Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ανοιχτή επιστολή προς......, Ενταύθα

…τηλε-πατριώτες των ΜΜΕ, πολιτευάμενοι της -αξιωματικής κυρίως- αντιπολίτευσης, λάγνοι της απαισιοδοξίας και του καιροσκοπισμού, λάτρες της καταστροφολογίας, λαέ βασανισμένε, ας κάνουμε όλοι ωρέ ό,τι περνάει από το χέρι μας, να …κάψουμε ετούτον το άμοιρο και ρημαδιασμένο τόπο. 1200 χρόνια ελεύθερος αρκετά έζησε! Ας βροντοφωνάξουμε: 'Οχι, άλλη Ελλάδα. Φτάνει πια! Μπουχτίσαμε ....Ελλάδα! Να της δώσουμε ...μία να γκρεμοτσακιστεί!

Ξεκινώ με σας κε Πρόεδρε της κυβέρνησης. Έχετε δίκιο όταν λέτε πως το δημόσιο χρέος σχεδόν τριπλασιάσθηκε στα χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αλλά… μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία, σας απαλλάσσουν ακόμα από τις δικές σας ευθύνες τα αμαρτήματα των προκατόχων σας; «Περιστολή της σπατάλης» υποσχεθήκατε αλλά… για golden blue boys καταγγέλλουν ακόμη και γαλάζιοι βουλευτές. Αποτύχατε, γι αυτό και όταν συναίνεση ζητούσατε, κανείς δε σας …λυπήθηκε. Υπογραφές σε ..λευκή επιταγή ζητούσατε ή μου φαίνετε; Μείνατε …μόνος, με 151 φίλους έναν κι έναν, όπως φαίνεται και στο …προφίλ του Πρωθυπουργού στο Facebook!!! Δε λέω, κρίση έχουμε και να βάλουμε όοοολοι ένα χεράκι• στην τσέπη. Μα τώρα μόλις που άκουσα την είδηση στο ραδιόφωνο πως οι βιομήχανοι απείλησαν πως θα προβούν σε απολύσεις αν δε σταματήσουν αμέσως οι έλεγχοι… Βλέπετε τι σας λέω, εμείς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε, αυτοί δε θέλουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
Δε λέω, προσπαθήσατε …λυσσαλέα μεν, μάταια δε, να χτυπήσετε τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία. Κατανοώ και το βλέπω πως αποτύχατε να αυξήσετε τα έσοδα και θα πρέπει –για να ισοσκελίσουμε- να πουλήσουμε, ή ξεπουλήσουμε όπως λεν οι άλλοι –με ή χωρίς εισαγωγικά-, και άλλες ΔΕΚΟ ή "καλά μαγαζιά" προκειμένου να καλύψουμε …επείγουσες λογιστικές ανάγκες –ή μαύρες τρύπες. Αναρωτιέμαι όμως, αν τις πουλήσουμε –ή ξεπουλήσουμε- όλες και αργότερα έχουμε πάλιν ανάγκη, τι άλλο θα έχουμε να πουλήσουμε –ή να ξεπουλήσουμε;

Κε Αρχηγέ της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σειρά σας. Δε μπορείτε να …πανηγυρίζετε για την «τιμωρία» που θα ήθελε να επιβάλει η Κομισιόν στην Ελλάδα, την τιμωρία της επιτήρησης, και από την άλλη να τάζετε λαγούς με πετραχήλια. (Ωχ, τώρα που είπα πετραχήλια, θυμήθηκα την «αθώωση» του Αγίου πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα, νυν έγκλειστου τροφίμου των φυλακών Κορυδαλλού, μια απόφαση που προκάλεσε ανακούφιση στους συνεργάτες του κ. Παντελεήμονος, οι οποίοι χαρακτήριζαν την απόφαση της Συνόδου κόλαφο για την πολιτική Δικαιοσύνη, που καταδίκασε με δύο αποφάσεις…). «Κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα» φωνάξατε θριαμβευτικά από τα Γιάννενα μα «Ελλάδα» εννοούσατε το ΠαΣοΚ και δια μέσω αυτού ….εσάς. Συγκινητική η επιστολή για συνάντησή σας με τον προκάτοχό σας. Για νάμαι ειλικρινής, χαροποίησε τους συντρόφους σας («θα πρέπει να ακούμε με προσοχή όσα λέει ο Θεόδωρος» ανέκραξε κορυφαίος πρώην υπουργός σας). Σας κατανοώ, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα• αντικαταβολή λέγεται, μετ’ επιστροφής… δεν είμαι σίγουρος. Για το δακτυλίδι μιλάω ντε…Το υπονοεί και ο Ηλίας Μακρής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, σε πρόσφατο σκίτσο.


