Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ευρωεκλογές και "απόδραση"

Τριάντα τρία (33) κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων κατέθεσαν δήλωση στον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές. Και ο Άρειος Πάγος θα ελέγξει την νομιμότητά των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξη τους.
Τριάντα τρεις (33) …κομματικοί σχηματισμοί με πολυάριθμους κομματικούς υπαλλήλους, μου ζητούν τη ψήφο τους. Κι εγώ δε ξέρω τι να κάνω. Να μελετήσω τους …33 για να διαλέξω; Και άντε διάλεξα σχηματισμό της αρεσκείας μου• καλούμαι στη συνέχεια να επιλέξω τον …εκλεκτό. Για να κάνει τι; Να με εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μου λένε. Ένα Κοινοβούλιο (Κομισιόν την είπανε, σε Κονομισιόν μου μοιάζει) το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει αρμοδιότητες. Απλά συνέρχονται, συνεδριάζουν -ξέρετε, μπλα μπλα μπλα-, συνασπίζονται, ομαδοποιούνται και στο τέλος αποφασίζουν οι πρόεδροι των κρατών ή οι πρωθυπουργοί. Άρα οι ευρωβουλευτές εκλέγονται απλά για να υπάρχουν. Και για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους, απλά συνεδριάζουν• κάτι σαν ομαδική ψυχοθεραπεία. Να εκτονωνόμαστε δλδ. Αμ δε που θα τους κάνω τη χάρη. Ούτε σοσιαλιστές, ούτε βάρβαρους, μα ούτε και πράσινους. Γιατί κι αυτοί ακόμη, όταν πήραν -ή τους δόθηκαν- πόστα τα ‘καναν θάλασσα. Θα προτιμήσω εκδρομή, κάτι σαν τριήμερη απόδραση. Την πράξη μου δεν την ονομάζω «αποχή». "Απόδραση" την ονομάζω. Απόδραση από την καθημερινότητα. Απόδραση από την πολιτική βαρβαρότητα. Απόδραση από το τέλμα. Απόδραση από την πολιτική ψευτιά και βρωμιά. Απόδραση από την πόλη. Απόδραση από τα προβλήματα. Πώς δλδ οι βουλευτές μας επιλέγουν το ...«παρών» σε ψηφοφορίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου και έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη; Κάτι ανάλογο κι εγώ. Θα …δηλώσω φωνακτά: «απόδραση». Θα επιλέξω …στόχο –μπορεί και παραλία- και θ' ασχοληθώ με μένα. Καιρός είναι να ασχοληθώ με μένα! Κάτι μου χρωστάω. Θα μαυρίσω τόσο που όταν -και αν- με συναντήσουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές να τρομάξουν• μη τους μεταδώσω τη μαυρίλα, μην τους μαυρίσω.
Εγώ, ένας σοσιαλιστής βάρβαρος που παπαγαλίζει, αποφάσισα "απόδραση". Και μη διακρίνεται μέσα στη λέξη «απόδραση» το δεύτερο συνθετικό «Δράση» οπότε με συνειρμούς πείτε: εμ καλά το καταλάβαμε• ΣτεφανοΜανικός είναι ο φλούφλης. Καμία σχέση. Εξάλλου ο Στ. Μάνος τι λιγότερο ή περισσότερο από τους άλλους έκανε; Ένα κόμμα δημιούργησε μπας και βγει ΑΥΤΟΣ ευρωβουλευτής!
Λοιπόν, φίλοι, συνοδοιπόροι, σύντροφοι, αλάνια. Ελάτε μαζί μου. Και μην ακούτε κανένα πως τάχα η αποχή είναι ψήφος στον αντίπαλο, είναι χαμένη κτλ. Τα 'χετε βαρεθεί αυτά αφού τα 'χετε χιλιοακουσμένα. Αποδράστε το λοιπόν. Μόνοι ή με σύντροφο. Μόνοι ή με παρέα. Εντός ή εκτός. Ακόμα κι επί τα αυτά!

ΥΓ. Να μη ξεχάσω να πάρω και τη ψηφιακή, να απαθανατίσω την «απόδρασή» μου!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω!Το σκέφτομαι!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Δεν εχω χρονο να το αναλυσω , απλα νθα πω. Λαθος, μεγα λαθος!
Θα επανελθω συντομως.
Τα σεβη μου.

Yannis Kapnidis είπε...

Νομίζω τελικά ότι το μεγάλο δίλημμα των ευρωεκλογών είναι ένα: που θα πάμε το τριήμερο;;;

Προτάσεις κανείς;;; Για σήμερα το βράδυ που παίζει το ντημπέητ, ποπ κορν πήρες;;;

habilis είπε...

Τους πολιτικούς δεν τους πιστεύω .Μια ψήφο σου ζητάνε ,σου λένε τσάμπα είναι,τους πιστεύεις ,ξέρεις ότι μετά την ψηφοφορία ουδέν λάθος αναγνωρίζετε,και μετά σου στέλνουν το λογαριασμό.

Ανώνυμος είπε...

Tελικα το αποφάσισα! Θα μείνω και θα ασκήσω το δικαιωμα μου ! Θα ψηφίσω και θα τους μαυρίσωωωωωωω!
Αει στα διαλα να πάνε!
Μετά θα αποδράσω για μπανάκι! Σιγά μη το χάσω για τη μούρη τους!

Unknown είπε...

χαίρομαι για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ διαθεση!!!!!!!

phlou...flis είπε...

@xeimwniatikhliakada: πολλοί το σκέφτονται

phlou...flis είπε...

@exoaptonkyklo: αναμένω

phlou...flis είπε...

@Hellenic Potion: σύμφωνοι

phlou...flis είπε...

@habilis: σωστά

phlou...flis είπε...

@xeimwniatikhliakada: λες;

phlou...flis είπε...

@2aspa: θενκσ

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...