Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Μια άλλη ματιά στην τρέχουσα-περιρρέουσα επικαιρότητα

I’m very glad to see you, again. 'Οπως αντιλαμβάνεσθε, i'm hooooome. Και οφείλω να ομολογήσω πως ...νόστιμο μεν το ήμαρ, αλλά πολύ ζεστό δε, βρε αδέλφια. Ουφ, άναψα. Καλά πέρασα μέχρι τώρα, ξέρετε ζέστη-κρύο, αλλά τούτην εδώ τη ζέστη αυτές τις 3 μέρες στη Λάρισα δεν την αντέχω. Είμαι που είμαι αποδιοργανωμένος -λόγω επιστροφής από διακοπές- αλλά αυτή με τσάκισε. Με το ζόρι κάθισα σήμερα λίγο στον υπολογιστή να δω, να διαβάσω, να γράψω κάτι βρε αδελφέ. Να πω πως …είμαι εδώ, πως …είμαι ακόμα ζωντανός, πως …για λίγο καιρό ξαποστάθηκα και ξανά προς τη δόξα τραβώ… Ουάου!

Έτσι, σκέφτηκα να γράψω 2-3 ανάκατες σκέψεις, για πράγματα που συνέβησαν ή συμβαίνουν. Ξεκινώ με…
Θέμα 1ο: η νέα γρίπη


Last Mondey, γύρισα από το London, μετά από 7ήμερη επίσκεψη, για τουρισμό και όχι για business. Εκεί, δεν πήρα είδηση από ...επικαιροποιημένα προγράμματα αντιμετώπισης της νέας γρίπης ή … στρατηγικές του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ούτε panic στην tv είδα (την παρακολουθούσα γιατί με ενδιέφερε το δελτίο καιρού), αλλ’ ούτε και στις newspapers (στις οποίες έριχνα κλέφτική ματιά, στα περίπτερα). Αντίθετα, και στο undreground οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν, και συνωστισμός στα Monuments και στα Museums υπήρχε. Το πλήθος των tourists μέγα και αν συνάντησα one million από δαύτους, τέσσερεις (only four) -ολογράφως και αριθμητικώς- κυκλοφορούσαν με μάσκες. Δεν κατέστη δυνατόν να πληροφορηθώ την χώρα καταγωγής των ή την nationality τους• πιθανολογείται να ήσαν έλληνες απόγονοι του Μεγάλου Μαγίστρου... Α ναι, ήταν και ένας πέμπτος, ποδηλάτης, με μία μαύρη μάσκα, άρα μάλλον θα ήτο english man.
Φυσικά, δια του λόγου το αληθές, ή της misinformation, πιθανολογείται πως η British government έριξε block out (μετάφρ. μπλακ άουτ) και συσκότιση στο θέμα αυτό, δια τον κίνδυνο της μείωσης αφίξεως tourists, και πως the Press, συνακολούθησε. Any way, η φήμη ελέγχεται!!
Θέμα 2ο: οι …ετήσιες αυγουστιάτικες πυρκαγιές


Τις φωτιές-πυρκαγιές στην Αττική και όπου άλλου, τις πληροφορήθηκα παρεμπιπτόντως από ελληνικό κανάλι, ενόσω βρισκόμουν εις την Αγγλοσαξωνία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι σ’ όλα αυτά που (ξανα)ειπώθηκαν. Μια πρόταση να καταθέσω, έχω. Τώρα που είναι νωρίς -ελπίζω- μία ομάδα βοτανολόγων, δασολόγων αλλά και έγκριτων δημοσιογράφων (αυτοί οι τελευταίοι κολλάνε παντού!!!) να αναλάβει την περισυλλογή δειγμάτων κάθε είδους χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας, κάθε φυλής, φύλου και ράτσας προκειμένου να τοποθετηθούν σε Μουσείο, να συγκεντρωθούν σπόροι, DNA και ότι άλλο θεωρήσουν χρήσιμο για τις μελλοντικές γενεές. Γιατί, έτσι όπως πάμε, σε πολύ λίγα χρόνια, κάποια θα εξαφανιστούν, όπως η χαλέπιος πεύκη στην Αττική.

Θέμα 3ο: Αποτελέσματα επιτυχόντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Προηγήθηκαν …εθνικοί διάλογοι για την Παιδεία, ειδικές επιτροπές για την παιδεία, μετονομασία των ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ (όχι, το Α- μπροστά δεν είναι το στερητικό, σημαίνει Ανώτατο…), αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, θέσπιση της βάσης εισαγωγής στο 10, πιέσεις για αναγνώριση Ιδιωτικών Κολεγίων και εν τέλει αναγνώριση αυτών, διαφημίσεις των Ιδιωτικών Κολεγίων, ανακοίνωση των επιτυχόντων αλλά και προσδιορισμός των «αποτυχόντων» (από τους 92.426 υποψήφιους έμειναν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ 23.632. Επιπλέον, άλλοι 28.00 δεν έπιασαν τη βάση του 10), ορισμένα …Μέσα να αναφέρονται σε κάποια …μύρια ευρώ που θα δαπανηθούν για τη μαζική διαφυγή των «αποτυχόντων» στα εξωτερικά…
Αν αυτό δε λέγεται «εθνικός σχεδιασμός για την Παιδεία» μέσω σαλαμοποιήσεως, εθνικό σχέδιο δράσης για την στελέχωση των ιδιωτικών (σχολείων, κολεγίων και αργότερα πανεπιστημίων) τότε τι άλλο λέγεται.

Μετά εκτιμήσεως
Phlou…flis
άρτι αφιχθείς εκ London
see you soon.

7 σχόλια:

nickpet είπε...

σου τα έλεγα για τη "γρίπη"....

KitsosMitsos είπε...

Μέσα σε λίγες αράδες όλα τα νέα...

habilis είπε...

Θέμα 1ο
Επιτέλους αυτή η φοβερή γρίπη δεν περνάει μια βολτίτσα από τα στούντιο της τηλεόρασης,να πει ένα ευχαριστώ και να τους φιλίσει σταυρωτά.
Τόση διαφήμιση και ούτε ένα ευχαριστώ?

θέμα 2ο
Μια πρακτική ιδέα είναι τις φωτιές να τις σβήνουν οι μπετονιέρες ,γιατί να πηγαινοέρχονται 2 φορές ?

Θέμα 3ο
Το σύστημα παιδείας από τις πολλές αλλεγές κατόντησε σβούρα που γυρίζει.
Μην σου κάτσει στο Α.Ε.Ι. ανω Τραχανοπλαγιάς .

Καλό χειμώνα !

Marina είπε...

Τσάκα-τσάκα ξεπέταξες τα πιο συνταρακτικά νέα του Αυγούστου..συνοπτικά και περιεκτικά. Οσο για το αν το ελληνικό κράτος περισυλλέξει ότι απέμεινε απο τη χλωρίδα της Αττικής..χλωμό το βλέπω.. σιγά μην ασχοληθεί με αυτά..ιδιαίτερα αν πάμε για εκλογές..
Καλό χειμώνα

phlou...flis είπε...

@nickpet: σε πίστεψα

@KitsosMitsos: τα καλά;

@habilis: ενδιαφέρουσες οι ...απόψεις σου

phlou...flis είπε...

@Marina: καλό φθινόπωρο

phlou...flis είπε...

@sue: δε πας να %8=^2)81&

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...