Λοιπά κόμματα –ή κομμάτια- της αντιπολίτευσης. Όταν τελειώσετε με τη φαγωμάρα σας (αναφέρομαι στα …σύρριζα της αριστεράς), όταν διαμοιράσετε τα ιμάτιά της (αριστεράς) τότε δε θα έχετε χρόνο να ασχοληθείτε και με τα άλλα. Πετάξτε τη ναφθαλίνη από πάνω σας -έλα Αλέκα, πόσους ψήφους πήρες κεκλεισμένων των θυρών;- βγάλε και τις «κουκούλες» Αλέκο και κάντε …πορεία στο λαό (λέμε τώρα). Γιατί οι άλλοι των …λοιπών -η Δεξιά του κυρίου Χέρι-χέρι…-, κατάλαβαν πως εχθρός τους δεν είστε εσείς που αλληλοτρώγεστε και ρίχνουν γέφυρες σε ομοϊδεάτες, απλώνουν …χέρι βοηθείας, ενισχύουν το προφίλ τους, ονειροβατούν, αλλά μόνον αυτοί -φαίνονται- να κάνουν ή πως κάνουν αντιπολίτευση. Δείτε τους στα τηλεοπτικά παράθυρα πως ουρλιάζουν αντιπολιτευόμενοι.

Κ.κ. καναλάρχες και κάθε λογιώ μιντιακοί άνθρωποι. Έλεος με την καταστροφολογία. Δεν μας φτάνουν τα κακά, ψυχρά κι ανάποδα οικονομικά μας, κάνουνε κι ένα ντου να διώξουμε μακριά κάθε ελπίδα συντήρησης εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που ζουν από τον τουρισμό. Δεν μας φτάνει που θα έχουμε μια δραματική μείωση αφίξεων λόγω της διεθνούς κρίσης, να μην τρομάξουμε και τους υπόλοιπους που πιθανόν να το σκέφτονται;
Και όπως έχουν επισημάνει κάποιοι ελάχιστοι σοβαροί που μας έχουν απομείνει, η κρίση για τη χώρα μας θα πάρει την πιο δραματική της μορφή μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όταν δηλαδή θα αρχίσουν να φαίνονται οι συνέπειες από την δραματική πτώση του τουρισμού. Της μόνης «βιομηχανίας» που μας έχει απομείνει.
Και όλ’ αυτά, ξαφνικά• ξαφνικά η Ελλάδα έγινε το βασίλειο της ανασφάλειας. Γιατί δραπέτευσε –αναιμάκτως- ο Παλαιοκώστας. Ή γιατί κάποιοι παίζουν τους «αντάρτες πόλεων». Και οι κυβερνώντες σας …συμπαραστέκονται για να τους …συμπαρασταθείτε. Διότι ως γνωστός, κόρακας κοράκου δε βγάζει μάτι. Σας βαφτίζουν «εκδότες» εφημερίδων «πανελλήνιας κυκλοφορίας», που δεν τις αγοράζει ούτε η μάνα σας και σας μπουκώνουν με ζεστό χρήμα κρατικών διαφημίσεων. Με αηδιαστική αντιπαροχή το πρωτοσέλιδο «γλείψιμο» ….
Και συ λαέ βασανισμένε… Πώς να αποκτήσεις «φορολογική συνείδηση», όπως σε καλούσε το αρμόδιο υπουργείο και οι …πολυτελείς κρατικές διαφημίσεις. Διότι καταλύτης για την διαμόρφωση φορολογικής συνείδησης των πολιτών, είναι πρωτίστως η επίδειξη ανάλογης συνείδησης στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τους πολιτικούς. Και δη τους κυβερνώντες. Και αυτό λείπει. Δηλ. όχι ακριβώς λείπει γιατί έχουν γνώσιν οι φύλακες των …offshore εταιριών. Και αναρωτιέσαι, γιατί αυτοί και όχι κι εγώ; Αλλά έλα που το χέρι σου απλωμένο δεν φτάνει και πολυυυυύ μακριά. Αλλά φτάνει, έστω εκεί που φτάνει. Και τρώει, οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί. Αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι πρώτος εσύ θα υποστείς τις συνέπειες. Γιατί άλλοι είναι οι κροίσοι και για άλλους οι κρίσεις. Ήδη άρχισαν να θίγονται εργασιακά δικαιώματα σου ενώ ήδη έχουν θιχτεί τα αντίστοιχα συνταξιοδοτικά. Θα κληρονομείς στα παιδιά και εγγόνια σου τα χρέη σου. Κάποτε τους κληρονομούσες ένα σπιτάκι, ένα χωραφάκι. Τώρα ξέχνα τα. Είδες τι γίνεται στην Αμερική. Οι τράπεζες αναθέτουν σε εισπρακτικούς μηχανισμούς να εισπράττουν χρέη τεθνεώτων από τους ζώντες συγγενείς τους. Ούτε νεκρός θα ..νοιώσεις τη δικαίωση. Γι αυτό, ΣΥΝΕΛΘΕ, ας ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Ουκέτι καιρός για αναβολές.

1 σχόλιο:

habilis είπε...

Eχουμε τους πολιτικούς που μάς αξίζουν.
Διαφθαρμένους πολιτικους που εξαντλούν την πολιτική τους σε ρουσφετάκια και στους προσωπικούς τους στώχους.
Πολίτες που τρέχουν στους πολιτευτές για κάθε εξυπερέτηση καταπατόντας το δίκιο του άλλου.
Στην χώρα μας η διαφθορά βασιλεύει σε όλα τα επίπεδα.

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...