγέλματα που αναφέρεις η διαφθορά βασιλεύει.
Και γενικά ζούμε στην χώρα που η διαφθορά είναι το εθνικό σπορ .
Το κράτος δύσκολα θα βγεί απο το λύθαργο του για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα.

A λ ς είπε...

:) ε... καλα τωρα..χαχα
παντως για να σοβαρευτουμε,
ολοι εμεις λεμε και λεμε οτι φταινε οι πολιτικοι αλλα τους ψηφιζουμε, λεμε για τους δημοσιογραφους αλλα τους πιστευουμε κλπ κλπ.... Θα μου πειτε τι να κανουμε;;;
Δεν ξερω.....

KitsosMitsos είπε...

Όπως τα λες είναι. Και σιγά μη θίχτηκαν οι χοντρόπετσοι. Για τα μάτια του κόσμου και αυτή η κίνηση...

phlou...flis είπε...

@habilis: Αυτό ξεκίνησε από το Βυζάντιο, συνεχίστηκε απί τουρκοκρατίας και φτάσαμε εδώ. Πρέπει να ...απογαλακτιστούμε

@Αλς: να σου πω δε μπορώ γιατί κι εγώ δε ξέρω. ας το ψάξουμε

@KitsosMitsos: εύχομαι να διαψευστείς

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...