Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πρωτομαγιάτικη απόδραση στην παραλία της Κουτσουπιάς

Σάββατο και Πρωτομαγιά∙εργατική Πρωτομαγια, για την ακρίβεια. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ανέβηκε δηλαδή, και αποφασίσαμε πως θα γιορτάσουμε την πρωτομαγιά στην παραλία. Έτσι κι αλλιώς -φτηνή επιχειρηματολογία θα μου πείτε- σε ποια συγκέντρωση να πάμε; Η ΑΔΕΔΥ σε μια πλατεία, το ΠΑΜΕ σε άλλη, η ΑντΑρΣυΑ με το ΝΑΡ αλλού και ο ΣυΡιζΑ σε κάποια άλλη. Καλά, για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ακόμη ερίζουν για το ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύγκλιση του Συμβουλίου των Αρχηγών –φυσικά τα νεώτερα σήμερα είναι πως αυτή μάλλον ματαιώνεται, εξαιτίας της άρνησης της κας Παπαρήγα αλλά και της ΝΔ.
Λοιπόν, επανέρχομαι στη «δική» μας πρωτομαγιά. Φορτώνουμε το αυτοκίνητο με 2-3 ρούχα, μια σχάρα, ένα στρωματάκι (για τη μεσημεριανή σιέστα), ψάθες, καπέλα, λίγα κρέατα, καφέ-ζάχαρη κλπ σχετικά και αναχωρούμε. Προορισμός μας η Κουτσουπιά (κλικ), στα παράλια της Λάρισας, σε μια παραλία που παλαιότερα -σε …πολύ νεαρή ηλικία και τα Σαββατοκύριακα- κάναμε ελεύθερο κάμπινγκ. Σε μια ώρα φτάνουμε, διαλέγουμε πλάτανο και κατεβάζουμε τα πράγματα. Στήνουμε πρόχειρα και την ιγκλού μας.


Αρχικά μόνοι, σιγά-σιγά μαζεύονται …ομοϊδεάτες, οικογένειες ή παρέες. Ο χώρος πολύς, μας χωράει όλους.



Στη φωτογραφία φαίνεται κυρτή πανοραμική φωτογραφία της παραλίας Κουτσουπιάς, αλλά στην πραγμτικότητα είναι κοίλη


Η παρέα κουβαλάει και οικολογική συνείδηση. Έχει μαζέψει τα κάθε είδους σκουπίδια που εκτίθενται στην παραλία, σκουπίδια που μετέφεραν τα χειμωνιάτικα κύματα. με χαρά είδαμε πως όλες οι παρέες το ίδιο έκαμαν. Αποκτήσαμε συλλογική οικολογική συνείδηση; Το εύχομαι.


Η ώρα περνάει, πρέπει να φάμε. Δημιουργούμε μια πρόχειρη ψησταριά, μαζεύουμε ξυλάκια και ξύλα (στις παραλίες αφθονούν), ανάβουμε φωτιά, βάζουμε πάνω τη σχάρα να καούν τα παλιά λίπη. Σε λίγο χρόνο τα κάρβουνα είναι έτοιμα. Κοτόπουλο, μπιφτέκια (σοταρισμένα και έτοιμα από το σπίτι) και στη φωτιά.


Για να περάσει κι η ώρα, επιχειρούμε μια βουτιά στη θάλασσα, έτσι για το καλό, αλλά μετανιώνουμε την ώρα και τη στιγμή που το πήραμε απόφαση. Το νερό είναι κρύο, παγάκια για την ακρίβεια.


Εν τω μεταξύ, το φαγητό δεν αργεί να ψηθεί. Ένα αεράκι φυσάει κι εμείς αναζητούμε ήλιο. Πολύ εύκολο, μετακινούμε την τραπεζαρία στον ήλιο, όσο πιο κοντά στο κύμα.


Μετά το λιτό φαγητό, η ξάπλα είναι επιβεβλημένη. Το απόγευμα πίνουμε ένα καφέ ελληνικό -το γκαζάκι, μπρίκι απαραίτητα αξεσουάρ. Το αεράκι αγριεύει, τα μαζεύουμε, όλες οι παρέες κάνουν το ίδιο. Ρίχνουμε άμμο στα κάρβουνα, είπαμε, έχουμε ...συνείδηση. Γυρίζουμε σπίτι γεμάτοι. Γεμάτοι ήλιο, ηρεμία, γαλάζιο, ιώδιο. Μακριά από σκοτούρες, έγνοιες και αγωνίες. Φορτισμένες οι μπαταρίες για ν’ αντέξουμε τα δύσκολα που μας περιμένουν. Το ΔΝΤ όλα μπορεί να μας τα πάρει, ακόμα και τα σώβρακα, αλλά ετούτα εδώ δε μπορεί να μας τα πάρει: λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και …χαλάρωμα!
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους και καλά κουράγια.

10 σχόλια:

ρίτσα είπε...

ακούγεται πολύ ωραίο και ανανεωτικό.
ξέρεις να εκδράμεις.
άρεσεν μου εκείνη η φωτογραφία η κυρτή, πως την έκαμες; είναι πολύ εντυπωσιακή
α και η φωτογραφία με το φαί :)

Ἅ λ ς είπε...

κανατε μπανιο καλε???? απαπαπα.... εμεις δεν καναμε, ουτε επιχειρησαμε χεχε...!
ωραιες φωτο!!! καλο μηνα!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

TIΠOTE από αυτά τα πολύτιμα δε μπορεί βεβαίως, γιατί η θάλασσα είναι η ζωή μας. Ξέρουμε αλλά και μπορούμε να χαρουμε τις ομορφιές της ελληνικής φύσης και με λιγότερα κύριοι εταίροι και από υπομονή ...μαθημένοι
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Φολί και Γλαρένιες αγκαλιές

stalamatia είπε...

Ωραία παραλία έχετε και μπράβο που είσαστε καλά παιδάκια και την καθαρίσατε πριν.Θάλεγα ότι και οι μπριζολίτσες δεν πηγαίναν πίσω.Και του χρόνου Φλούφλη μου.

Phivos Nicolaides είπε...

Υπέροχη απόδραση και πανέμορφες φωτογραφίες!

KitsosMitsos είπε...

Αυτή είναι καλοπέραση. Δε μας σκιάζει δντΦοβέρα καμιά!
Άντε και στις επόμενες βόλτες, εύχομαι.

phlou...flis είπε...

@ριτσα: με το ανανεωτικό τι υπονοείς; Πως γέρασα; :-)
πανοραμική: βγάζεις φωτο στη σειρά, έτσι ώστε η μια δίπλα στην άλλη να έχουν κοινά σημεία και με ένα απ΄λο προγραμματάκι τις "ενώνεις". Αν ενδιαφέρεσαι να σου το στείλω.

@Αλς: αμε.. καλό μήνα

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ: έστι ...συντρόφισσα. καλό μήνα

phlou...flis είπε...

@stalamatia: εξ απ' ανέκαθεν είμασταν οικολόγοι ενσυνειδήτως :-) καλό μήνα

@Phive: το τοπίο ήταν υπέροχο

@Kitse: σωστός. άντε και στις δικές σου βόλτες

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ναστε παντα καλα φιλε , παντα τετοια. Ζηλεψαμε τ ομολογω!

phlou...flis είπε...

@exoaptonkyklo: το κατά δύναμιν

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...